her üniversitede var ama şartları var Programa başvuru ve kabul koşulları MADDE 7 – (1) Tıp-bilim doktorası bütünleşik programına sadece fakültede eğitimini sürdürmekte olan tıp fakültesi öğrencileri kabul edilebilir. (2) Programa kabul edilecek öğrenci sayısı, her eğitim ve öğretim yılı başında eğitim koordinatörlüğü tarafından belirlenerek fakülte yönetim kurulu tarafından onaylanır. (3) Öğrencinin programa kabul edilebilmesi için gerekli olan asgari koşullar şunlardır: a) Tıp fakültesine yerleşmede esas alınan Yükseköğretim Kurumları Sınavı Alan Yeterlilik Testinde, ilgili puan türünde başarı sırasının ilk 5000’de yer alması. b) Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavlarından en az 80 puan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili puan alması. c) Tıp fakültesi birinci ve ikinci sınıflarının genel akademik not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 olması. ç) En az 80 ALES puanı almış olması. d) Programa kabulünde yapılacak olan mülakatta başarılı olması ve üniversitenin belirlemiş olduğu diğer şartları sağlamış olması. (4) Üçüncü fıkrada belirtilen koşulların ne kadar ağırlıkla değerlendirmeye alınacağı senato tarafından çıkarılacak yönergeyle belirlenir. (5) Değerlendirme sonucunda kazanan öğrenci sayısı açılan kontenjandan daha az olabilir. (6) Programa öğrenci kabulünde değerlendirmeye ilişkin ek hususlar ile başvuru için adayların sağlaması gereken diğer belgeler ilgili senato tarafından düzenlenen yönergeyle belirlenir. Üçüncü fıkradaki koşullarda bulunan baraj puan ve başarı sıralamaları üniversiteler tarafından yükseltilebilir. www.resmigazete.gov.tr 9 Şubat 2022 ÇARŞAMBA https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/02/20220209-4.htm |
İlk 5bine giren öğrencilere MD-PhD (Ankara Tıp için yeni fırsat) (2. sayfa)
-
-
Şartlar ankara tıpta geçerli değil mi knk ,önce ankara tıpta böyle bi program var diyosun sonra her tıpta var zaten diyosun ne değişik bi çarsın 😂😂😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yaptıysan konuş bence yapamadıysan konuşmanın ne anlamı var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 22 Kasım 2023; 22:3:8 > -
sen de yapmadın
-
benim zamanımda bize bu şekilde hak tanımadılar, eğer tanısaydılar mutlaka yapardım
sadece hacettepede vardı 9 şubat 2022de çıktı bu yasa ve sadece 2. sınıfta başvuruluyor
-
Knk ne değişik bi çarsın çoğu şartı sağlamama rağmen kendim yapmak istemedim vakit kaybı oldugunu düşündüğüm için çünkü uzmanlık sonrası istediğim zaman kendi ilgi duydugum ve daha spesifik bi alanda phd yapabilirim sonuçta . Herkesi kendin gibi zannetme ankara tıpta olmayan çoğu şey sbüde var sizin üniye gelince bi sizde var zannediyorsun garip bi şekilde 😂😂
Kıytırık tr ünilerinde PhDye gerek yok usta oyna devam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sen nerde okudugunu yazsana bi okulundan memnun değilsin herhalde 😂😂
Okulum leş olmasının konuyla alakası yok.(ki saf eğitim kalitesi bu leşliğin en son parametrelerinden biri o ayrı konu), gercekten ust akademik noktalara varılmak isteniyorsa trde alınan phdnin cok umursanmadığını birkac farklı yerden duydum/okudum. He yok ben zaten doktor olcam, ekstra trde de takılırım PhD yapılırım deniyorsa okey. Ama Amerika'da büyük büyük lablarda calısmak icin büyük büyük ünilerde PhD yapmak gerekiyor. Farklı bir bilgin varsa aydınlat, program icin ben de heyecanlanıp arastırdıgımda böyle bir sonuca varmıstım.
O zaman yanlış sonuca varmışsın yurtdışı elbette daha değerli ama Türkiye'de yaptığın doktora ile dünyanın en iyi üniversitelerinde çalışmalarda bulunabilirsin örnekleri mevcut
Edit: Kaliteli üniversitelerde yapmak gerekir demişsin oraya katılıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LactobacillusAptalius -- 25 Kasım 2023; 22:50:26 >
Sen cerrahpaşa türkçedesin demi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X