Arkadaşlar hayırlısıyla Gazi MF de EE mühendisliğine başlıyorum bu dönem. Mezun olduğumda direkt Bilkent veya ODTÜ'de yüksek lisansa başlamayı istiyorum. Bilkent ve ODTÜ, Gazi'den adam alıyor mu yüksek lisans için? Bazı okulların kendi mezunları haricinde pek almadığını duymuştum, bu durum Bilkent ve ODTÜ'de söz konusu olur mu? |
Gazi'den Mezun Olup Bilkent/ODTÜ'de Yüksek Lisans Yapmak
-
-
hayır ege inşaattan mezun olup odtude yüksek yapan gördüm
-
Yok hocam ne alakası var yahu :D girersin alese iyi puan alırsın ingilizcenin de eli yüzü düzgünse yaparsın. Çok bir olayı yok yani. Kendi öğrencilerine her okul öncelik verir. Kontenjan açarlar ve ALES i iyi geçirirsen kabul alırsın bu kadar. -
Bilkent imkansıza yakın
ODTÜ çok zor
Hacettepe de yapabilirsin
Gazide de yapabilirsin
-
Yok kanka. İmkansıza yakın değil ve ODTÜ de yaparsın. Bizim okuldan ODTÜ de yl yapan 4 kişi tanıyorum daha bunlar benim tanıdığım. Geçen yıl tanışmıştım bu yıl yl ye başlamışlar. Düşündüğün gibi değil. Her zaman okullar kendi öğrencisine öncelik veriyor. Başka öğrencilere kontenjan açılıyor ve herkes eşit ALES puanın iyiyse ve İngilizcen de varsa yaparsın mantık bu. Bartın'da bilgisayar müh okuyup Hacettepe de yl yapan çocukluk arkadaşım var mesela şu an. Örnek çok yani. ALES ve bir miktar ingilizce varsa kesin yaparsın. -
fakülteyi 1. olarak bitirirsen bilkent'te yapma şansın da var. aksi takdirde zor.
-
Alesten kaç almak lazım peki
Tam puana yakın yapmak mı yoksa 90 falan da yeterli oluyor mu
-
Hangi bölüm
-
Şimdi onu bilemiyorum taban puanları nasıl ama bildiğim üzere en az 60 ALES puanına sahip olmanı istiyorlarmış. 3.00 üstü ortalama ve mülakat yapıyorlar. Elle tutulur bir ingilizcen de varsa yüksek lisans yaparsın. 60 derken 60 puan yapsan yeterli olarak algılamamak gerek. Başvurmak için en az bu puanı şart koşuyorlar. İnternetten vs araştırmak lazım en son girenin taban puanı kaç. -
Makine -
Ben araştırmaya çalışmıştım bunu ama pek bilgi de yok internette bu konuda
Hatta buraya konu da açmıştım ancak cevaplayan da çıkmamıştı
-
Bir de niyet mektubu lazım. Yani hocalarından falan olur bir niyet mektubu lazım. Gazi mech bu konuda güçlü mesela. Hacettepe eem de baya iyi bu konuda. Bildiklerimi söylüyorum. Tek ALES ile olsaydı herkes ALES kasardı ama bu gibi kriterler söz konusu. -
ODTÜ özelinde müthiş bir mikromilliyetcilik var. Kendi ogrencilerimiz her zaman öncelikli bizde. Onun dışında alt seviye bir okuldan buraya yüksektir asistanliktir gelirseniz lisans öğrencileri tarafından ciddiye alinmazsiniz pek. Prof bile olsaniz taşra mezunuysaniz saygı göremeyeceğiniz bir okul odtu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 8 Eylül 2023; 11:54:10 > -
Odtude yapabilirsin. Tusasta calisan ve odtude yl yapan gazi insaat mezunu birisi vardi mesela.. O kadar da zor bir durum degil. Bilkentte durum nedir bilmiyorum maalesef ki. Ancak, Oranin da cok zor oldugunu dusunmuyorum ama bu biraz da sans isi.. Motivasyon mektubun iyi olursa 3.0 ustu ortalaman olursa tavsiye mektubu falan da iyi olursa yapma ihtimalin fazlasiyla yuksek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uyazaaa -- 8 Eylül 2023; 13:34:49 > -
Tai’de ne olarak çalışıyor hocam
-
Otonom ve tasinabilir dronelarin inis pistlerini gelistiren ekipte insaat mühendisi
-
Teşekkür ederim hocam, inşaat duyunca garip geldi ondan sordum.
-
ODTÜ YDS kabul etmiyor sanırım
-
30 yaşında yl yapan adamın derdi odtüye başka üniden gelen adam mı olur hocam ahahahahqhaahha
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X