Şimdi Ara

İlk Araba Renault 11 mi Ford Taunus mu Lada Samara mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
1
Favori
19.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  İlk Araba Renault 11 mi Ford Taunus mu Lada Samara mı ?
  • Lada samara 1.5i versiyonlarını rahatlıkla tercih edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MESUT52_34

quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

noldu aslan parcasi yanmi cizdin?diger konuda lada samara tavsiye ettim diye birseyler sayikliyordun simdi ne oldu hayirdir yolami geldin..

sen her konuya tavsiye ediyorsun zaten vazgeçtim lada dan uno filan alıcam

o paraya en iyi arac lada samara yine söylüyorum yinede sen bilirsin hayirli olsun.
  • hem ladaya binmiş hemde şu an r11 flash kullanmakta olan biri olarak sana tavsiyem 5000 lira civarına araba almamak olacak. çünkü bu arabaların masrafları bitmiyor eski oldukları için. ufak ufak her ay para çıkıyor cebinden.
    ama herşeye rağmen ayağım yerden kesilsin istiyorsan orası senin bileceğin konu.

eğer yeni rektifiye edilmiş bi r11 bulursan hem uzun süre motora para harcamazsın hemde piyasadaki çoğu dizel arabayı ve aynı yaşlardaki lpgli arabaları tokatlarsın. gidişi iyidir.
    yakıt konusuna gelirsek eğer, lada ile hemen hemen aynı yakar broadwayden biraz fazla yakar.

konfor olarak lada ile karşılaştırırsan arabaya bindiğini hissedersin. r11 in koltukları broadwaydekindende rahattır.

taunus olayına ise sakın bulaşma ocağını söndürür :)
  • Ben size kısa bir özet geçeyim.

Lada Samara parçası ucuz, az yakan bir araçtır. 2. eli ucuzdur. Parasını hak eder. Yalnız elektrik tesisatı çok sorunlu. Ufak olduğu için şehir içi çok kıvraktır. Ayrıca Rus arabası olduğu için kalorifer değil tabiri caiz ise sobalıdır. Eksili havalarda bana mısın demez tek marşta çalışır.

Renault 11 hafif kasa güçlü motor dolayısıyla atak bir araçtır. Yol tutuşu biraz sakattır. 120'yi geçmediğiniz sürece pek sorun çıkarmaz. Rahatlık olarak o yıllara göre iyidir. Yakıtı azdır. Bazı motorların çok yaktığı söyleniyor. Aynı altyapıdaki Renault 9'lardan birçok konuda daha iyidir. Özellikle 90'lı yıllarda Renault 11 Turbo ile Renault takımı Ralli'de ve tırmanışta çok madalya almıştır. Tabiri caiz ise keçi gibi arabadır.

Ford Taunus diğerlerinin arasında en oturaklı arabadır. Tabiri caiz ise tank gibi arabadır. Alçak ve ağır olduğu için diğer araçlara göre nispeten daha fazla yakar ancak uzun yol konforu daha iyidir. Masrafı çoktur. Birde üstüne çok yakar.

• Ford Taunusun konforu yeter hocam arabaya binerken zevk almak istiyorsanız kesinlikle ford taunus alın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Ford Taunusun konforu yeter hocam arabaya binerken zevk almak istiyorsanız kesinlikle ford taunus alın derim.

hocam ilk arabası taunus olacak kişi arabadan soğur :) ne yağ yakması biter ne ön takım arızası. tam bir baş belası taunus :)
  • bende samara 2004 ile broadway arasında kaldım.. 94 - 95 orta kasa broadway ile 2004 samara neredeyse aynı fiyat.. 8500 tl cıvarı.. samara da 2004 ile 94 model arasında enjeksiyon haricinde fark yok.. broadway ların ise enjeksiyonluları 9000 i geçiyor. şimdi sorum şu aynı fiyata daha yeni bir arabamı ... yada piyasa da yer etmiş broadway mi.. yorumlarınızı merakla bekliyorum.. yeni topic açacaktım burayı görünce buraya yazdım.. sağlıcakla kalın..
  • Samaramı orta kasa broadway mi sorusunun cevabı eski bir samara kullanıcısı olarak broadway olur. Hele fairway olursa daha da iyi olur. Daha dayanıklı ve uzun ömürlü bir araçtır. Lada özellikle kapı kolu, kilidi vb ile elektrik arızası çok verir. Arkadaş 5000 deyince samra dedim. Zira 5bin liralık broadwayden hayır gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 10 Ocak 2012; 11:37:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efedami

quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Ford Taunusun konforu yeter hocam arabaya binerken zevk almak istiyorsanız kesinlikle ford taunus alın derim.

hocam ilk arabası taunus olacak kişi arabadan soğur :) ne yağ yakması biter ne ön takım arızası. tam bir baş belası taunus :)

Hocam ben granada kullanmış biri olarak (taunustan daha eski ve parçaları taunus ile uyumlu) ne bir yağ yakma sorunu gördüm ne ön takım yakınlarımında vardı taunusu tank gibi arabadır zamanında firmalar parasının hakkını verecek araçlar üretiyordu bu araçlarda bir örnek.
  • 1995 renault 11 s 1.7 mi
    2004 lada samara 1.5 mi

taunusu eledim çok yaşlı :(
  • tanus alacagına kendini denize at

ladamı renaultmu diyosan hangisi daha genç ve ucuzsa onu al.
  • quote:

1995 renault 11 s 1.7 mi
    2004 lada samara 1.5 mi

11 S derken flash kastediyorsan temizini bulamazsın kolay kolay. O zaman daha yeni olan samara derim. Ama ikisi de belli kalitede (kalitesilikte) araçlar. Çok fark yok. Samara daha az yakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

quote:

1995 renault 11 s 1.7 mi
    2004 lada samara 1.5 mi

11 S derken flash kastediyorsan temizini bulamazsın kolay kolay. O zaman daha yeni olan samara derim. Ama ikisi de belli kalitede (kalitesilikte) araçlar. Çok fark yok. Samara daha az yakar.

evet öyle diyolar bakalım nasip bu araçlarda tercihim füme veya gri
  • tavsiye alınır...
  • yukarı
  • günceldir
  • Flash da az yakmaz,en iyisi Samara bakın.
  • Araba kullanmayaı samarada öğrenmiştim, 2.5 yıl kullandım aldığım paraya sattım 94 modeldi, tank gibi arabaydı, çok ciddi bir kazamız oldu 3 tane amele geldi yandan bize vurdu, polis raporuna göre bizim araba vurmanın olduğu yerden durduğu yere kadar 8 mt uçmuş, vuran şahin haşat, annemin olduğu taraftan vurdu neredeyse yan tarafın 1/3 ü içeri geçti ve hala araba sıkıntısız yürüyordu. O halde 500 km yol yaptım sanayiye geldim gören bir daha bakıyordu.

her neyse, iyice ara ve temizini bul, samara ile diğerleri karşılaştırılmaz o fiyat aralığında tek araba samaradır. Bakımını aksatma, ufak tefek şeylere sanayiye gitme, insanın ilk arabsı olunca titizleniyor ama boş ver. Motoruna iyi bak. Oldukça seri arabadır, binmeyen bilmez. 180-190 düz yolda bakımlı samara için kolay hızlardır. Yol tutuşu bir çok modelli arabadan çok daha iyidir. Yaz kış yola iyi basar. Seri araba ve direksiyon sert olduğundan güven verir. Bir gözün hararette olsun. En sıkıntılı tarafı hararet yapabilir. Konfor sıfırdır, teybin sesini duyman yolda giderken çok zordur. Kışın kaloriferi mükemmeldir. Kullanımıda çağdaşlarına göre kolaydır.

Renoyu boş ver güçlü motor hafifi kasa takla atmamışını bulman çok zor.

• Doğan SLX
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.