Şimdi Ara

İlk Araba Renault 11 mi Ford Taunus mu Lada Samara mı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
1
Favori
19.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • metal yorgunlugunu cok düşünen acaba evındekı kolonlarında demır yorgunlugu dusunup guclendırme yapıyolar mı ? 2004 model samarayla 93 model taunusu kafa kafaya çarpınca hangısınde metal yorgunlugu oldugunu gorursun oyle seylerı kafaya takmayın derım :) şehir içi kullanıcam az yaksın sadece dersen samara mantıklı ama taunusdan aldıgın keyıfıde o paralarla baska arabadan asla alamazsın yaylana yaylana gıder her fren bastıgında kafası yere ınıp cıkar asıgı asıktır taunusa yag yakmaymıs on takım gıdıyomus falan hıkaye hor kullananılmıssa araba elbet cıkarır bunları ama yakıt konusunda haklılar yakar mı yakar
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoNdEoo

metal yorgunlugunu cok düşünen acaba evındekı kolonlarında demır yorgunlugu dusunup guclendırme yapıyolar mı ? 2004 model samarayla 93 model taunusu kafa kafaya çarpınca hangısınde metal yorgunlugu oldugunu gorursun oyle seylerı kafaya takmayın derım :) şehir içi kullanıcam az yaksın sadece dersen samara mantıklı ama taunusdan aldıgın keyıfıde o paralarla baska arabadan asla alamazsın yaylana yaylana gıder her fren bastıgında kafası yere ınıp cıkar asıgı asıktır taunusa yag yakmaymıs on takım gıdıyomus falan hıkaye hor kullananılmıssa araba elbet cıkarır bunları ama yakıt konusunda haklılar yakar mı yakar

evet yakması büyük bir sorun aslına bakarsan ben işe gidip gelcem otobüse 3.5 tl verceğime işime eve gidiş geliş 15 km toplam km de 30 kr yaksam ki daha az yakar 4.5 tl eder + 1 tl ye iyi bir keyif ve müthiş bir zaman kazancına sahip olcam

• taunus 30 kr assagı zor yakar taunusu dıyosan yakar ama kullanıma baglı samara kaç kurus yakıyo bılemem ama sız sanırım ıse gıtmek ıcın az yakmasını oncelıkle dusunuyosunuz samara 25 kurusun altında yakacagını sanmıyorum burda karar sıze kalıyo renault 11 lada samara hakkında bılgım olmadıgı ıcın fazla yorum yapmıyorum ama taunus ıkısıne gore konfor ve saglamlıkta ıyı oldugu aşikar
  • bir samara kullanıcısı olarak bende bir iki kelam edeyim.

ilk aracınız olacaksa önce 4-5 bin aralığındaki araçların aşağı yukarı aynı randımanı vereceğini bilmek lazım. Her ne kadar bir markanın başka bir markaya belli yönden üstünlükleri varsa aynı biçimde dezavantajları da var..

samara için konuşayım,

bir kere alacağınız arabayla ilgili beklentilerinizi belirleyin. Hem ucuz olsun, hem konforlu olsun, hem az yaksın, hem de arıza çıkarmasın düşüncesi sadece bir fantazi. 4-5 bin liraya 15-20 yaşında bir mazda düşürürsünüz, gerçekten bastığınızda gider ama problem çıkarma olasılığı yüksektir. gidip taunus alırsınız veya 20-25 yaşında bir audi hatta volvo bulursunuz, konforlu olur ama yakıtı da içer.

Dolayısıyla Samara'nın üstün olduğu özellikler kadar eksilerini de hesaba katıp bu eksilerin sizin "öncelikli" şartlarınız olup olmadığına bakmanız gerekir. Samara'nın konfor veya çok ciddi performans iddiası yoktur. Ağır bakımları yapılmış bir Lada'nın sizi yolda bırakması çok ekstrem durumlarda pek nadirdir ama ufak tefek sorunları hep çıkar. Birgün stopları yaptırırsınız, öteki gün sinyaller çalışmaz. Ufak tefek sorunlar mutlaka çıkar, hem de sık çıkar. Kafayı "problemsiz"liğe takmış, 13-15 yaşında 3-4 binlira para vermiş bir araçtan sorunsuzluk bekleyen birisi için Lada bir hüsrandır. Ama aracının yapabildiklerini bilen, kapasitesini ve muhtemel sorunlarını bilen birisi için son derece iyi bir başlangıçtır lada.

Ben kendi aracım olan Samaramdan hiçbir konfor alamıyorum. Ama zaten bunu da beklemiyorum. Ayda değilsede iki ayda bir mutlaka sanayiye gidiyorum, yıllık 300-400 lira bakım tamir için harcadığım oluyor. Ama bunu da sorun etmiyorum. Çünkü biliyorum ki ağır bakımları yapılmış bir lada yolda bırakmaz, gitmiyorum demez. Problem çıkarsa bile siz onu tamir ettirene kadar çalışmaya devam eder.. Bunları bildiğim için aracımla bir yılda ortalama 15-20 bin km rahat yapıyorum. Şu ana dek girmediğim yoğun trafik, çıkmadığım dik bayır ve yapmadığım uzun yol kalmadı, hiçbirinde su koymadı. Benim için önemli olan tek seferde çok büyük meblağlara neden olacak arızalar (mesela turbo arızaları, dizel arızaları vs.) çıkarmamasıydı, sürüş zevkiydi, parçasının ucuzluğuydu ve az yakmasıydı. Önceliklerim konusunda hiçbir zaman tatminsizlik yaşamadım. Arkadaşımın 5-6 yaşında 15-20binlere aldığı aracının 10 bin bakımının maliyeti ile ben bir yıldaki tüm tamir masraflarımı hatta vergilerini de ödüyorum. Avrupa veya asya bir aracın yaptığı kazada çıkardığı en az birkaç yüz liralık masraflar benim aracımda çok daha ucuza hallolabiliyor. Milletin konfor için km'de 25-30 kr yakmasına katlandığı aracına rağmen benim aracım en yoğun trafikte 21-22 kuruşu zarzor görüyor.

Eğer sizin öncelikleriniz de aracınızın problem çıkardığında büyük masraf açacak motor ve yürüyen aksamının sağlamlığı, yakıttaki cimriliği, parçalarının ucuzluğu ise Samara'nın bir alternatifini göremiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: O403

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-alman-panzari-64588349/detay

Granada bakabilirsin..

en genci 85 model huh
  • quote:

Orijinalden alıntı: MESUT52_34

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-alman-panzari-64588349/detay

Granada bakabilirsin..

en genci 85 model huh

dostum samaradan bu tadı alamazsın.. isterse samara 2012 olsun

• quote:

quote:

quote:

Granada bakabilirsin..

en genci 85 model huh

otobüsten rahat olsun yeter ayakta gitmeyelim durakta beklemeyelim yeter

• quote:

quote:

quote:

quote:

Granada bakabilirsin..

en genci 85 model huh

granada istemiyorsan taunus gts al

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Granada bakabilirsin..

en genci 85 model huh

granada istemiyorsan taunus gts al

acemi şoförüm oda çok uzun araba bilmiyorum kararsızım bütçe artırıp reno 19 mu alsam :D

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-acil-satilik-bu-firsati-kacirma-71750675/detay
    buna ne dersin. bunlarda gayet şık içleri özellikle arka diz mesafeleri geniş yakıtlarıda azdır.ist. ankara izmr gbi büyük br şehirdeysen parça sıkınıtısı çekmezsin.
  • 2 günde adapte olursun al bir klimalı gts

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 22 Ocak 2012; 18:37:22 >
  • @O403 katılıyorum sana he iki günü bırak içi ısınan bi taunus aldıgı zaman anında ısnır gaz pedalındakii tepkimeyi görünce
  • TAUNUS ZEVK ARABASI 5.000 E TAUNUS ALIYOSAN 5.000 DE KENARDA OLCAK
  • geldim ayni konu gidiyom ayni konu al artik su arabayida kurtulak :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

geldim ayni konu gidiyom ayni konu al artik su arabayida kurtulak :))

almaya daha süremiz var güzel bir araştırmadan sonra alınmalı
  • quote:

quote:

hocam alcagın aaraba bellı snın kuş serisi zaten almıcan al bı lada yaptır adam akıllı elektrık aksamını bin paşa paşa....
  • quote:

Orijinalden alıntı: samed61

quote:

quote:

hocam alcagın aaraba bellı snın kuş serisi zaten almıcan al bı lada yaptır adam akıllı elektrık aksamını bin paşa paşa....

doğru diyon paşam 2000 model üstü bir lada lazım bana anlaşılan :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: samed61

quote:

quote:

doğru diyon paşam 2000 model üstü bir lada lazım bana anlaşılan :D

aynen...bak keyfıne sonrada... çekişi fela çok fnadır ladaların altından kayar gider (:

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.