Şimdi Ara

İLAN SAHİBİ BANA NEDEN BU KADAR TERS ATTI? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
0
Favori
4.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam haklı sanki sadaka verir gbi al sana 29 ona çok .
    İlanı koyuyorum nerdeyse üçte biri teklif ediyor sonra kızgın ses tonuyla senin arabayı satacağın yok diyor.Böyle mezarcı tipler çok olunca adamın beynine kan sıçramıştır bence de .
  • quote:

Orijinalden alıntı: STasdemir

ben de ilanlarda saçma sapan tekliflerde bulunmayınız yazanlara kızıyordum (hayal gücüm zayıfmış)
    artık kızmam

Çok doğru tespit! 'Satıcı' konumunda olmak, bu açıdan bakmak çok şey değiştirebilir.

Geride bıraktığımız yıl iki araç sattım. Biri daha yaşını doldurmamış Megan III HB. idi. Diğeri emektar R9. Hiç, %20 daha az teklifle karşılaşmadım. Bu işlerin de bir adabı var!

Sayın @nogretse,

Siz, aracınızı satışa çıkarsaydınız; çeşit, çeşit arayanlar içinden biri çıkıp, direkt %20 daha az bir teklifte bulunsaydı, ne yapardınız. Unutmayın, bir gün başınıza gelebilir.

Saygılar.

• Madem bu kadar serbest bu piyasalar, herkes her mala istediğini teklif ediyor, o zaman o adam da aynı serbestlikte o teklife istediği cevabı verir. Malum, serbest piyasa, eğer adamın tepkisini beğenmiyorsan almazsın. Ne o adam sana bağlı, ne sen o adama. Ama burada arabasını satmaya çalışırken yarı fiyatını duyduktan sonra mezarcılar çoğaldı diyen adamıda desteklersen, alacağı arabaya komik rakam teklif eden adamıda desteklersen de ikiyüzlülük olmaz mı biraz? Her şeyin bir nominal değeri vardır, cılkını çıkarmaya gerek yok. 3-5 fark olur eyvallah ama hem piyasa fiyatının %20-30 altını teklif edenler hem sıfırından pahalı satmaya çalışanlar "serbest biyasa ehühehe" deme hakkına sahip değildir, ekonomi de ticaret de böyle işlemez. En basitinden bu adam bu işin ticaretini yapmıyor, malının ortalama değerini belirlemiş ve satıyor, beğenmiyorsan git başkasından al. Gerçekten test etmek isteyen arkadaşlar varsa bir ilan koysunlar ve her saat başı 5 tl'den başlayarak 29.000 tl'ye kadar pazarlık edelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesut4.bahtiyar

quote:

Orijinalden alıntı: STasdemir

ben de ilanlarda saçma sapan tekliflerde bulunmayınız yazanlara kızıyordum (hayal gücüm zayıfmış)
    artık kızmam

Çok doğru tespit! 'Satıcı' konumunda olmak, bu açıdan bakmak çok şey değiştirebilir.

Geride bıraktığımız yıl iki araç sattım. Biri daha yaşını doldurmamış Megan III HB. idi. Diğeri emektar R9. Hiç, %20 daha az teklifle karşılaşmadım. Bu işlerin de bir adabı var!

Sayın @nogretse,

Siz, aracınızı satışa çıkarsaydınız; çeşit, çeşit arayanlar içinden biri çıkıp, direkt %20 daha az bir teklifte bulunsaydı, ne yapardınız. Unutmayın, bir gün başınıza gelebilir.

Saygılar.

elbette oldu 39 dedim 32 telkif geldi 36ya aldı ama ben kırmadım satmak için uğraştım yoksa bu piyasada pahalı arabanın 2. elini kim neden alsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Magnex

quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

herkeste iyi ahkam kesiyor yok 6 bin lira indirim mi olurmuş diye bal gibi olur siz nereden biliyorsunuz arabanın 35.000 ettiğini.Bende diyorum 2. elde bu fiyatlara nasıl satıyolar diye baksana kraldan daha çok bir sürü kralcı var.

Hiç kimse pazarlık payını 6000 TL olarak belirlemez.

Adam 35,000 TL' yazdığı arabasını 29,000 TL'ye vermeyi düşünseydi en fazla 31,000 - 32,000 TL fiyat biçerdi zaten.

Piyasasının altında veya üstünde fiyat yazmış o bizi ilgilendirmez araç adamın keyfi bilir.

35,000 TL fiyat biçtiyse o aracı taş çatlasa 33,000 TL'ye verir ki 33'e düşeceğini dahi zannetmiyorum.

o sıfır araçlarda bile 6 000 lira kampanya oluyor , ikinci el nerede kullanıldığı belli olmayan dandik arabalar kraliyet ailesinemi aitde pazarlık yapamıyoruz,istersem 15 000 lira teklif ederim.oda saygılı bir şekilde hayır diyip telefonu kapar.

yok öyle bişey kardeşim.nerde kullanıldığı belli olmayan 2.ellermiş.her araç aynı değil mi sizin gözünüzde?adam satılığa çıkardıysa ne kadar cebe indirseniz kar değil mi.galericilerden ne farkınız var? gidip o 6000 tl indirim yapan 0 arabaları alacaksınız o zaman. bu kadar basit tantana yapma. heryer ölücü olmuş sonumuzu hiç hayırlı görmüyorum millet olarak.kimisi demiş nette her ilan zaten 2000tl pahalı yazılıyor falan.böyle çıkarım olur mu hiç mi değerinde yazan gerçek satıcılar yok?sen satıcıya denk gelmemişsin birader öyle her ilana 15k teklif etme bilmiyorum saygıyla telefonu kaparlar mı yoksa o elindeki telefonu yok mu ederler..

önce sakin ol şampiyon kimse kimsenin telefonunu öle kolay kolay yok edemez merak etme,bir kere ben zaten hayatta 2 el araba almam her zaman gider parası neyse verir sıfırını alırım,adam satılığa çıkardıysa tabiki ne kadar cebime indirirsem kardır diye düşünürüm napiyim 5 yıl arabaları nerde kullandığı belli olmayanlarımı zengin edeyim,bunun galericilikle ,mezarcılıkla ne alakası var.3 yıllık arabalara internette ilan bedava diye Sıfır fiyatı ile aynı yada çok az düşük fiatı ile ilan koyarsanız millet tabiki 5bin 6 bin indirmeye çalışır,gayet normal,hatta herkese tavsiye ederim en aşağı 5 6 bin indirim olmadan ikinci el almayın hatta mümkünse nerede kullnıldığı belli olmayan başka insanların pis kokularının sindiği hiç bir ikinci el araba almayın gidin daha düşük model ama sıfır alın.

• satıcı 35 binlik aracı 29 bine verirse yine oturup düşünmek lazım.bunun türkçedeki karşılığı çingene pazarlığı oluyor herhalde.Yine de aşırı tepki vermemeliydi.
    İnsan bazı şeyleri yaşayarak öğreniyor.Boşver...
  • quote:

Orijinalden alıntı: irfnsmsn

satıcı 35 binlik aracı 29 bine verirse yine oturup düşünmek lazım.bunun türkçedeki karşılığı çingene pazarlığı oluyor herhalde.Yine de aşırı tepki vermemeliydi.
    İnsan bazı şeyleri yaşayarak öğreniyor.Boşver...

oooooooo leşçi, mezarcı, çingene arkadaşlar hiç birşey sattınız mı cep telefonu dışınca rica ederim bu ne kelimelr böyle, anlıyorum amacınız kötü değil ama piyasaya girmeden biraz önyargı olmuş....

lütfen sekoya81 cevaplarını okuyun gayet mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nogretse -- 2 Ocak 2011; 21:11:05 >
  • Pazarlık telefonda olmaz ariyeten 6 milyar az teklif etmen adamı sinirlendirmiş haklı olarak ve daha kim bilir kaç kişi + galericiler arayıp saçma sapan teklifler verdi en sonunda patlamış adam.
  • şu ilanın linki görsek
  • 6000TL indirim istersen normaldir
  • Gelen mesajdan telefonlardan rahatsız olan ilanın altına açıklamasını yapıyor zaten,mesajlara bakmıyorum,pazarlık için aramayın diye.

Banada biri mesaj yazmıştı havuzla takas olurmu diye,bende dedim havuz diye bahsettiği şey heralde benim bildiğim havuz değildir,googleda yazdım havuz nedir nasıl bi şeydir,bildiğimiz havuzdan başka bir açıklama bulamadım,mantığımın dışında takas teklifi olduğu için cevapda yazmadım.

Yani arabayı veriyorum bir havuz sahibi oluyorum :)
  • Bazen bize danışan arkadaşlar oluyor.

Şu aracı alalım mı diye.

Ben de diyorum ki ;

Cebinizde 20.000 TL nakitiniz varsa,

İKİNCİ EL ARAÇ ALMAYIN

ÜZERİNE BİRAZ DAHA BORÇLANIN

SIFIR ARAÇ ALIN.

Buradan arkdaşlara tavsiyem.

Ceplerinde 20.000 TL NAKİTLERİ varsa

Gitsinler, SIFIR ARAÇ ALSINLAR

Hem aracın ilk sahibi siz olursunuz, hem de geçmişinin ne olduğunu bildiğiniz bir araca binersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 2 Ocak 2011; 21:58:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bafbaf

Gelen mesajdan telefonlardan rahatsız olan ilanın altına açıklamasını yapıyor zaten,mesajlara bakmıyorum,pazarlık için aramayın diye.

Banada biri mesaj yazmıştı havuzla takas olurmu diye,bende dedim havuz diye bahsettiği şey heralde benim bildiğim havuz değildir,googleda yazdım havuz nedir nasıl bi şeydir,bildiğimiz havuzdan başka bir açıklama bulamadım,mantığımın dışında takas teklifi olduğu için cevapda yazmadım.

Yani arabayı veriyorum bir havuz sahibi oluyorum :)

havuz mu, bu sepet demek istemiş olasın 2 arsa 1 ev, 3 saç tokası falan?
  • -Bu kadar çok pazarlık payı olmaz..

-Ev, araba gibi şeylerin pazarlığı telefonda olmaz..

-"Cebimde şu kadar var" demek "bundan bir kuruş fazla veremem, pazarlık benden yana bitmiştir, işine gelirse" demektir.. Yani çok kullanılsa da bu pek uygun bir pazarlık cümlesi değil..

Bir de "öğrenciyim" diyenler var.. Ben onlara genelde "bizde paso geçmez" falan diyorum..
  • ben satıcı olsam, 35.000TL'lik ilan için bana 29.000TL teklif edilse "29.000TL olan daha yüksek km'de ve daha yaşlı arabalara bak" der ve suratına kapatırdım.. hiçbir zaman sahibinden.com 'da araba ya da gayrimenkul satmadım sattıklarım bilgisayar parçalarım, cep telefonlarım fln oldu ancak bende;

- öğrenciyim diyenler

- indirim & pazarlık sünnettir diyenler

- TAKAS YOK diye neredeyse 72 puntoyla yazdığım şeye rağmen şunla takas olur mu diyenler

- son sattığım telefonum N900'e 800TL diyerek ilan açıyorum artık işin cılkını çıkartıp "abi ben öğrenciyim, 450TL verebilirim en son" diyenler (sanki piyasada ondan başka adam kalmamış gibi)

uyuz oluyorum... tutturabildiğimize diyerek mi takılıyorlar anlamıyorum.. ama 4 ay sonra telefonun hakkını verecek bir adama gözüm kapalı sattım..

araba konusuna gelecek olursak, bu zamana kadar birçok kez araba alıp sattım, pazarlık telefonda yapılmaz.. öncelikle gidersiniz aracı görürsünüz ben buna 29.000TL veririm dersiniz, satıcı ile anlaşırsanız arabayı alıp ustaya götürürsünüz fln sonraki prosedürler belli zaten.. siz 29.000TL verirsiniz, satıcı kabul eder, servise gidersiniz arızası yok iyi güzel tamam derler arabayı alırsınız bi bakarsınız araba 3 kere pertten toplanmış 20.000TL bile etmeyen bir araba.. nitekim bu olay arkadaşımın başına geldi, üstelik kendi ustasına götürmüştü..

o yüzden satıcıyı ben burada haklı buluyorum.. arabanın hakkı olan fiyatı istemiş diye tahmin ediyorum.. ha 32.000 - 33.000TL'ye anlaşılabilinir.. ama çat diye bnm 29.000TL'm var dersen adamın sie demediğine dua et..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 2 Ocak 2011; 23:00:55 >

• Aracım şuan satılıklar listesinde. 70bin km de olan bu aracın 100 120binde olanları ile aynı fiyata veriyorum. kazasız değişensiz.

adam yinede 3 bin tl altını öneriyor. önerdiği fiyatlara millet 4 yaş büyük arac satıyor..

bende ona örne linkler yolluyorum. bazısınada mezarcımısınız diyorum. olmadı ilanımın altına not iliştirdim merzarcılar aramasın diye... 29bin diyerek direk küfür etmişsiniz. satıcı gözüyle adam haklı. tabi arabanın ercek değerininde 34 35 bin oldugu varsayılarak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroTech -- 2 Ocak 2011; 23:06:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

ben satıcı olsam, 35.000TL'lik ilan için bana 29.000TL teklif edilse "29.000TL olan daha yüksek km'de ve daha yaşlı arabalara bak" der ve suratına kapatırdım.. hiçbir zaman sahibinden.com 'da araba ya da gayrimenkul satmadım sattıklarım bilgisayar parçalarım, cep telefonlarım fln oldu ancak bende;

- öğrenciyim diyenler

- indirim & pazarlık sünnettir diyenler

- TAKAS YOK diye neredeyse 72 puntoyla yazdığım şeye rağmen şunla takas olur mu diyenler

- son sattığım telefonum N900'e 800TL diyerek ilan açıyorum artık işin cılkını çıkartıp "abi ben öğrenciyim, 450TL verebilirim en son" diyenler (sanki piyasada ondan başka adam kalmamış gibi)

uyuz oluyorum... tutturabildiğimize diyerek mi takılıyorlar anlamıyorum.. ama 4 ay sonra telefonun hakkını verecek bir adama gözüm kapalı sattım..

araba konusuna gelecek olursak, bu zamana kadar birçok kez araba alıp sattım, pazarlık telefonda yapılmaz.. öncelikle gidersiniz aracı görürsünüz ben buna 29.000TL veririm dersiniz, satıcı ile anlaşırsanız arabayı alıp ustaya götürürsünüz fln sonraki prosedürler belli zaten.. siz 29.000TL verirsiniz, satıcı kabul eder, servise gidersiniz arızası yok iyi güzel tamam derler arabayı alırsınız bi bakarsınız araba 3 kere pertten toplanmış 20.000TL bile etmeyen bir araba.. nitekim bu olay arkadaşımın başına geldi, üstelik kendi ustasına götürmüştü..

o yüzden satıcıyı ben burada haklı buluyorum.. arabanın hakkı olan fiyatı istemiş diye tahmin ediyorum.. ha 32.000 - 33.000TL'ye anlaşılabilinir.. ama çat diye bnm 29.000TL'm var dersen adamın sie demediğine dua et..

Tamamen katılıyorum ne insanlar var ya telefonun piyasası atıyorum 900 tl. Nakit 400 olur mu diyorlar

• Burada sorun olan aracın çok aşağı fiyat teklif edilmesi değil üslup ve anlaşamamazlık sorunu.
    Ben olsam muhattabımla şöyle bir muhabbet kurmaya çalışırdım... sizin aracınız X lira bence bu aracın piyasası 32-30 gibi biliyordum , cevap beklenir ve duruma göre fiyat söylenir . Yok adamı kalpten götürmek istiyorsanız o başka, karşınızdaki belki borç içinde arabasından gelicek parayı bekliyor , belki başka sıkıntıları var.. biraz anlayış lütfen. kimse bir başkasının arabasını kötüliyemez.
    Ayrıca pazarlık ikinci elde olağan bir durum, fiyatı çok yüksek bir aracın 40-50 bin euro düştüğü bile oluyor ama diğer taraftan çoğu insan da pazarlık yapmak dahi istemiyor yani kimin ne istediğini bilmek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: çok bilinmeyenli denklem

Bazen bize danışan arkadaşlar oluyor.

Şu aracı alalım mı diye.

Ben de diyorum ki ;

Cebinizde 20.000 TL nakitiniz varsa,

İKİNCİ EL ARAÇ ALMAYIN

ÜZERİNE BİRAZ DAHA BORÇLANIN

SIFIR ARAÇ ALIN.

Buradan arkdaşlara tavsiyem.

Ceplerinde 20.000 TL NAKİTLERİ varsa

Gitsinler, SIFIR ARAÇ ALSINLAR

Hem aracın ilk sahibi siz olursunuz, hem de geçmişinin ne olduğunu bildiğiniz bir araca binersiniz.

Bi kaç yıl önce 20 bin naktim vardı. Babam sıfır hyundai era alalım diye tutturmuştu. Dediğiniz gibi üzerine biraz borçlandım ve sıfır era alcağıma kat kat kat daha donanımlı ve güvenlikli (10 airbag, abs+ebd+asr....) ve kaliteli ve estetik 2 yaşında 18600 km de Golf V i 28 bin e almıştım. İyi ki de sıfır almamışım. 65 bin km kullanıp 3 yıl sonra ağır bakımları geldiğinde 25 bin e sattım. Adam akıllı zararım da olmadı. Çok çok param olursa ya da bu arabaya 10 yıl binerim dersem sıfır alabilirim, ki yarına çıkacağımız garanti değil

• İkinci El araç alan arkadaş SATICI' ya istediği her şeyi sorabilmeli.

Bazen öyle durumlar oluyor ki telefonda da pazarlık yapılıyor.

Ben bugün SIFIR ALDIĞIM ARACIMI telefonda pazarlık yaparak aldım.

Bunlara da etken zaman kısıtlılığı, mesafenin uzak olması, işinizin olması vs.

O yüzden telefonda pazarlık olmaz demeyin, oluyor.

Araba ALMAKTA SATMAKTA KOLAY DEĞİLDİR.

HER İKİSİ DE PSİKOLOJİYİ YORUCU VE ZAHMETLİDİR.

ALICI TEMİZ ARAÇ ARAMA ve BULMA ZAHMETİYLE KARŞILAŞIRKEN

SATICI DA DÜŞÜK FİYAT VE TAKAS GİBİ TEKLİFLERLE KARŞILAŞIR.

BUNLAR OLAĞANDIR.

Eğer bunlara sabrınız yoksa aracınızı bir aracıya vereceksiniz ya da bayiye satacaksınız.

Yok bu olmaz kendim satarım diyorsanız ;

O zaman bu gelen tekliflere de kızmayacaksınız.

Buradan ikinci el araç alacak arkadaşlara yardımcı olması açısından daha önce yazdığım bir yazının aynısını buraya kopyalıyorum.

1.Aracı YETKİLİ SERVİSTE KONTROL ETTİRİN, imkan olursa bildiğiniz bir ustaya da aracınızı kontrol ettirin.

2.Makinede her türlü arızayı göremezsiniz, bazı hayati parçalar siz aracı kontrol ettirdiğinizde de sağlam olabilir, bu yüzden parça makinede arıza vermez, ancak parça ömrünün sonuna yaklaşmıştır, ya da tamir görmüştür, siz aracı aldığınızda bu parçanın arızası siz de patlak verir ve bunun maliyeti size çok pahalıya patlayabilir.

Bu yüzden parçası tamir görmüş arabayı almayın, parçanın orjinaliyle değişmesi gerek, adı üzerinde tamir, kimse uzun süre garanti veremez, en güzeli parçanın değişmesidir.

3.Ruhsat sahibine aracı ne zaman aldığını, aracın kaçıncı sahibi olduğunu sorunuz.

Ruhsat tarihi çok eski değilse bu araç muhtemelen AL- SAT yapan biri tarafından satılıyordur, size tavsiyem bu kimselerden araç almamanız yönünde

4.Aracı satan şahıs ruhsat sahibi değilse, araç AMCAMIN, DAYIMIN, ENİŞTEMİN gibi şeyler söylüyorsa sizi de ruhsatta ismi yazan araç sahibiyle görüştürmüyorsa bu aracı da almayın.

Bu araçta muhtemelen AL- SAT yapan biri tarafından satılıyordur.

Yalnız aracı satan ruhsat sahibi değil diye hemen vazgeçmeyin, sadece böyle olduğuna emin olun.

Çünkü bu kimse gerçekten arkadaşının ya da bir yakınının aracını satıyor olabilir ki, ben işlerimin yoğun olduğu bir dönemde aracımın satışıyla arkadaşımın ilgilenmesini istemiştim, ama alıcı kimse dilerse bana ulaşabiliyor, kendisiyle görüşme yapıyor ve gerekli bilgileri veriyordum.

5.Aracın YETKİLİ SERVİS OLSUN, ÖZEL SERVİS olsun bakım faturalarını göstermesini isteyin satıcıdan.

Böyle bir belge yoksa ve satıcı aracın bakımlarını nerede yaptırdığını size belgeyle kanıtlayamıyorsa bu aracı da almayın.

Satıcı aracını temiz ve özenli kullanan bir kimse ise aracın bakımlarını düzenli olarak bir SERVİSTE yaptırır ve belgelerini saklar.

6.Aracı kontrol ettirdiğinizde aracın UFACIK BİR YERİNDE satıcının size söylemediği bir kusur tespit ederseniz ve satıcı da size BİLMİYORDUM, HABERİM YOKTU gibi şeyler söylüyorsa da bu aracı KESİNLİKLE almayın.

Unutmayın satılan tek araç bu değil, dışarıda çok fazla araç var, bu alternatifleri değerlendirin.

7.Aracın içi ve dışı temiz kullanılmamışsa, aracın içinde koltuk deformeleri varsa, koltuklar kirden görünmüyorsa, aracın dış kaportası taş izi ve çizik doluysa bu aracı da almayın.

Böyle kullanılan araç gelişigüzel kullanılmış demektir, bu aracı da almayın.

8.Telefonda satıcıya her şeyi sorabilmelisiniz.

Satıcı sizi azarlıyor ve tersliyorsa bu ARACI DA ALMAYIN.

Telefonda satıcıya aracın MOTOR NO’ sunu, ŞASE NO’ sunu hiç çekinmeden sorabilmelisiniz.

Satıcı size yardımcı olmuyorsa BU ARACI DA almayın.

9. Araçta kaza var mı yok mu sorgulama yaparken ARACIN MOTOR NO’ suyla da aracı sorgulattırmayı unutmayın, sadece PLAKA ile yapılan sorgu yeterli değildir ki PERT bir aracı bile alabilirsiniz.

Bu yüzden araca MOTOR NO, suyla sorgulama yaptırınız.

10. Aracın km’ sinin orjinalliğinden emin olduktan sonra aracın bulunduğu km aralığında hangi ağır bakımları ihtiva ettiğini de öğrenmelisiniz.

Çoğu kişinin hesaba katmadığı bu konu sonra size yüklü bir ek maliyet getirebilir.

11. Alacağınız aracı iyice araştırın, bazı araçların kronik arızaları oluyor, bunları iyi tespit edin, ne zaman bu arızaları yapıyor diye.

12. Alacağınız aracın lastiklerinin yeni olup olmadığına da dikkat edin, bu da ek bir maliyettir.

12. Aracın anahtar teslim masrafsız olması en güzeli, Lastikler değişmiş olmalı, aracın bakımları yapılmış olmalı.

Sonuç olarak ; ikinci el araç almak göründüğü kadar basit bir iş değil.

En güzeli şartları zorlayıp SIFIR BİR ARAÇ almaktır.

Bunu yapamıyorsanız bütçeniz de buna elvermiyorsa o zaman yukarda saydığım hususlara dikkat ederek size en uygun aracı almanız doğru olacaktır.

Son zamanlarda hem araç aldım, hem de araç sattım,

Piyasa gerçekten çok kötü durumda

Piyasada AL- SAT yapan, GALERİCİ ( işini dürüst yapanları ayrı tutuyorum ki dürüst çalışan galericiler de var ), arıza yapacağı satan ARACINI SAT mantığında olan vatandaşlar, hepsi var.

O yüzden ikinci el araç alırken azami derecede yukarda saydığım hususlara DİKKAT ETMEK ve ACELE ETMEMEK gerekir.

bundan sonrası SIFIR ARAÇ mı alacaksınız, ikinci el bir araç mı alacaksınız,

Buna karar verecek sizlersiniz.

Not: Başka bir başlıktan daha önce ki tarihlerde yazılmış bir yazımı alıntı yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 2 Ocak 2011; 23:40:25 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.