Herkese iyi günler öncelikle kendi durumumdan bahsedim;
- İlk pasaportum (e-pasport) daha yeni aldım. - İlkkez yurt dışına çıkmayı düşünüyorum. - Almanyaya vize almak istiyorum sebebi kız arkadaşımı görmek. (Gitmek istediğim yer Köln yakınlarında Siegen diye bi yer) - Kendim Makina Mühendisiyim fakat şuan çalışmıyorum askerden geleli 8 ay kadar oldu iş arıyorum. - Babam emekli fakat bir maddi sıkıntımız yok, kendimize ait iki tane evimiz arabamız var babamın maaşı ve bankada parası var. - Benim kendime ait bir hesabım var ama içinde para yok, banka cüzdanına işli herhangi bir para akışı yok. - Gittiğim yerde bir ay kadar, kız arkadaşımın yanında kalmayı planlıyorum.
Bütün bunları göz önünde bulundurarak; vize alabilmek için neler yapmalıyım nerden başlamalıyım nelere dikkat etmeliyim?
Turist vizesi almayı düşünüyorum, bana en başından anlatabilecek yardımcı olabilecek daha önceden tecrübeli birileri varsa eğer, vize alabilirmiyim acaba? Mesela geçim kaynağı için hangi belgeleri götürmeliyim, mülakatta ne demeliyim, neler yaparsam işim kolaylaşır ve red almam, randevuyu telefondanmı yoksa konsolosluktanmı almalıyım..
En başından açıkca kolay biçimde anlatacak birine minnet duyucam :(
Oncelikle kucuk bir tiyo, Almanya Avrupa Birligine tabi oldugundan SCHENGEN vizesi almaniz yeterli Almanya'ya giris icin. EN kolay Schengen veren konsolosluk hangisi ise ona basvurabilirsiniz. Yakin zamanda Italya idi bu, daha sonra Fransa da kolay veriyor diye duymustum.
Ikincisi' konsolosluk gorusmelerinde kiz arkadasinizi gormeye gitmiyor olun, halihazirda Turkiye'de isinizde olmadigindan Almanya'da kalma ihtimaliniz vize icin bir risk. Sizi Turkiyeye baglayan seyler gormek ister vize gorevlileri. O yuzden bir turizm sirketi uzerinden turistik geziye gidiyormus gibi basvurun diyecegim ancak her kosulda calisiyor olmaniz ve SSK ise girisinizin eski olmasi isinizi kolaylastirirdi.
işin zor diye düşünüyorum bence italyaya başvurun en kolay o görünüyor moralinizi bozmak gibi olmasın ama çalışmayan birisi için pek bir şans göremiyorum ben açıkçası hesabınıza günlük 100 euro kadar para bulundurun ekstre istiyorlar. tavsiyem bukadar umarım alırsınız vizeyi . ,tavsiyem kız arkadaş olayına girmeyin mümkünse akraba ziyareti olacak şekilde basvurun ve bir davetiye vs ile. ben çalışıyorken isviçre konsoloslugunda dövmedikleri kalmıştı bir bunuda eklemek isterim :)
itLY ne zamandir kolay vize verir oldu ? Ben 92 ve 96 da bin turlu zorluk icinde almistim turist ve ogrenci vizelerimi. Tabii epey zaman gecti aradan. Kolaylasmissa ne mutlu Turkum diyene
italyadan şubatta aldım adam yüzüme bile bakmadı dogrudüzgün ertesigün aldım
Arkadaşlar ben fransa vizesi aldım. Pasaportları arkadaşım aldı. Bir de dilekçe vardı için de 22.06.2011 tarihinde Konsolosluğa gelmem için dilekçe yazmışlar. Ben de telefonla arıyorum bir türlü ulaşamıyorum. Bilgisi olan arkadaş var mıdır? acaba...Neden tekrar dan konsolosluğa gitmem gerekir ki, vize yapıştırmışlar pasaporta...
Almanya Türklere vize konusunda en çok sorunu çıkartan ülkedir. Yunanistan, Fransa veya İtalya'ya vize alıp oradan Almanya'ya gidin derim. Askerliği yapmış olmanız, (tezekereyi gösterin bence) mühendis olmanız avantj ama bir işte çalışmıyor olmanız ise büyük dezenvatnaj. Şu şartlar altında vize almanız zor görünüyor. Bir tanıdığın işyeninde sizi sigortalı göstersinler aradan 6 ay geçsin ondan sonra vizeye başvurun derim. Zira şu an potansiyel kaçak gibi bakacaklar size.
konu biraz eski kalmış ama hortlatmak zorundayım, arkadaşlar daha önce bir çok sefer rusyaya girip çıkmışlığım var. Çalışmıyorum daha doğrusu freelance çalışıyorum (tabiki onların gözünde çalışmıyor oluyorum). Estonya - Talin'de bir organizasyona çağırıldım oraya gitmem gerekiyor, onar bana davetiye gönderiyor şu an, üzerime kayıtlı bir arabam var, banka hesap giriş çıkışlarım fena değil. Nasıl vize alabilirim? şimdi bunları ssk bordroları falan istiyorlar ya ben geçen ay işten çıktım bunları veremeyecem doğal olarak. Bi yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme