Hangi MacBook Ekosistemi Daha Mantıklı? m3 vs m1 60k vs 82k
MacBook M3: 40.000 TL.
Apple Watch SE 2 (cellular): 12.000 TL.
iPhone SE 3: 25.000 TL.
AirPods 2: 6.000 TL.
Adaptör: 600 TL.
Top:
40.000+12.000+25.000+6.000+600=83.600 TL.
vs
iPhone 11: 20000 TL.
M1 MacBook: 25.000 TL.
AirPods 2: 3.000 TL.
Adaptör: 600 TL.
Apple Watch SE 2 (cellular): 12.000 TL.
Top:
20.000+25.000+3.000+600+12.000 = 60.600 TL.
Daha uzun ömürlü ekosistem olsun diye üstteki mi daha iyi?
Finansal acıdan hepsi mümkün olan max taksit.
Ekosistemli MacBook ders ana odak. Zaten PS5 almayı düşünüyorum ama ara sıra arkadaşlarım lol gibi oyunlar oynadığında, çağırdığında düşük oynayabilmek istiyorum. Bu işlevler için 60'lik olan mı 80'lik olan mı işlevsel ve uzun ömürlü
M serisi MacBook'ların neredeyse benzer fiyat bandındaki oyuncu laptoplarına yakın gördüğümden, uyum ve bataryayı da düşününce MacBook alacağım. Intel'ler çok yavaş diye M1-M3 arası gidip geliyorum.
alttaki Tek endişe noktam aslında güncel olmamaları, Apple ürünlerini 5 yıl desteklediğini düşününce 2020 model macbookm1 ve 2019 11in ve airpods 2 nin güncelleme desteğini 1 2 yıla kesmesi aklımda takılmıştı sadece, yoksa ağır uygulamalar veya kamera gerektiren iyi seslere vs şeylere ihtiyacım yok.
Selamlar 2k burs alan işsiz bir üni öğrencisiyim. Başlığım amatör ve hafif gereksizse affola, kredi notu başlığını ve benzerlerini okudum ama benim durumuma ışık tutan çok şey göremedim.
Biraz da geleceğe yatırım için kredi notu yükseltmek istiyorum. Kartımı 2000 limitli verdiler. Bir işe başlayana kadar kredi notu artmaz mı-yükseltmeyi denemem saçma mı? Bir geçmiş oluşturmak için Netflix-Amazon Prime gibi ucuz üyelikler almayı düşünüyorum. gereksiz midir dersiniz fikriniz nedir?
10 tl ye google one, 40 a amazon prime, 100 e netflix almayı düşünüyorum zaten netflixi Naysdan kullanıyordum ama 10 tl cashback yerine karttan ödemem daha iyi sanki. Geçmiş oluşturmanın önemi var mıdır yoksa iş bulana kadar hiç etkisi olmaz mı kredi notu yükseltme denemelerinin?
iyi forumlar dh...
Arkadaşlar adhd hastası olarak ankaraya şehir dışından gelmiştim. Daha önce stok sıkıntısı pek yaşamıyordum fakat son 3 gündür concerta54-ritalin10 bulamıyorum. Tavsiyeniz nedir? 1 yerde sadece medikinet-konsenidat verelim dediler. Sizce onlar da idare eder mi? Etken madde aynı ama salınım katalizörleri, yardımcı maddeler vesaire farklı. Acil bilgi lazım bu gün raporun 4. günü, yaklaşık 40-50 civarı eczaneye sordum (Aslında ankarada 1000 den fazla eczane var) Sizce az mı sormuşum? 100-150 yere sorduktan sonra pes etmeyi düşünüyorum, o zaman konsenidat aramaya başlayacağım o biraz daha bulunur diye biliyorum.
Lütfen adhd dehb veya bilgisi olan- ilaç ecza hakında bilgisi olanlar fikrini esirgemesin acil-önemli. Teşekkürler.
Başlıktaki gibi. Monitör ve klavyeyi 2-3 bin TL'ye geçiştireceğim, daha çok workstation kıvamı kullanılacak renderde. Bu fiyata 7900 XTX sistem denedim fakat 80 bini geçti. Sanırım 2. el şekilde 3090la kurmak zorundayım başka alternatifim yok değil mi? Bu arada DaVinci ve After Effects tarzı uygulamalarda SLI çalışıyor mu? Ona göre 4060 Ti SLI veya 7600 XT SLI de yapabilirdim ama şu anlık 2. el 3090 veya 7900 XTX düşünüyordum.
Bu arada bütçem 0 TL aslında şu an. Ama laptop + Xbox'umu sattığımda 15 civarı ediyor, üste de 30-40 ihtiyaç kredisi ile alacağım sistemi (12 taksit düşündüm. Kredi kartı limitim 20k olduğundan taksitle alamıyorum diye biliyorum) (bir de tek yerden toplayabilsem alışveriş kredisi de olurdu fakat, 7900 XTX 24 GB Akakçe'de 36 bin TL iken, İtopya'da 43 bin TL gözüküyor. Bu yüzden farklı yerlerden alacağımdan ihtiyaç çekmem gerekiyor sanırım.)
Direkt detaylı toplama yapmanıza gerek yok 1-2 dk değerli fikirlerinizi paylaşsanız yeter Donanım ailesi. İyi forumlar.
Özet: 60 bin TL 24 GB VRAM sistem mümkün mü (2. el de olur)
(kısa not: diğer başlıklarda 4070 önermişler, bana 12 gb vram yetmeyeceğinden açtım konuyu araştırdım mod-admin üstadlarım)
Arkadaşlar, amacım 4090'lu bir laptop edinmek. Bu fiyata İstanbul'da bir Excalibur G911 gördüm. 32 GB RAM, 2 TB SSD, 4090 ve i7 13900HQ olduğunu hatırlıyorum. Tek kriterim içinde 4090 olması. Sizce her hafta kontrol etsem bundan daha uyguna bulabilir miyim? Hepsiburada'da aynı bilgisayarın peşin fiyatına 6 taksit 100 bin TL. Ve Casper'in sitesinde peşin fiyatına Paraf karta 6+6 taksit diye bir kampanya gördüm.
Şahsen malzeme kalitesi umrumda değil. Teneke bile olabilir. Casper plastik diyorlar ama g911in metal ve daha iyi olduğunu biliyorum
Fan sesi fazla olabilir ama 4090 zaten yüksek ses olmadan soğumaz. Oyun sırasında biraz artabilir, sorun yok. Şu an 1060'lı Acer Nitro kullanıyorum, bilenleriniz vardır, o da oyun oynarken fazla oluyor biraz. Surf sırasında az ama genelde. Oyundan oyuna da değişiyor FPS 60'a kilitleyip yüksek ayarlarda iken o uçak sesini yapmaz diye düşünüyorum.
Teknik servisi ve garantisinden biraz korkuyorum. Bozulmamasını umuyorum.
Bir de 3 yıl sonra üniversitem bittiğinde yurtdışına çıkmayı düşünüyorum. Yurtdışında sıkıntı çıkarır mı? G911'in kasa ve parçaları ünlü bir modelin muadili mi? Casper Çin'de bastırıyor diye duymuştum. 3 yıl sonra sıkıntı yaşar mıyım yurtdışına çıksam? Öyle olursa en ucuz 90 bin TL'ye 2. Omen almam gerekir gibi.(ya da 120 k ya onun sıfırını)
Son olarak, acelem yok. Sizce sahibindene 60-70 bin TL'ye "alınık 4090 Casper-Monster" falan diye ilan girmem daha mantıklı olur mu? Ölücü gibi linç edilmek istemem, ama tek amacım en ucuz 4090'lu laptop. En azından acil satmak zorunda olan olursa bilgisayarcıya satmak yerine 2-3 bin fazlaya bana satmış olur, iki tarafın işi görülür.
Bir de masaüstü alamıyorum malesef. Günlük olarak derslere getirip götürmek gerekiyor kütüphanede vs bu sebeplerle belki mini PC alabilirdim ama monitör taşımak olmazdı o zaman da.
Mühendislik dersleri ağır olduğundan 4090'a yönelmem gerekiyor o da şart malesef. Ama malum KYK kredisi ve harçlıklarla falan da bir MSI Titan alacak durumum yok.
İyi forumlar.
Black Friday beklenir mi bu arada? Az biraz indirim oluyor mu dolar bazında? Şu an para altında duruyor, aciliyeti yok o yüzden çok ona göre o vakti de bekleyebilirim.
Xbox one 500 gb çiftkol kaçtan gider?
Konsolcuya götürdüğümde tek kol + xbox one yi 3000 den alırım dedi. orijinal kol ve xbox one 500 gb götürmüştüm (yanında fotoda attığım çin malı çakma kol da vardı ama sol analogu aşağı çekiyor drift olmadığı halde yazılımsal sanırım ama çözemedim). Adam 3000 verdiğinde çok şaşırdım ps5 için takasta ne kadar sayarsınız dedim, 21.000 tllik ps5cd Fat kasa 18 nakite veririm dedi, Elinde 2. el-teşhir kalmamış. Bana da 21-3 den 18 e çok geldi ps5 çıktım. Sizce xbox one + 2 kol + sol analogunu düzeltemediğim çakma kolu kaç binden satabilirim? Bu bir satış ilanı değildir bu arada foruma henüz vermedim zaten sadece Kızılaydaki o yere götürdüm ora da 1 kol ile beraber 3000 diyince vermedim.
ben 5500 e hepsini koymayı düşünüyordum ama kolsuz şekilde 3000-3500 e koymayı, açıklamaya da ''1000 er tl farkla orijinal kolları verebilirim'' demeyi düşünüyorum daha çok dikkat çeksin diye. Bir de 7 8 yere ps5 takas için teklif ettim ama hepsinde öldürdüler xboxu. takasta 3500 ün üzerini veren olmadı çift kola. Önce satıp sonra almam lazım sanırım çok öldürüyorlar yoksa.
kutusuz faturasız aparatlarıyla. kozmetik sıkıntısı yok kollardaki ufak soyulmalar dışı bütün tuşlar sıkıntısız çalışıyor. Sizce kaç eder bu? adil fiyat nedir? teşekkürler.
(not: plan bunu ettiğine satıp parayı altına atıp, gta6 çıkışına doğru ps5CD (en ucuz hangi kasaysa) onu almak. O gelene kadar da Xiaomi tv box stick alıcağım netflix için falan.
İyi forumlar çok teşekkürler.
Ankara içi Önceden concerta kullanan var mı?
Ankaradayım da daha önceden ankarada concerta kullanmış-bırakmış olan var mı yardımcı olabilecek varsa konuşabiliriz ? dm gelebilir misiniz bir kaç sorum var da ankara soğuğunda dokunuyor mu ilaç
Selamlar, Amacım Ucuz ve uzun ömürlü olması. Bunları istediğim için orijinal aradım, Trendyolda bu intenso diski buldum, 1 tb ve 1100 tl ye orijinal olduğundan emin olduğum ve bütçemin birazcık üstünde bunu bulabildim. Aşağıda WD ve Toshiba Disk de attım ama bu 500 tl fiyatına 500 gb diski satan şuanki satıcıların yorumları biraz kötü, Sahte veya 2. el sattıklarından şüphelendiğim için 4.8 puanlı intenso'yu almayı düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir? 4.2 olan toshibada bolca 2. el sahte kullanılmış yorumu gördüm, 4.5 puan olan satıcı ise kötü yorumları siliyormuş. Siz ne önerirdiniz bu fiyat bandında-bu 3ünden? İntensoyu almayı düşünüyorum, yine de 1000 tl ye kadar tavsiyelerinizi bekliyorum
<3 iyi forumlar.
Usb Flash Bellek önerisi
Şu 2 model arasında kaldım, Amacım en çok gb yi en ucuza almak, ve aynı zamanda Bozulmaması. Hız hiçç önemli değil, bozulmaması ve ucuza fazla gb vermesi önemli (gb/tl oranı) Intenso bildiğim kadarıyla alman kaliteli, KIOXIA da Toshibadan çıkmış marka o da kaliteli. Fiyatları nerdeyse aynı, KIOXIA daha çok aklıma yattı daha kaliteliymiş gibi hissettim. Hangisini alırdınız siz olsanız? 200 tl bandına başka öneriniz var mı? Bunu alma şunu al vs dediğiniz. Ama yüksek ihtimal bu 2 sinden birini alıcağım bunlardan birini önerirseniz sevinirim. Ha bir de 300 tl 320 gb OEM taşınabilir disk diye bir şey buldum onun da linkini atıyorum, Ama bu erken bozulur markasız şey diye diğer 2 usb diskten birini düşünüyorum, bunu da yorumlarsanız sevinirim.
Salıncaklı ucuz viski? (Fotoğraflı)
Türkiye şartlarında salıncaklı en ucuz viski nedir? Vitrine koymak için arıyorum. Chivas buldum ama 10 bin kağıttı bi tekelde (Kitlemeye çalışıyorlar 4.5 litre belki de hak ediyodur yalan yok) Ben daha uygun arıyordum bütçem 3-5 bin tl. Salıncaklı red label olduğunu duydum, nerde bulabilirim? Ankarada oturuyorum. Uygun salıncaklı viski nerden temin edebilirim biliyorsanız yazar mısınız? Bu tarz bir şeyden bahsediyorum İyi forumlar.
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 60
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.527 (Bu ay: 457)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun