Şimdi Ara

İLBER ORTAYLI - BİR ÖMÜR NASIL YAŞANIR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • okuyanlar var mı? Yorumlarını merak ediyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ben okunmasa da olur diyorum. Çok farklı bir şey yok içerisinde bence.
  • Çok güzel bir kitap, İlber Ortaylı hoca ile sohbet tadında, röportajlardan oluşan bir kitap.
    Büyüklerin sözü çok değerlidir, böyle bir büyüğün sözü ise altındır.
    Bence çok önemli bir kitap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de alınmasında gerek yok. Açın youtube’da videolarını, aynı şeyleri anlatıyor

• Youtube'da CNN Türk'ün bir yayınına bu kitabı tanıtma vesilesi ile katılmış, zaten kitabın içeriğini epey bir konuşmuş. Kitap da söyleşi tarzında bir kitap. Kitabın tamamında hayat tavsiyesi okumayacaksınız. Haa yine de ben yazılı olarak da bazı şeyleri okumak istiyorum diyorsanız alabilirsiniz.

Özellikle hocanın gençlikte mutlaka okunması gereken kitaplar şeklinde bir listesi var kitapta, bu kısmı ve kitabın %30'luk kısmı gerçekten faydalı. İşe yaramayacak kısımları da var.

Alıp almamak size kalmış.
  • Verdiği öğütler haricinde özel isimler yerler filmler ve kitaplardan bahsediliyor. Hızlıca okudum ve gerekli şeyleri not aldım faydasını görürüm inşallah.

• ilköğretim son sınıf öğrencilerin ve lisedeki gençlerin okumasını tavsiye ederim. en azından kafanıza bir harita oluşturur nereye yöneleceğinizi tespit edersiniz. ilber hoca'nın son hareketi hiç hoşuma gitmedi. gidip elin elimin adamın elini öpmesi nusret denen sosyal medya ucubesinin yerinde yemek yemesi ki bu adam bedesten'e kendi fotografını astırmıştı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olgi

ilköğretim son sınıf öğrencilerin ve lisedeki gençlerin okumasını tavsiye ederim. en azından kafanıza bir harita oluşturur nereye yöneleceğinizi tespit edersiniz. ilber hoca'nın son hareketi hiç hoşuma gitmedi. gidip elin elimin adamın elini öpmesi nusret denen sosyal medya ucubesinin yerinde yemek yemesi ki bu adam bedesten'e kendi fotografını astırmıştı.
    Adam sana göre el olabilir de belki hoca' nın saygı duyduğu bir arkadaşı, üstadı belki, sapla samanı karıştırmayın. Adamın nerede ne yapacağı keza, bu adamın bileceği iş.
  • Genel olarak kitabı sevmedim , günümüzdeki herşeyi eleştiriyor , insanlar , çevre , teknoloji vs vs her konuda geçmişin ne kadar iyi bugün isi ne kadar kötü olduğu muhabbeti bir süre sonra bayıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence okunur. Öyle kitaplar gördüm ki İlber Hocanın fazlasıyla okunabileceğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olgi

ilköğretim son sınıf öğrencilerin ve lisedeki gençlerin okumasını tavsiye ederim. en azından kafanıza bir harita oluşturur nereye yöneleceğinizi tespit edersiniz. ilber hoca'nın son hareketi hiç hoşuma gitmedi. gidip elin elimin adamın elini öpmesi nusret denen sosyal medya ucubesinin yerinde yemek yemesi ki bu adam bedesten'e kendi fotografını astırmıştı.
    Dostum o el öpme tasavvufi bir hareket. Öptüğü adamda böyle tasavvufi mevlevi bir tarikatın lideri. Farkındaysan İlber hoca öptükten sonra öptüğü kişide hızlıca öpücük konduruyor. Mevlevi selamlaşması diye geçiyor.
  • Kitabı birçok kişiden ve popüler olmasından duydum.Beklentim büyüktü yazan da İlber Ortaylı olunca.Alıyım dedim birkaç öğüt dinleyelim hocadan.Ama kitap tamamen İlber hocanın biyografisi olmuş.Kitabın ilk sayfalarından itibaren hoca hep kendi hayatını ,arkadaşlarını vs. anlatıyor.Yani kapağa yanıltıcı bir başlık koyulmuş.İlber hocanın hayatını merak ediyorsanız alın yoksa kapaktaki başlığa inanmayın.Hayat sırrı vermiyor yani.

• Sözde entel ve romancıların tarih kitabı sanarak okuduğu ve böbürlendiği kitaptır.

• Arkadaşlar, peki bu adamın mutlaka okunmalı dediğiniz eseri hangisidir?

• Primeminister P kullanıcısına yanıt
    Aynı düşünce ile ben de okudum ve biraz hayal kırıklığına uğradım.Dediğiniz gibi sadece biyografi olmasının yanı sıra sorular çok fazla tekrarlanmış gibi geldi bana.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.