Şimdi Ara

İlk 10k Hedefleyenler İçin Sınav Değerlendirmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler hedefi ilk 10.000 olanlar için sınavı değerlendiriyorum. Geçen seneki sonucum bu:https://store.donanimhaber.com/57/35/87/573587c98b1ec190577c799c159e6f79.png

TM'ciyim ve bu sene LYS Sözel'de ilk 100 yapmak için sınava girdim, bir senedir bir tane soru çözmüş değilim. Öncelikle sınavın geçen seneye göre biraz daha kolay olduğunu, ama iddia edilen gibi aşırı kolay olmadığını söyleyeyim.

Türkçe:

Geçen seneye göre bariz olarak fark olan sorular Türkçe sorularıydı. Dil bilgisi soruları geçen seneye göre kolaydı, geçen seneki ses olayı sorusu zorluğunda bir soru yoktu. Sözcükte ve cümlede anlam soruları geçen seneyle benzerdi, çok oynama yapmıyor zaten bu sorular. Paragraflar ise geçen seneye göre sadece biraz kolay olmakla beraber daha kısaydı. Tek tek sayamadım ama 2-3 soru kadar daha az paragraf sorusu vardı gibi geldi. Yani hem uzunluk olarak daha kısalardı, hem de sayı olarak daha azlardı. Sorular biraz daha netti, ama 2-3 tane bariz eleyici soru burada vardı. Benim geçen seneki netimden yola çıkarsak 3-4 net civarında artış olmasını bekliyorum tepe öğrencilerde. 4,5'a kadar çıkabilir.

Sosyal:

Aynı 2015'te olduğu gibi bol bol küfrettirecek bölüm burasıydı. Geçen seneki ve bu sene gelmesi muhtemel yanlışlarımı toplasak hayatım boyunca deneme sınavlarında yaptığım sosyal yanlışlarım etmez. Tarih soruları biraz daha kolay, daha az bilgi isteyen sorulardı genel olarak. Yorum ön plandaydı. Ama o yorumları yapmak için bilgi birikimine sahip olmak da şart. Netlerin burada fark edeceğini düşünmüyorum, sadece Hz. Ömer sorusu gibi kazık ötesi bir soru yoktu. Yine de 1 net artıyor gibi varsayalım. Coğrafya soruları eski standardına dönmüş. 2015'ten önceki gibi matematik coğrafyanın ağırlıklı olduğu bir sınavdı. Netler olarak fark olacağını yine düşünmüyorum. Felsefe bölümünde geçen seneki zor soru sayısını 3 olarak kabul ediyorum, bu sene 4 tane zor soru var gibiydi. Yarım net ile 1 net arası fark yaratır. Bu kolay demek değil, geçen sene de zor olduğu için fark artmıyor demek. Din ise K A Z I K T I. Hele geçen seneyle kıyaslayınca çok çok daha zordu. İnanılmaz belirleyici olacaktır. 2 terim sorusu çok zordu, taharet sorusunu yanlış yapmış birçok ilk 10k öğrencisi de duydum. Toplam sosyal netinin 1,5-2,5 net gibi düşeceğini düşünüyorum.

Matematik:

ÖSYM'nin en istikrarlı olduğu alan her zamanki gibi matematikti. Matematik soruları geçen seneye göre çok çok az daha kolaydı diyebiliriz. Bahsedilen gibi uçurum yoktu. Ben full bekliyorum bu sınavda, ancak geçen sınavla olan fark rahat olmamdı. Son sınav da gayet kolay bir sınavdı zaten matematik açısından. Yanlış yaptığım 3 soruya hiç bakmamıştım, 1 hafta önce baktım. Çözmem 10 saniye almadı. İlk kez giren öğrencilerin gerginliği nedeniyle netleri düşüyor burada; rahat giren, tecrübeli olan daha başarılı oluyor. Netlerin fark etmesini çok beklemeyin, ama ne olursa olsun +1 pay koyalım.

Fen:

TM'ci olduğum için burası hakkında ahkam kesemem. Kimya'ya özel bir ilgim olduğu için orasıyla ilgilendim, geçen sene de 12 doğru 1 yanlıştı orası. Bu sene 1 boş bıraktım, gerisinden de taş çatlasa 1 yanlışım çıkar. Her zamanki gibi YGS'nin en kolay bölümüydü. Fiziğin yarısını işaretledim, geçen sene 2 boş 3 yanlıştı diye hatırlıyorum. Termometre sorusu gibi kek ötesi soru yoktu. Azıcık daha zor gibi geldi ama ancak -1 net oynatır. Biyolojiden berbat olduğum için yorumu size bırakıyorum, ama bana daha kolay gibi geldi. +1 oynatabilir. Tabi fizik ve biyolojideki yorumlarım üst düzey sayısallara göre değil, daha çok orta düzeye ve üst düzey eşit ağırlıkçılara göre. Eleyici sorulardaki zorluk için geçen sene ilk 1000'e girmiş arkadaşlarıma ve 15-20 bin yapıp mezuna kalanlara sordum. 2015 ile farksız olduğunu söylediler zorluk olarak.

Toplayacak olursak, Türkçe +4, sosyal -2, matematik +1, Fen aynı. buradan da 3 net civarı artacağını anlayabiliriz. Test test bakmayıp toplama bakınca +1-2 koymakta fayda var, çünkü Türkçe sorularının daha kısa olmasını ve sınavın +3 net fark ettirebilecek kadar daha kolay olması dolayısıyla psikolojik olarak daha olumlu etki bırakmasını hesaba katmak gerek. İlk 10000 öğrencilerinin netlerinin +4-5 net civarında artacağını düşünüyorum. Puanza'dan tahmini sıralamanızı hesaplarken Türkçe'den 4 net düşürüp, sosyal'den 2 net artırıp, matematikten 1 net düşürüp 2015'e girin. Toplam hesabımızı da her dersi ekstra 0,25 düşürerek katabilirsiniz. Asla "Bu sene daha kolay, 2014'e göre hesap yapayım." gibi yanılgılar içerisine düşmeyin, çünkü her sene soru tiplerinden, soruların ders ders zorluğuna kadar her şey değişiyor. En sağlıklı sonucu netleri azaltıp artırarak 2015'e girmek verecektir.

Trollleri de kafanıza takmayın, her sene buradalar.

LYS hazırlığı sürecinde hepinize başarılar diliyorum, YGS ne bazılarının küçümsediği kadar önemsiz, ne de etkisi yüzde 55(LYS'deki YGS müfredatını da hesaba katarsak) olan bir sınav. TM'ci arkadaşlar, Türev-İntegral'den daha önemlisi sınavı yetiştirmektir. Eğer bir türlü hızlanamıyorsanız Türev-İntegral'e abanmaktansa geriye kalan 40 sorudan emin olun, Türev'den kek olan 1-2 soruyu yapın. Geometri'den Karekök kitaplarını bitirin ve önceliğiniz hep analitik olsun.

Boğaziçi İktisadi ve İdari Bilimler isteyenlerin kafasında sorular varsa pm'den yardım edebilirim.

Herkese tekrardan başarılar diliyorum. Geçmiş olsun.
     İlk 10k Hedefleyenler İçin Sınav Değerlendirmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutlarimiumutbitirdi -- 13 Mart 2016; 16:09:15 >

• tm isen başlıga belirt o kadar konuya girdik boş çıktı banane tmden konuya bakanların %70i boş yere bakıp sözerek çıkacak başlıgı düzelt
  • Geçen sene tmden ilk 100 rahatmış aslında. 2.5 kdan çekmek normal bir şey. LYS kısmında bir sıkıntı mı oldu?

BOUN SBUİ düşünüyorum. Dersleri siyaseti seven yakın tarihi okuyan biri için eğlenceli midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 221B baker street

tm isen başlıga belirt o kadar konuya girdik boş çıktı banane tmden konuya bakanların %70i boş yere bakıp sözerek çıkacak başlıgı düzelt

Sadece fizik ve biyoloji sayısallara uygun değil, ki onu da arkadaşlarıma sordum. YGS açısından TM-MF arasında çok bir fark yok, hele hele ilk 500'deysen. İlk 500'de olup en kötü sırasını YGS 1-2'de alan bir sürü sayısal da tanıyorum (YGS 3-4'ten ilk 100 yaptılar), YGS 1'den derece yapan TM de tanıyorum. İlk 10k hedefini YGS için dedim, LYS TM deseydim 2000 derdim zaten, ordan altı YGS'de 10000 dışı oluyor zaten LYS'de fark yaratmamışsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Geçen sene tmden ilk 100 rahatmış aslında. 2.5 kdan çekmek normal bir şey. LYS kısmında bir sıkıntı mı oldu?

BOUN SBUİ düşünüyorum. Dersleri siyaseti seven yakın tarihi okuyan biri için eğlenceli midir?

Hocam LYS mat yetişmedi, geometriyi tamamen boşlamıştım, edebiyata da matematik sınavından sonraki 1 haftada çalıştım. Berbattı LYS kısacası. LYS Sözel'den ilk 100 yaparım diyordum ama kendi alanına çalışmayan oraya mı çalışacak, oradan da kıl payı kaçırdım.

BOUN Siyasetin özelliği bol bol okuma ödevinin olmasıdır. Haftada 30 sayfa kadar okuman gerekir, siyaset dersleri eğlencelidir. Ancak hazırlık ve ilk sene kesinlikle sıkıcı genel olarak, alacağın siyaset dersi dönemde bir tane, kalan 5 ders matematik, psikoloji, insanlık tarihi(destanlar okunuyor) falan. Fakültenin en eğlenceli dersleri siyasette, mesela siyaset ve filmler diye bir seçmeli ders var 3. sınıfta. Ama iş imkanları da ekonomi ve işletmeye göre daha kısıtlı diyorlar.

• Bir de 10k olan birinin ilk 100 ihtimali nedir(TM)? LYS temeli sağlam bir mezun için konuşalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Bir de 10k olan birinin ilk 100 ihtimali nedir(TM)? LYS temeli sağlam bir mezun için konuşalım.

TM'den hiç kolay değil. 20k'dan 1k'ya çekmek daha kolaydır mesela. İlk 100 gerçekten çok fazla emek ve çaba, ve biraz da şans ister. Şansı da daha çok YGS'de ister. TM sıran 10k gelse, sözel sıran çok daha yüksek gelir diye tahmin ediyorum. Ekstradan tarih ve mantık çalışırsan, belirleyici dersler onlar oluyor, sözelden ilk 100 şansı olabilir.
  • Dediğin gibi yapayım sayısalım ama haklısın benim okulumdaki çoğu kişinin ygs 5 ve 6 sı daha yüksekti sınavda (ki benim de öyle oluyor genelde denemelerde)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.