Şimdi Ara

İlginç bir olay Hoparlörden ezan sesi geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: members

ben virusten şüphelenmiyorum kaspersky var tarattım bişey çıkmadı ama şu speaker almayı düşünüyorum nasıl

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=256&productid=bd48979

bu da alacağın hoparlor hepten megafon gibi ezan okur yaw.

• ilginç
  • quote:

Orjinalden alıntı: !brahim

Speaker ın manyetik koruması yoksa, ortamdaki EM dalgalardan etkilenebilir. Ortamı değiştirebilirsin, iyi bir iletkenle etrafını sarıp sonra bu iletkeni topraklayabilirsin, gürültünün oluşmasına sebep olan kaynağı bastırabilirsin ya da yeni manyetik korumalı bir hoparlör alabilirsin, tercih senin... Hangisi kolayına geliyorsa...

Ayrıca bilip bilmeden yazanlara da gün doğuran bir başlık olmuş!

Bana bir tane önerebilirmisniz manyetik korumalı hangi speakerlar var,

http://www.bimeks.com.tr/?splashDisplayed=true&categoryId=1022&path=1000:1015:1022&productListPageNo=10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gs RH+ -- 15 Ekim 2007; 7:48:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: members

quote:

Orjinalden alıntı: !brahim

Speaker ın manyetik koruması yoksa, ortamdaki EM dalgalardan etkilenebilir. Ortamı değiştirebilirsin, iyi bir iletkenle etrafını sarıp sonra bu iletkeni topraklayabilirsin, gürültünün oluşmasına sebep olan kaynağı bastırabilirsin ya da yeni manyetik korumalı bir hoparlör alabilirsin, tercih senin... Hangisi kolayına geliyorsa...

Bana bir tane önerebilirmisniz manyetik korumalı hangi speakerlar var,

http://www.bimeks.com.tr/?splashDisplayed=true&categoryId=1022&path=1000:1015:1022&productListPageNo=10

Kaliteli ve pahalı ürünler manyetik korumalı olurlar genelde. Fakat daha uygun birşey bakıyorsan kutusunda filan özellikle yazar.

• Ramazanda da okuyormuydu ezan acaba çünkü düşünsene iftara beş dakka var hoparlör ezan okuyor mahalle orucu açıyor ya şaka bir yana bu donanımsal değil yazılımsal bir şeydir o yüzden ses driverını tamamen kaldır tekrar yükle ayrıca başka virüs ve trojan programlarıylada tarat olmadı format c: yine olmadı show habere çık ezan okuyan hoparlör diye
  • hopörlörü niye kablosuz alıyorsunuz anlamıyorum
    sonuçta hopörlörler sabit bi yerde dururlar ve taşınmazlar
    kulaklık desen neyse de...
    yani teknolojiyi ilerleteceğim derken,abuk ürünlerle zaman kaybediliyor başka bişey değil....
    herhalde dışardaki frekansı alıyo bu cihazlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mücerred

Ramazanda da okuyormuydu ezan acaba çünkü düşünsene iftara beş dakka var hoparlör ezan okuyor mahalle orucu açıyor ya şaka bir yana bu donanımsal değil yazılımsal bir şeydir o yüzden ses driverını tamamen kaldır tekrar yükle ayrıca başka virüs ve trojan programlarıylada tarat olmadı format c: yine olmadı show habere çık ezan okuyan hoparlör diye

hahhahaaa ya allah razi olsun cok guldum buna ya:):)

bu konu hakkaten kafa karistirici..

hoparloru bilgisayar disinda bir kaynaga bagladiginizda da (muzik seti mp3 calar vs) arka plandan ezan sesi geliyor mu?

Sorun cok buyuk ihtimal yazilimsal olmali. Yoksa 7 24 ezan sesi yayinlayan radyo kanali olmasi lazim, ya da komsularinizdan birinin bu isi yapmasi lazim. Kaldi ki hoparlor radyo frekansindan etkilenir ama bunu output olarak disari veren yok ki benim bildigim. Cok cok enteresan bi durum, virus olmali bilgisayarda.

harbiden kafam karisti. Tamm show haberlik... :)

• çok yüksek bir ihtimalle yazılımsal bir olay değil hoparlöre giden hat boyunca ezan sesinin frekansını yakalayabilecek bir boyutta bir anten görevi yapan bir şey var. o ezanın frekansını yakalıyor ve hoparlöre iletiyor.(belkide hoparlörün devrelerinde modüle edilerek ses frekansına düşen bir sinyal var.) ses chipinin microfon girişide yapabilir. evde bulunan tv nin devrelerinden bile çeşitli frekanslarda yayılımlar olabiliyor.
    Alt katta komşunun biri mp3 playerında bir şey dinliyordur. cihaz iyi marka değildir. etrafa yayın yapıyordur sizin sisteminizde bunu yakalıyordur. çok iyi bilirim dandik vcd playerların tv çıkışları verici gibi yayın yapar eğer sizde o cihaza yakınsanız ve anteninizde açıyı yakalamışa aynı yayını sizde izlersiniz. bu sebeble tv out lu bir sisteminiz varsa dikkat edin sizin izlediklerinizi izliyebilirler.

sonuç olarak bir şekilde ezan sesi sizin pc nizde ses frekansına dönüşmüş.

buraya 40 bin tane olasılık sayabilirim. Anlamanız için frekans modülasyonu gibi elektronik teknik bilgileri bilmeniz lazım.

• Bu olay bazen televizyonun iki tarafındaki entegre hoparlörlerinde de sık sık oluyor.Manyetik koruma ile ilgili birşey.
  • Pek mübarek insanmışsın. Bildiğim tek çözüm var ama en etkilisi.

Format
  • Hoparlörün yakınında manyetik bir eşya vardır veya 2hoparlörü dipdibe koymuşsundur monitörün yanına koymuşsundur vs.. o yüzden o manyetik dalgalanmaların yaptığı etki sana ezan olarak duyuluyordur. Hoparlörün kendi kendine böyle bişey yapması imkansız çünkü.
    hoparlörü yan yatır

• İlginçmiş, girdiğin sitelerle ilgili olarak psikolojik bi durum sözkonusu olabilir...
  • arkadaşlar aynı sorun bendede vardı, benim eski hoparlörümdede oluyordu ama pc ye bağlı iken olmuyordu, pc kasasına değince jackı sanki jbl 1000w subwoofer gibi bas sesi vardı fonda birde nostalji fm gibi bi yerdi
  • yeni bir hoparlör alcam manyetik korumalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: flower

hopörlörü niye kablosuz alıyorsunuz anlamıyorum
    sonuçta hopörlörler sabit bi yerde dururlar ve taşınmazlar
    kulaklık desen neyse de...
    yani teknolojiyi ilerleteceğim derken,abuk ürünlerle zaman kaybediliyor başka bişey değil....
    herhalde dışardaki frekansı alıyo bu cihazlar

+100 dogru söze ne denir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: !brahim

Kesinlikle katılıyorum. Hatta bazıları acayip derecede saçmalamış, ve üstelik kendilerinden çok eminler.. (:
    Neyse hoparlörün için sonucu veriyim: o ses bi radyo kanalından geliyodur, Güneydoğu Anadolu bölgesindeysen veya yakınsan arap radyosundan geliyodur büyük ihtimal. Bi arkadaşta Bulgar radyosundan ses geldiğini söylemişti, o da büyük ihtimal marmara yada kuzey ege bölgesindedir.
    O sesi bilgisayarın kapalı dahi olsa duyabilirsin, hoparlöre elektrik akımı gelmesi yeterli.
    İbrahim arkadaşın dediği gibi; iyi bi hoparlör almalısın kesin çözüm olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haita -- 6 Aralık 2010; 12:11:43 >

• Şehir içinde her camide müezzin veya imam olmayabilir. Bu sebeple ezan, bir merkezden okunur ve kısa dalgada modülasyonsuz bir şekilde diğer camilerdeki alıcılara radyo dalgalarıyla gönderilir.

İçinde faraday kafesi olmayan, manyetik korumasız hoparlörlerinizin içindeki amfi katı haricinde preamfi katı olur. Bu kat bazen havadaki radyo dalgalarınıda yükselterek hoparlörlere iletir. Hoparlörlerinizin amfisini alaminyum folyo ile sarın ezan sesinin kesildiğini göreceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gs RH+

İnternette sörf yaptığım zaman hoparlörden ezan sesi geliyor araöça konuşmalarda olabiliyor bilgisayarımda tv kartı veya radyo kartı yok bu nasıl olabilir.Bazen

ne yaptıysan artık pc de virüs vardır format at geçer
  • evet olay hoparlörlerin manyetik korumasından kaynaklı evinizin veya hoparlörü kullandığınız yerin yakınlarında bir radyo istasyonu varsa hoparlördeki bobinler alıcı görevi görüyor azda olsa.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.