Şimdi Ara

İlber Ortaylı | Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şuan kitapyurdu ve d&r sınırlı sayıda imzalı kitabı satışa sundu.15 Ocak'ta dağıtıma başlanacak,kitap hakkında yorumlarınızı beklerim

İlber Ortaylı | Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Prof. Dr. İlber Ortaylı
    KRONİK KİTAP

YAŞAMININ TÜM YÖNLERİYLE BÜYÜK LİDER ATATÜRK…
    “Tarihin akışını değiştiren, ona mührünü vuran veya büyük tehlikelere mâni olan liderlere her memlekette rastlamak mümkün değildir. Atatürk dünya tarihinin nadiren gördüğü bir dehadır. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra, hiçbir mağlup milletin direniş göstermediği zamanda siviller ve askerlerle dünyaya meydan okumuştur.”
    İLBER ORTAYLI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk kitabı, evvela imparatorluğu dirilten nesil olan 1880'liler kuşağı, Balkan coğrafyası ve Mustafa Kemal'in aile kökeni ile başlıyor.
    Akabinde Atatürk’ün askeri eğitimi, Manastır yılları, Milliyetçilikler Dönemi, İttihat ve Terakki, II. Abdülhamid, Enver Paşa, Ziya Gökalp, Trablusgarb, Balkan Savaşları ve Sofya yıllarıyla devam ediyor.
    Ordumuzun İtilaf devletleriyle sekiz cephede mücadele ettiği Birinci Dünya Savaşı, kutlu zaferlerimiz Çanakkale ve Kutü’l Amâre, Mondros, son padişah Vahideddin, bir milletin ve ülkenin ölüm fermanı olan Sevr…
    Tüm detaylarıyla Milli Mücadele dönemi, 23 Nisan 1920 ve sonrasında muhalefete rağmen verilen Kurtuluş Savaşı, İnönü Muharebeleri, Lozan Konferansı, Büyük Taarruz ve Cumhuriyet’e giden yol...
    Saltanat ve hilafet tartışmaları, Lozan, On İki Ada, mübadele, Osmanlı'dan kalan borçlar, Musul ve yakın tarihin en önemli meselesi olan inkılablar...
    Son olarak kişisel özellikleriyle, dünyada, anılarda, hafızalarda kalan izleriyle modern Türkiye’nin kurucusu Atatürk...
    İlber Ortaylı bu ilk biyografisinde yaşamının tüm yönleriyle büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatıyor. Türk tarihçiliğine hiç unutulmayacak ve sürekli başvurulacak bir rehber kitap daha kazandırıyor...

kitabım bugün imzalı bir şekilde geldi içine şöyle bir göz attım baya detaylı bir kitaba benziyor o günlerinin türkiye ve dünya siyaseti üzerine.Atatürk biyografisinden ziyade daha çok türkiyenin siyasi durumunu , diğer ülkelerle arasında ki ilişkiyi anlatan bir kitaba benziyor.

yine de tabi daha tam olarak incelemedim asıl okuduktan sonra kitap üzerinde ki fikirlerim daha isabetli olacaktır.Ne anlatıyorsa anlatsın gerçi sonuçta ilber ortaylı yazmış bize de okumak düşer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 13 Ocak 2018; 13:4:49 >

• Şuan Mango'nun biyografisini okumaktayım, bunu da alsam mı acaba?
  • Ötekini sildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psychedelic Reflection -- 15 Ocak 2018; 22:5:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitapyurdundan imzalı satış linkini atabilir misiniz? Kitabı buldum ama imzalı olduğu yazmıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

http://www.kitapyurdu.com/index.php?route=product/product&product_id=447892

Hocam bu kitap imzalı ve 1. baskı olarak gelecek değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: john ciga

quote:

evet
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: john ciga

quote:

evet

Teşekkürler

• kitabım bugün imzalı bir şekilde geldi içine şöyle bir göz attım baya detaylı bir kitaba benziyor o günlerinin türkiye ve dünya siyaseti üzerine.Atatürk biyografisinden ziyade daha çok türkiyenin siyasi durumunu , diğer ülkelerle arasında ki ilişkiyi anlatan bir kitaba benziyor.

yine de tabi daha tam olarak incelemedim asıl okuduktan sonra kitap üzerinde ki fikirlerim daha isabetli olacaktır.Ne anlatıyorsa anlatsın gerçi sonuçta ilber ortaylı yazmış bize de okumak düşer
  • Nasıl gidiyor kitap?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sutlusoda

Nasıl gidiyor kitap?

kitabın 280. sayfasına geldim

kitap tahmin ettiğim gibi atatürkten ziyade, o dönemin savaşlarını,inkilaplarını,1.dünya savaşını,meclisin kurulmasını,hilafet-saltanat kaldırılmasına,atatürkün yaptığı radikal değişiklikleri ,lozanı,sevr'i,kongreleri kısacası atatürk zamanını anlatıyor

atatürk üzerinde bilinmeyen,tartışmalı şeylerin bir özetini değilde daha çok genele bakıyor

ama kitap çok anlaşılır ve akıcı.Okudukça okuyasasınız geliyor ve ilber hoca'nın atatürk hakkında düşündüklerini tam olarak öğrenmekte ayrı zevk katıyor

tavsiye edilir.
  • Kitabı dün bitirdim. bana göre çok güzel bir kitaptı. İlber Hoca diğer kitaplarında bahsettiği paralel tarih yöntemiyle anlatmış Atamızı.
    Paralel tarih derken kitaba göre örnek vereyim.
    Atatürk 1881'de Selanik'te doğdu. Selanik o yıllarda nasıl bir yer? ekonomisi, eğitim durumu, Avrupa ilişkileri vs...
    Ya da okuduğu okullarda eğitim nasıldı?

İlber Hoca, Atamızı bu şekilde anlatarak hem Atatürk'ün hayatına hem de İnkılap tarihimize farklı bir perspektiften bakmamıza vesile olmuş.
  • Alırsam eşekler kovalasın. Baktım, inceledim. İlber'in yeni bir kopyala-yapıştır kitabı daha. Bu yaştan sonra bu kadar parayı ne yapacak merak konusu. Ha gezer gerçi o konuda başarılı. Sonra da atar tutar mobilyacı gezeceğinize dünyayı gezin diye. Boş herif.
  • İlber Ortaylı Hocamızın kaleminden çıkan her eser büyük bir gönül rahatlığıyla okunabilir diye düşünüyorum.
    Okunması gereken çok güzel bir kitap ! En yakın zaman da temin edeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

Hocam tarih pek okumuşluğum yoktur ama Ortaylı'yı severek dinlerdim. Seni de severek okurdum forumda. Kafam karıştı şimdi. Niçin boş bir insan?

Hocam adamın 2000 senesinden beridir ciddi bir akademik çalışması mevcut değil. En son yaptığı ciddi akademik çalışma Osmanlı'da Aile ve Toplum o da 1995. Ha mesela İmparatorluğun En Uzun Yüzyılı falan alanında çok başarılı ve dolu bir kitaptır. Eski kitaplarına bir şey dediğim yok. Ama 2000'den sonra gitgide popülerleştikçe aynı metinleri, ki hiç biri farklı bir şey söylemiyor, farklı kapak altında bastırıp durmaya başladı. Sebebi artık para mıdır başka bir şey midir bilemem. Ha sıradan okuyucu için belki bu 2000 sonrası kitaplarından bir iki tane okumak genel bir bakış açısı kazandırabilir ama sıradan okuyucu bile daha fazlasını okursa görecektir ki hepsi birbirinin tekrarından ibaret.

Bir de bu caps olayından sonra gelen popülerliği kaldıramadı. Hazret çıkmış diyor ki; "Evlenip mobilyacı gezeceğinize, dünyayı gezin". Birincisi evlenip bir yuva kurmak kötü bir şey mi? Öyle bir söylüyor ki adam, herkes kendisi gibi bohem olarak yaşamalı sanki. İkincisi koy cebime 20.000 euro ben de gezmeyi bilirim. İki üç ayda bir iki üç İngilizce kitap alacağım diye göbeğim çatlıyor kur yüzünden, nispeten gelirim iyi olmasına rağmen. Çıkmış konuşuyor işte, laf ola beri gele.

Bu kitaba da baktım. Öncekilerin tekrarı. O yüzden böyle yazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

quote:

Hocam tarih pek okumuşluğum yoktur ama Ortaylı'yı severek dinlerdim. Seni de severek okurdum forumda. Kafam karıştı şimdi. Niçin boş bir insan?

Hocam adamın 2000 senesinden beridir ciddi bir akademik çalışması mevcut değil. En son yaptığı ciddi akademik çalışma Osmanlı'da Aile ve Toplum o da 1995. Ha mesela İmparatorluğun En Uzun Yüzyılı falan alanında çok başarılı ve dolu bir kitaptır. Eski kitaplarına bir şey dediğim yok. Ama 2000'den sonra gitgide popülerleştikçe aynı metinleri, ki hiç biri farklı bir şey söylemiyor, farklı kapak altında bastırıp durmaya başladı. Sebebi artık para mıdır başka bir şey midir bilemem. Ha sıradan okuyucu için belki bu 2000 sonrası kitaplarından bir iki tane okumak genel bir bakış açısı kazandırabilir ama sıradan okuyucu bile daha fazlasını okursa görecektir ki hepsi birbirinin tekrarından ibaret.

Bir de bu caps olayından sonra gelen popülerliği kaldıramadı. Hazret çıkmış diyor ki; "Evlenip mobilyacı gezeceğinize, dünyayı gezin". Birincisi evlenip bir yuva kurmak kötü bir şey mi? Öyle bir söylüyor ki adam, herkes kendisi gibi bohem olarak yaşamalı sanki. İkincisi koy cebime 20.000 euro ben de gezmeyi bilirim. İki üç ayda bir iki üç İngilizce kitap alacağım diye göbeğim çatlıyor kur yüzünden, nispeten gelirim iyi olmasına rağmen. Çıkmış konuşuyor işte, laf ola beri gele.

Kitap konusuna kısmen katılıyorum. Yurtdışında olduğumdan son kitabı okuma fırsatım henüz olmadı fakat diğer kitaplarında ki tekrar eden yazılar benimde dikkatimi çekmişti. Popülerleştikçe genel kitleye hitap etme hissiyatı olmuş olabilir ama para için bunu yaptığını düşünmüyorum ya da öyle bir adamın para için bunu yapacağını düşünmek istemiyorum desem daha doğru olur.

Evlilik konusuna gelince adamın söylediği evlenmeyin değil, okulu bitirir bitirmez evlenmeyin ve vurguladığı evlenmek değil, mobilyacı gezmek. "Mobilyalar kaçmıyor, önce bir karı koca gezin ondan sonra gidersiniz mobilyacıya" söylediklerinden biri bu ki buna da katılıyorum. Herkesin kendi yaşantısı saygı duyarım ama düğün yapmak için o kadar para verip ardından balayını 3-5 gün Türkiye'nin batısında ve ya güneyinde yapmak bana hep saçma gelmiştir. Düğün yapmak için verdiğim parayla Türkiye'yi doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine baştan sona gezerim ve ya çıkar Avrupa turu yaparım. Bu da benim düşüncem

İlk duyduğumda kitaptan beklentim yüksekti fakat okuduğum, duyduğum yorumlardan sonra beklentimi düşük tutuyorum. Anladığım kadarıyla tam olarak Ataütürk'ün hayatını anlatmıyor. Sanırım yeniden Lord Kinross'u anmadan geçemeyeceğim. Okuyalı uzun zaman oldu ve hala Kinross'un Atatürk'ünden daha iyi bir kitap okuyamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

quote:

İlber Ortaylı severek okuduğum bir tarihçi. Son kitabı dahil en az 5-6 kitabını okudum.
    Açıkçası "Gazi Mustafa Kemal Atatürk" kitabını severek okudum. Bazı kitaplarında ve konuşmalarında söz ettiği "paralel tarih" şeklinde anlatmış Atamızı. Paralel tarih derken mesela Atamız 1881'de Selanik'te doğdu. O tarihte Selanik nasıl bir yerdi, ekonomisi, coğrafyası, eğitim durumu vs... bu şekilde anlatması farklı bir bakış açısından anlamamıza sebep olmuş ve bence güzel olmuş.

"Evlenip mobilyacı gezeceğinize, dünyayı gezin" konusunda da bence haklı. Videonun devamını izlerseniz evlenmeye karşı olmadığını anlarsınız. Başınızdan bir evlilik geçti mi bilmiyorum ama saçma sapan adetler yüzünden resmen binlerce lira sokağa atıyoruz. Sadece olay "mobilya" değil.
    tabi ki müreffeh bir toplum değiliz. 20,000 euro olsa herkes gezer ama en az bir yurt dışı seyahati parasını saçma sapan adet-gelenek-görenekler yüzünden sokağa attığımız bir gerçek. bunu zengini zaten yapıyor ama maalesef fakiri de yapıyor.

• Kendini tekrar etmesi normal değilmi. Aynı tarih dönemlerinden bahseden insanın başka kitaplarda başka yorumlar yazması asıl garip olan olmaz mı?
    Evlenip mobilyla bakacağınıza dünyayı gezin öğütü ne tarafından bakarsanız bakın olumsuz bir yönü yok. "Hemen evlenip mobilya alacağınıza dünyayı gezin." anlamıda "Hemen evlenip ne yapacaksınız dünyayı gezin." anlamıda olumlu kendimizi geliştirmemiz dünya görüşümüzün genişlemesi anlamında oldukça olumlu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.