Şimdi Ara

İlk 5bine giren öğrencilere MD-PhD (Ankara Tıp için yeni fırsat)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara tıpta da 2022-2023 ten itibaren MD-PhD yapa fırsatı geliyor

Ankara Üniversitesiyoutube
    Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini 5 Soruda Tanıyoruz
    https://www.youtube.com/watch?v=7ARuoVEXvvo

• işsiz misin sen abi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacettepede var olan sistem

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/02/20220209-4.htm

(3) Öğrencinin programa kabul edilebilmesi için gerekli olan asgari koşullar şunlardır:

a) Tıp fakültesine yerleşmede esas alınan Yükseköğretim Kurumları Sınavı Alan Yeterlilik Testinde, ilgili puan türünde başarı sırasının ilk 5000’de yer alması.

b) Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavlarından en az 80 puan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili puan alması.

c) Tıp fakültesi birinci ve ikinci sınıflarının genel akademik not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 olması.

ç) En az 80 ALES puanı almış olması.

d) Programa kabulünde yapılacak olan mülakatta başarılı olması ve üniversitenin belirlemiş olduğu diğer şartları sağlamış olması.

(4) Üçüncü fıkrada belirtilen koşulların ne kadar ağırlıkla değerlendirmeye alınacağı senato tarafından çıkarılacak yönergeyle belirlenir.

(5) Değerlendirme sonucunda kazanan öğrenci sayısı açılan kontenjandan daha az olabilir.

(6) Programa öğrenci kabulünde değerlendirmeye ilişkin ek hususlar ile başvuru için adayların sağlaması gereken diğer belgeler ilgili senato tarafından düzenlenen yönergeyle belirlenir. Üçüncü fıkradaki koşullarda bulunan baraj puan ve başarı sıralamaları üniversiteler tarafından yükseltilebilir.

• damakcatlatan kullanıcısına yanıt

Yeni sistem geldi Hacettepedeki sistem artık Ankara tıp fakültesinde de var

ve çok az üniversiteye izin verilmiş, zaten üste attım

MD-PhD programı dünyadaki her yere gitmenin anahtarıdır yani eş değerdir

• damakcatlatan kullanıcısına yanıt
    Adam seviyo olum

• Yapmayı çok isteyip ilk koşuldan elenince benim sıfat

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tam çatlak adam işi okurken bunu yapmak ama helal olsun ankara tıp için iyi bir adım

• med.yeditepe.edu.tr
    Bütünleşik Doktora İmkanı | Tıp Fakültesi - Yeditepe Üniversitesi
    https://med.yeditepe.edu.tr/tr/butunlesik-doktora-imkani
    oha yeditepe'de bile var hocam deü'de de duydum yüksek puanlı tıpların çoğunda var sanırım

• yeni çıktı bu sistem ve resmi gazetede yayımlandı belirli koşulları var herkes yapamıyor üstte attım hocam 

• MD PHD ve amerikadaki olanakları hakkında araştırma yapıyorum. 2 yıl fazladan okumaya değer mi? Sadece maddi açıdan bakan biri olarak. Uğur şahin aziz sancar, ihsan doğramacı gibi en zengin doktorların hepsi bildiğim kadarıyla md phd (Profesör doçent vs tarzı) Abd almanya vs de para maddi odakla beraber çalışacak bir hekim için MD PHD önemli mi önmsiz mi? Üni profesörleri vs Klinikte çalışanlardan az maaş alıyor fakat en zengin doktorlar da hep Profesör ve phd eğitimi almış insanlar, Siz neye bağlayabilirsiniz bunu? bu konuda maddi açıdan MD mi yoksa MD PHD mi???

Maddi odakla md-phd öneriyor musunuz?

Bir de abd de md-phd hekimlerine yıllık 20-30 bin dolar para veriliyormuş, Türkiyede bu yok sanırım ama bir iyi yanı da 2 yıl olması (abdde 4 yıl yanılmıyorsam)

Siz para odaklı düşününce bunu önerir misiniz? Abd iş fırsatı-match ihtimali vs arttırmıyor diye biliyorum (Kayda değer ölçüde) yani para olarak getirisi götürüsünden az sizce nasıl?

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Felsefe doktoru oluyorsun phd ile. Hekimlik gg

• Bizde zaten var bu ankara tıpa yeni mi geliyor la

• Ağır Tank A kullanıcısına yanıt
    Maddi açıdan bakan birinin akademide phdde ne isi var aw zulüm

• mühendislikte olabilir ankara tıp için değil sadece ilk 5bine girenler için var bu uygulama yök çıkardı ve belirli şartları yerine getirmen gerek, not ortalaması, ales, yds gibi şartlar da istiyor

mühendislik için bilmiyorum ne şartlar istendiğini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 20 Kasım 2023; 20:36:2 >

dalga mı geçiyon sbü tıptan bahsediyorum

• Yuruyenmuhendis Y kullanıcısına yanıt

?

sbü'de varmış zaten

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.