Şimdi Ara

ilk 100 bursu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
4.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İlk 100 seneye inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr.thy34 D kullanıcısına yanıt
    Vay vay vay Hayırlı olsun gardaşıma benim

• Eywallah reis

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackEvill

once krediye basvursak yani 400 lira almaya baslasak daha sonraki sinavda ilk 100 e girip krediyi bursa donusturme imkanimiz var mi

Bu konuda bilgisi olan var mı ?

• Syntax 1907 kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu gecen yil bende arastiriyordum sonuc olarak donusturuldugu bilgisine ulasmistim. Yani sen 400 lira kredi almaya basladin sonra ilk 100 e girdin ondan sonra kredin burs oluyor ve o zamana kadarki kredinde burs olarak sayiliyor bi borcun olmuyor yani. Tabi bursta kredinin 3 kati olarak odenmeye basliyor.

• ben senenin başında burs şartlarını okuduğumda da bursiyer olunabilmesi için daha önce kyk'dan kredi veya burs almış olunmaması gerektiği yazıyordu diye hatırlıyorum. buraya sorup emin olmanız zor, kyk'nın sitesinden şartları okumanızı tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackEvill

Hocam bunu gecen yil bende arastiriyordum sonuc olarak donusturuldugu bilgisine ulasmistim. Yani sen 400 lira kredi almaya basladin sonra ilk 100 e girdin ondan sonra kredin burs oluyor ve o zamana kadarki kredinde burs olarak sayiliyor bi borcun olmuyor yani. Tabi bursta kredinin 3 kati olarak odenmeye basliyor.

hocam kesin bilgi mi okul bırakıp başka bir okula ilk 100 de girsek ve kredimiz yine bursa döner mi
  • heleheleminnos kullanıcısına yanıt
    Hocam ne kadar eminim desemde kesin diyemiyorum malesef , ham puanda girmen yeterli ilk 100 e okul degistirmene gerek yok yani kayit zorunlulugu yok burs almak icin

• heleheleminnos kullanıcısına yanıt
    döner
  • correy kullanıcısına yanıt
    youtube'da biri galata hukukta okuyormuş aylık 4 bin tl burs alıyormuş tm de 1.
  • pcoyun P kullanıcısına yanıt
    kanalın adı ne hocam ben nice ilk 100 ilk 10 ve birinci tanıyorum alamıyorlar

• Teşekkür ederim

• bur hocam burada adam kendi ağzıyla söylüyorhttps://www.youtube.com/watch?v=zyrm891Evro&t=1s
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wukian

hayır en son 2013 lys zamanında ygs den ilk 100 e girenler aldı

Olamaz. Olmamalı. Emin misin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wukian

Lys (ygs değil) de ham puanda (yerleştirme değil) herhangi bir puan türünde ilk 100 içine girdiysen(100.dahil) , KYK burs başvuruları başladığında herkes gibi formu doldurup gönderiyorsun yalnız orada başbakanlık ilk 100 bursu gibi bir seçenek var onu işaretliyorsun. eğer ilk 100 e girdiysen maddi durumuna bakılmaksızın bursu almaya hak kazanırsın. yine de şunu ekliyim erken emekli olabilsin diye çalışıyor gösterilen bir arkadaşıma burs çıkmamıştı sonradan "işten" ayrıldı ve bursunu alıyor şimdi.

burslar ocak ayında başlar hazırlık sınıfı dahil 12 ay veriliyor. ocak ayında önceki ayların toplu ödemesi yapılmıyor. burs ödemeleri tc kimlik numarasının son hanesine göre her ayın 5 i ile 10 u arasında yapılıyor.

normal kyk bursunun tam 3 katı(kanunla düzenlenmiş) burs veriliyor. geçen sene 400 tl idi ki ilk 100 e girenler 1200 tl aldı. her sene normal bursun arttığını düşünürsek 1200 den fazla olması muhtemel.

ilk 100 bursunu merak eden arkadaşlar için genel bi bilgi versin diye sormadığın şeyleri de yazdım.

https://forum.donanimhaber.com/ygs-icin-ilk-100-basbakanlik-bursu-veriliyor-mu--103983790 hocam şu konuda veriliyor denmiş.

• SAYIN.....................

2016 / 2017 Öğretim yılına istinaden;

Kurumumuz, Yükseköğretime Geçiş Sınavı ile Lisans Yerleştirme Sınavında, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) tespit etmiş olduğu puan türlerinde (YGS 1-2-3-4-5-6 TM 1-2-3- TS 1-2 MF 1-2-3-4 DİL 1-2-3 (İngilizce-fransızca-almanca); ÖSYM tarafından hesaplanan ham puanlar bazında ilk 100’ e girerek yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıranlara aylık burs tutarının üç katı burs vermektedir.

Bimer cevabı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.