Şimdi Ara

İLERİYE DÖNÜK SİSTEM TOPLAMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi forumlar. Şu ara 3000 tl lik bir sistem toplayacağım. Başta AMD sistem toplayacaktım fakat aklıma bir soru takıldı. İleride geliştirmek istediğimde acaba herhangi bir problemle karşılaşırmıyım ? Bunun yerine Intel bir sistem mi toplamalıyım tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim.

Toplamayı düşündüğüm sistem :

AMD FX 8350
    MSI G970A GAMING PRO DDR3 2133
    SAPPHIRE RX 470 4GB GDDR5 256Bit
    HYPERX 8 GB DDR3
    WD 1 TB

• FX almayın ileriye dönük olmaz. Yeni çıkacak amd işlemciler için anakart değiştirmeniz gerekecek tamamiyle geriye dönük sistem o.

İntel bakabilirsiniz ya da Amd'nin yeni işlemcilerini bekleyin bir kaç aya çıkıyor o ileri dönük olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • InvisibleLord kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • B150 anakart + i5 6500 alirsiniz. Daha sonra ayni anakarta 7. nesil i7 takabilceginiz icin ileriye donuk olmus olur. Ya da arkadasin dedigi gibi yeni amd islemcileri bekleyin.

• amd zen mimarisinin çıkışını beklesem bile bütçemin yeteceğini zannetmiyorum. fx serisinden amd sistem toplasam geliştirmek için ram anakart ve işlemci değiştirmem gerekecek buda pek mantık işi değil. kararımı intelden yana verdim. intel için overclock yapacağımdan i5 6600k işlemci düşünüyorum veya başka bi alternatif varmıdır ? ayrıca buna uygun anakart içinde tavsiyeleriniz nelerdir ?
  • akbas5534 kullanıcısına yanıt
    Oc icin iyi bir sogutucu ve z170 chip setli iyi bir anakarta ihtiyaciniz var.

Bunlari yapmak yerine b150/b250 anakart ve i7 6700/7700 almak bence daha mantikli. Yani kisisel gorusum boyle.

• Ayrica rx470, rx480, gtx 1050 ti, gtx 1060 gibi ekran kartlari icin i5 6500 yeterli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş için apulu sistem
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 200 serisi intel anakart alırsanız ileriye donuk olur. Bir sonraki nesil mimariyi destekleme ihtimali var çünkü ve soket değişmeyecek

• akbas5534 kullanıcısına yanıt
    http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-intel-moves-to-shut-down-locked-skylake-cpu-overclocking

Kısaca o işlemciye artık oc yapamazsınız.

• keremec kullanıcısına yanıt
    haklısınız yeni yazılara bakmamıştım, şimdi k serisi işlemci bakacağım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.