Şimdi Ara

İlk 151 Pokémon takıntısı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İlk nesil olayı ilk olduğu için, TV'den izlediğimiz öyle bana kalırsa daha çok psikolojik yani. İlkler her zaman güzeldir. Garbodor bile Muk'la Grimer'ı cebinden çıkarır, Vanilluxe her haliyle Voltorb ve Electrode'dan daha orijinaldir, Klink, Klang, Klinklang Magnemite evrimlerden pek de farklı değil yoksa.
  • Dijital çizim bozdu bence arkadaşın da dediği gibi. Yoksa ilk 3 nesil gayet güzeldi çizim açısından.
  • Bence de ilk serinin pokemonleri cok daha guzel. Simdikileri hic sevmiyorum. Haklisin kardo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyileri de var kötüleride..

İlk 151 Pokémon takıntısı ?

eski serilerden beğenmediğim sunkern

• quote:

Orijinalden alıntı: The Spirit Of Emotions

İlk Nesildeki Pokemonlar Çok Daha Çizgi Filme Uygundu 4.Nesilde Gayet Hoştu Fakat 5.Nesilde Çok Bozdular Açıkcası Mesela Bu Nedir Abi

Bunla Bu
    yi capo

Ya da Bu

Bir mi Abi

öncelikle biliyorum hort ama bunu yazmasam içimde kalır.darkrai bikere 4.nesil genwunner dediğin 1. 2. nesil sevr sadece bazen taş çatlasa 3. nesil.ayrıca garbodor tek unova pokemonu değil.

muk ve garbodor bir değil doğru muk gübre pokemon(bildiğin hayvan dışkısı yani.) garbodora hakaret olur :D (evet araştır.)
    ayrıca 1.nesil de de çok kötü pokemonlar var göstereyim mi?
    magnemite

yorumsuz.

magneton

şimdi üç tane magnemiteyi caponla yapıştırıp yeni pokemon demişler.

diglett

acayip yaratıcı(!)

dugtrio

bir magneton vakası daha.

voltorb

poketopu pokemon çizilmesinin amacı ne?

electrode

hayır insan bir poketopuna evrim çizmeye utanır.

tangela

kendi karışmış kulaklığımı hatırladım :(.

exeggcute

altı tane yumurta yı birleştir sonra pokemon de?

exeggutor

eleştirmek isterdim ama o pokemona en iyi böyle evrşm tasarlanırdı zaten.

grimer

bildiğin gübre pokemon.

muk

bunun grimer'dan boyutunun büyük olması dışında bir fark yok.

jynx

bu ne rüyamda görsem korkarım.

seel

seel isimli fok pokemonu çok zekice.(aslında tasarımına pek eleştirim yok ama evrimi dewgong onu aşağıda anlatacağım.)

dewgong.

bununda muk gibi önceki evriminden farkı yok sadece boyu büyümüş.

poliwhirl

buna değil ama evrimine bir eleştirim var.

poliwrath

bir muk vakası daha gene sadece boyu büyümüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyube -- 19 Şubat 2014; 17:40:00 >

• kyube K kullanıcısına yanıt
    Iyiki de hortlatmışsınız hocam emeğinize sağlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyube

quote:

Orijinalden alıntı: The Spirit Of Emotions

İlk Nesildeki Pokemonlar Çok Daha Çizgi Filme Uygundu 4.Nesilde Gayet Hoştu Fakat 5.Nesilde Çok Bozdular Açıkcası Mesela Bu Nedir Abi

Bunla Bu
    yi capo

Ya da Bu

Bir mi Abi

öncelikle biliyorum hort ama bunu yazmasam içimde kalır.darkrai bikere 4.nesil genwunner dediğin 1. 2. nesil sevr sadece bazen taş çatlasa 3. nesil.ayrıca garbodor tek unova pokemonu değil.

muk ve garbodor bir değil doğru muk gübre pokemon(bildiğin hayvan dışkısı yani.) garbodora hakaret olur :D (evet araştır.)
    ayrıca 1.nesil de de çok kötü pokemonlar var göstereyim mi?
    magnemite

yorumsuz.

magneton

şimdi üç tane magnemiteyi caponla yapıştırıp yeni pokemon demişler.

diglett

acayip yaratıcı(!)

dugtrio

bir magneton vakası daha.

voltorb

poketopu pokemon çizilmesinin amacı ne?

electrode

hayır insan bir poketopuna evrim çizmeye utanır.

tangela

kendi karışmış kulaklığımı hatırladım :(.

exeggcute

altı tane yumurta yı birleştir sonra pokemon de?

exeggutor

eleştirmek isterdim ama o pokemona en iyi böyle evrşm tasarlanırdı zaten.

grimer

bildiğin gübre pokemon.

muk

bunun grimer'dan boyutunun büyük olması dışında bir fark yok.

jynx

bu ne rüyamda görsem korkarım.

seel

seel isimli fok pokemonu çok zekice.(aslında tasarımına pek eleştirim yok ama evrimi dewgong onu aşağıda anlatacağım.)

dewgong.

bununda muk gibi önceki evriminden farkı yok sadece boyu büyümüş.

poliwhirl

buna değil ama evrimine bir eleştirim var.

poliwrath

bir muk vakası daha gene sadece boyu büyümüş.

Muk gübre pokemonu değil, çamurdan oluşuyor. İsmi Mud kelimesinden türetilmiştir. Garbodor ise çöpten oluşmuş bir pokemondur.
    Bu iki pokemonu 10 insana göstersen 9'u Muk'u daha çekici bulur. Ayrıca yeni jenerasyonların itici bir yanı varken, ilk jenerasyonların daha çekici bir yanı var.
    Yazdıkların biraz saçma geldi kusura bakma. Pokémonlar git gide orjinalliğini kaybediyor bu bir gerçek.

• İlk nesil takıntısı bizim memlekette Pokemon'un vaktinde yasaklanmasından dolayıdır.
    Çocuktuk ilk izlediğimizde, şu anda alabileceğimizden çok daha farklı ve güzel bir tat alıyorduk. O nostalji de hiç gitmedi, gitmeyecek. Çocuktuk çünkü arkadaş o zamanlar.

Şimdi dizinin 815. bölümü yayınlandı. 815 diyorum bak. 17 senedir devam eden bir anime bu. Eğer o notaljiye takılıp, çocuklukta aldığınız hazzı beklerseniz Pokemon'dan haz almanız mümkün olmaz. Bunun için de kalkıp Pokemon yaratıcılarına ya da senaristlerine laf atmayın. Beklentileriniz onların karşılayabileceği bir şey değil çünkü.

Her nesilde çok güzel Pokemonlar var. Bir tek 5. nesil bariz şekilde zayıf.
    2. nesli görme fırsatımız biraz olmuştu, hatırlayan varsa. Togepi, Chikorita, Cyndaquil, Totodile, akla gelen ilk isimlerden, Misty ve Ash'te olduklarından. O da çok güzel bir jenerasyondu.

1. nesil bilindiğinden bir kenara koyarsak, bir de 5. nesil gerçekten rezildi, kalan 4 neslin her birinden tasarım harikası denebilecek en az 15-20 Pokemon sayabilirim rahatlıkla.

• kyube K kullanıcısına yanıt
    -Magnemite ve Diglett tek başlarına gayet iyiler bence fakat 3'lü evrim için mantıklı bir senaryo uydurmak lazım. Yoksa mantıksız kalır dediğin gibi.
    -Voltorb ve electrode cidden gereksiz, hani özellikle Electrode sadece kırmızı ile beyaz renklerinin yeri değişmiş.
    -Tangela'ya tamamen katılmıyorum gerçekten yaratıcı bana göre.
    -Exeggcute 5 tane yumurtanın yanyana durması iyi olmamış hani aralarında bir bağ filan olması gerekirdi bence, ama ona çok iyi bir evrim uydurmuşlar. Yada -tam tersidir Exeggutor çizilmiştir alt evrimi olarak sonradan Exeggcute gelmiştir.
    Grimer gayet mantıklı bana kalırsa. Zaten Ash animede onu kanalizasyonda bulmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Evrimi için yapılabilecek pek bir şey yok yani -boyutunun büyümesi ve renk tonunun değişmesi dışında daha yaratıcı fikir gelmiyor aklıma benim de.
    -Jinx çok çirkin evet ama çirkin olsun diye çizmişler zaten bence
    -Seel evet güzel bence de ve evrimi Dewgong için daha farklı şeyler olabilirdi.(Seel'in elleri olmasaydı evrimleşince kanatları çıksaydı daha iyi olabilirdi Poliwag gibi.)
    -Poliwag ve Poliwhirl evrimi aşırı yaratıcı pokemonlar bence. Ama düşününde Poliwag daha bebek pokemon gibi bir şey sayılır onu tek evrimde en büyük haline Poliwrath'a getirmek biraz mantıksız olurdu o yüzden 1 evrim daha koymuşlar. Poliwhirl'e kadar gayet güzel kolları v.b çıkmış ama Poliwrath için biraz daha değiştirebilirlerdi yine dediğin gibi. Ama sade olmasını istemiş olabilirler. Sonuçta 1995 yılında çizilen bir şeyden bahsediyoruz. O zamana göre gayet yeterliydi bence.

• Atladığınız bir nokta var ki, Pokémonların tasarlandıkları dönemler. İlk nesiller daha basit tasarımlara sahiptir çünkü o dönemin teknolojisi buna elverişlidir. Bugün her şey çok daha kolay. Pokémonların üç boyutlu hallerini çizip oyun konsoluna bile çıkarabiliyoruz.

Oyunlar bile bu denli fark ediyorken, Pokémonlardan bir farklılık beklememek abes kaçar diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Burn

-Magnemite ve Diglett tek başlarına gayet iyiler bence fakat 3'lü evrim için mantıklı bir senaryo uydurmak lazım. Yoksa mantıksız kalır dediğin gibi.
    -Voltorb ve electrode cidden gereksiz, hani özellikle Electrode sadece kırmızı ile beyaz renklerinin yeri değişmiş.
    -Tangela'ya tamamen katılmıyorum gerçekten yaratıcı bana göre.
    -Exeggcute 5 tane yumurtanın yanyana durması iyi olmamış hani aralarında bir bağ filan olması gerekirdi bence, ama ona çok iyi bir evrim uydurmuşlar. Yada -tam tersidir Exeggutor çizilmiştir alt evrimi olarak sonradan Exeggcute gelmiştir.
    Grimer gayet mantıklı bana kalırsa. Zaten Ash animede onu kanalizasyonda bulmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Evrimi için yapılabilecek pek bir şey yok yani -boyutunun büyümesi ve renk tonunun değişmesi dışında daha yaratıcı fikir gelmiyor aklıma benim de.
    -Jinx çok çirkin evet ama çirkin olsun diye çizmişler zaten bence
    -Seel evet güzel bence de ve evrimi Dewgong için daha farklı şeyler olabilirdi.(Seel'in elleri olmasaydı evrimleşince kanatları çıksaydı daha iyi olabilirdi Poliwag gibi.)
    -Poliwag ve Poliwhirl evrimi aşırı yaratıcı pokemonlar bence. Ama düşününde Poliwag daha bebek pokemon gibi bir şey sayılır onu tek evrimde en büyük haline Poliwrath'a getirmek biraz mantıksız olurdu o yüzden 1 evrim daha koymuşlar. Poliwhirl'e kadar gayet güzel kolları v.b çıkmış ama Poliwrath için biraz daha değiştirebilirlerdi yine dediğin gibi. Ama sade olmasını istemiş olabilirler. Sonuçta 1995 yılında çizilen bir şeyden bahsediyoruz. O zamana göre gayet yeterliydi bence.

-grimer-muk:insanlar gider sanki tüm jenerasyon oymuş gibi gider vanilluxe dondurma garbodor çöp derler ya benim de lafım pokemonda 1.nesilde de hep çok hoş fikirler yoktu demek istiyorum yoksa 1. jenerasyona lafım yok :D(gerçi en sevdiklerim içinde değil jenr 1)
    -jinx:olabilir ama insanlar 5 ya da 6 da evet çirkin olsun diye çizilmiş olabilir diyor mu?

-poliwag poliwhirl poliwrath:poliwag ve poliwhirle lafım yok ama sanki poliwrath sadece boyu büyütüp suratı kızgınlaştırılmış gibi başka bişey yok
    insanlar hep 5 6 basit der ama bence 1 2 daha basitti

bizim insanımız genelde böyledir hep bişeyin ilkinden sonra bozdu diye önyargılı yaklaşır yabancı forumlarda hiç olmassa birisi 2.sinden sonra çöplük demeden tartışabildiğin yerler var(istisnalar var tabi ama türkiyede %99 ihtimalle pokemonla ilgili tartışsan illaki bi genwunner çıkar aradan.)
    L'enfer:sana gelirsek insanlar burda hep yeni nesillere laf atmış sen ne diyosun bu arada mew'in green sprite'sini gör mew bu kadar çirkin olamazmış O.o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyube2 -- 16 Nisan 2014; 22:41:57 >

• kyube2 K kullanıcısına yanıt
    O ilki en iyisiydi düşüncesi sadece türklerde değil bütün ülkelerde var. Güzel olan o zamanın pokemonu değil sizin çocukluğunuzdu. Aynı pokemon şimdi çıksa yüzüne bile bakılmazdı diye düşünüyorum anime olarak. Çoğu insanın ''İlki her zaman en iyisidir.'' gibi her konuda mantıksız bir düşüncesi olduğundan tartışmamıza gerek yok bece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Burn

O ilki en iyisiydi düşüncesi sadece türklerde değil bütün ülkelerde var. Güzel olan o zamanın pokemonu değil sizin çocukluğunuzdu. Aynı pokemon şimdi çıksa yüzüne bile bakılmazdı diye düşünüyorum anime olarak. Çoğu insanın ''İlki her zaman en iyisidir.'' gibi her konuda mantıksız bir düşüncesi olduğundan tartışmamıza gerek yok bece.

Kesinlikle katılıyorum.Kaç tanemiz çocukluktaki heyecanla açıp pokemon izliyor ki?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.