< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 20 Haziran 2020; 15:42:25 > |
İlginç Wifi problemi- Çeşitli yöntemler
-
-
Öncelikle geçmiş olsun, şanssızlık yakanıza yapışmış. :D
Kesintinin Pc ya da Telefonda yayın işaretinin bağlı değile dönmesi mi yoksa bağlı görünüp bağlandığınız yerlerin cevap vermede uzun süre gecikmesi mi bunu belirtmemişsiniz.
Eğer bağlı cihaz çok fazla ise, komşunuz sürekli facebook a bakarken video izliyorsa çok uzun süreler bekleme yaşarsınız.
Ancak tüm cihazlarda aynı sorun varsa bu biraz hat bağlantısı ile ilgilidir. Modeme giren telefon kablosunun soketi ve onun diğer ucunda pinlerde oksitlenme varsa bu kabloyu değiştirin.
Çok fazla yeni bağlantı yapıldı dediniz; bina eski ise kutular karışıktır, sizin bağlantı noktasına da kesin dokunmuşlardır, gevşeklik vs olabilir orada kendi kablonuzu bulup uçlarını kontrol edin.
Son olarak TTnet in vermediği ve TP Link marka olmayan bir modem deneyin.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
sorunun kaynağı ttnet modemi... o sorunlu... ısınıp bayılıyordur... -
Bu modem telekom değil
Tp-link TD-W8980 https://www.tp-link.com/uk/home-networking/dsl-modem-router/td-w8980/
Tel kablosu da aklıma geldi değişti duvar prizinden alıyorum
Bina yeni sayılır 2012 yapımı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 21 Haziran 2020; 13:11:48 >
-
modemi fabrika ayarına alıp f/w güncelle... gevşek oynayan priz varsa düzelt modemler arktan çıkan parazitlerden çok etkileniyor her arkta restart eden modemler var... -
Öncelikle geçmiş olsun diyelim. Telekomda çalışan 2 arkadaşım var, teknik ekip olarak çalışıyorlar ve Zyxel Zxv10 W300 modemi asla önermiyorlar. Birden fazla modem de benzer sorunlar yaşamışsınız. Bence aynı sorunları farklı farklı modemlerde de yaşıyorsanız altyapısal yani dsmart üzerinden de arıza kaydı vererek bir kontrol ettirmeniz belki faydalı olabilir. Dsmart da bildiğim kadarıyla yine ttnet altyapısını kullanıyor.
Malum virüs nedeniyle evde kalanlar, uzaktan eğitime geçenler var ve bir çoğu internet bağlatıyor. Ekipler yeni bir hat bağlarken isteyerek ya da farkında olamadan sizin hattınıza müdahale etmişte olabilir. Siz modemi arkadaşınıza iade ettiğiniz zamana denk gelmişte olabilir v.s.
TP Link td9970 modeme gelince; çevremde o modem de de wifi da sorun yaşayanlar var. Bende de o modem var ve özellikle havalar sıcakken 2-3 hafta açık kalırsa arada bir kapatıp soğutulması gerekiyor çünkü modem bayılıyor. Ben o modem de wifi da sorun yaşadım, aynı ortamda kablolu bağlı olan 3 arkadaşımda hiç sorun yokken. Ethernet kablosu çekerek sorunu çözebildim. Sonra da yine çevremde bu modem de sorun yaşayıp wifi ayarlarında bazı değişiklikler (özellikle bant genişliği 20 Mhz de daha stabil çalışıyor diyorlar) yaparak sorunu çözenler olduğunu öğrendim.
-
Kesinti şöyle oluyor
wifi kopuyor ve bağlan dediğimde bağlanamıyor uyarısı veriyor.
Israrla "bağlan " deyince "bağlı ama int yok " uyarısı gösteriyor
Ama buna rağmen internette geziyorum , film down ediyorum, her şey yapıyorum
Girdiğim siteye odaklanıyorum.
Sonra baktığımda wifi sembolu normale dönmüş,
Sonra bazen 30 dk bazen de 4 - 5 saat sonra tekrar aynı durumlar oluyordu.
Bu durum ilk mesajı yazdığım günlerde çok sık oluyordu
Kopuyordu ve pek çok şey deniyordum ve bazen 1 saat falan nete giremiyordum.
Yani web sitelerin geç cevap verme gibi durum yok. bağlıysam net de var.
Zyxel modemi attım geçen aylarda.
TP link TD-W8980 modem ile devam ediyorum
Bağlantı sorunları az olmakla beraber yine devam ediyor
Eskiden her gün oluyordu bu aralar arıza durumu haftada bir veya 15 günde bir kısa süreli oluyor.
Komşu yine benden kullanıyor
Aynı notebook ve aynı sistemler var
Ama telefonlardan artık int kesilmez oldu.
10 gün izolasyonda evden calıstım
Ofisteki lenovo G780 eve getirdim.
Bir kaç kere kısa süreli lenovoda da benzer sorun oldu.
Modem 20 mhz denedim işe yaramadı diye hatırlıyorum
ama ilk bozulduğunda yine 20 mhz deneyeceğim.
En son 3 hafta önce kardeşim kendi vodafone neti kapatınca vodafone verdiği huwaei modem bir hafta kullandım.
hiç kesilmemişti.
Sonra vodafone yeni teklif yapınca modemi geri verdim ona.
Ben TP link ile devam ediyorum
@whatislove @detanaoq @alibaba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 29 Ekim 2020; 13:46:0 >
-
Son durum bu şekilde
İlk mesajda bahsettiğim durum resimdeki gibi oluyor
Bağlı değil görünüyorum ama bağlıyım ve down çalışıyor, Modem bağlı görünüyor
@whatislove @detanaoq @alibaba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 3 Kasım 2020; 22:40:44 > -
Merhaba abi. Umarım sorununu çözmüşsündür. Konudan bağımsız sana bir soru sormak istiyorum. Farklı bir konuda gördüğüm yanıtlarından senin şimdi soracağım konuda bilgili biri olduğunu düşündüğüm için buradayım.
Hocam ben bilgisayarımda Bluetooth kulaklık kullanıyorum ve Wi-Fi ile sıkıntılar yaşıyorum BT açıkken. Şu https://www.trendyol.com/tp-link/tl-wn823n-300-mbps-n-kablosuz-wps-soft-ap-mini-usb-adaptor-p-2516541?boutiqueId=568456&merchantId=1513 ürünü satın alsam, BT ve Wi-Fi arasında oluşan kopma sorunu ortadan kalkar mı? Beni mazur görün, öğrenci olduğum için bu tarz meblağlar bile benim için çok fazla bu yüzden paramın boşa gitmesini göze alamayarak size soruyorum. Sadece pandemi döneminde evde BT kulaklığımı Wi-Fi ile beraber kullanabilmek istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tredarc -- 15 Mayıs 2021; 20:2:8 >
-
Neden cevap vermiyorsun abi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Tredarc
Neden cevap vermiyorsun abibu model olmaz. 5ghz yayını olan başka wireless alman lazım. mesela bunu
https://www.trendyol.com/tp-link/archer-t3u-1300-mbps-kablosuz-dual-band-usb-adaptor-p-6514221
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X