Ne alakası var 6 yıllık yeşil antifiriz hiç değişmemiş depoda nokta kadar tortu kir yok < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İlanlardaki araçların neden su kapları simsiyah? (2. sayfa)
-
-
Hocam genlesme kabi degisimi yaptiniz mi son durum nedir?
Benim aracimda da sogutma suyu pembe ve temiz gorunuyor, ancak kap kararmis durumda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Hocam üşenmeyip uzun uzun yazmış ve resim eklemişsiniz. Teşekkür ederim.
Bayramdan sonra bende kap degişimi yaptırcam inşaallah.
Bakımsizliktan, pislikten, arızalardan.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dizel aracimin suyu normal antifiriz renginde. Hic siyah olduğunu görmedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 26 Nisan 2022; 19:40:43 >
Kap değişiminden önce suyu devirdaim ettirin. Araç çalışır durumda geri dönüş hortumundan salın, berrak su gelene kadar araç rölantide veya isteğe göre gazda tutun. Berrak şeffaf su gelince de kabı söker değiştirirsiniz yeni kabı hemen takıp sistemdeki eski suyla devir daim ettirmeyin. Eski kap varken geri dönüş hortumundan su berrak gelince yeni kabı taktırın. Sonraki günlerde gözlem yaparsınız.
Bugün yoğun trafik + klima ve dönüşte klimasız trafiksiz alanda arabayı baya zorladım kapta herhangi bi renk değişimi vs hiçbir şey yoktu yarın yine kapağını açar bakarım. Temiz ve iyi bir iş çıkarmışız o kesin.
ARACINIZ DİZEL Mİ BU ARADA? DİZELSE SU DEVİRDAİM YAPARKEN GAZ VEREBİLİRSİNİZ BENZİNLİ MOTORDA HARARET YAPABİLİR BİLGİNİZE. BENZİNLİDE SU ÇALKALAMA İŞLEMİ NASIL OLUYOR BİLMİYORUM
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 26 Nisan 2022; 21:54:47 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
A4 2.0 tdi araç. Sizin aracınizda sanirim a6 2.0 tdi.
İkinci el aldim, sanirim bi donem onceki sahibi antifriz olmaksizin kullanmış.
Aldigimda triger devir daim falan degistim o sirada antifriz degişmişti.
Sonrasinda yaklasik 8-10 ay sonra tesadufen genleşme kabinin karardigini farkettim.
Tekrar antifriz degistim, kabi temizlettim. Kabın rengi baya temizlenmişti.
Yaklasik 7-8 ay sonra baktigimda kap yeniden kararmaya başlamıştı.
Baktim icindeki antifrizli suda kotu gorunuyor.
Merak edip şırınga ile çektim, rengi gayet guzel ve pembe idi.
Paslanma oldugundan korkuyordum ama, pas olsa sanirim rengi de bozulurdu.
İnsaallah kap degistirdigim bir daha kararma olmaz.
Siz ne kadar işçilik ödediniz bu iş için?
150 ödedim işçilik için.
O zaman siz benim prosedürü uygulayın aynen. Önce kirli kaptayken araba çalışır vaziyette suyu sürekli çevirtin, kenarda en az 20-30 litre saf su olsun, su berrak akana kadar motor çalışsın ve su takviyesi yapın. Aman sakın kap boş kalmasın motor hava alır sonra baya sıkıntı. Birisi de geçsin arabaya tatlı tatlı gazda tutsun 1800-2000 devir civarı iyidir işlem daha çabuk sürer.
Hararetin düştüğünü gözlemlerseniz geri dönüş hortumunu geri takın hararetin 90 a gelmesini bekleyin. 90 a gelince tekrar hortumu çıkarın ve suyu devirdaim yaptırmaya devam.
Berrak su gelince motoru stop edersiniz kabı çıkarırsınız yeni kabı takarsınız yeni kaptada su devirdaim yapabilirsiniz 1-2 kere. daha sonra yeni antifrizi koyun işlem tamam
TAMİRHANEyoutube5 YILDA ANTİFİRİZ BU HALİ ALIYORhttps://www.youtube.com/watch?v=2oPLycUHPS8&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 28 Nisan 2022; 9:50:0 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X