Oncelikle uzun suredir araba arastirmalarimda faydali yorumlari ve bilgileri ile bni aydinlatan donanimhaber ailesine merhaba demek istiyorum. Bendeniz 22 yasinda ankaradan bir ogrenciyim, ortalama olarak 16.000, ama eger gercekten cok degecek kadar iyi bir araba bulursak borc bela 18000ne kadar cikabilecek bir butcem var. Bu ilk arabam olacagindan yaklasik 2 aydir yogun sekilde temiz araba arastirmaktayim. Ilk olarak kendi kriterlerimden bahsedecek olursam,
1) LPGli (malum ogrenci harcligi) 2) ABS si olan, ilk arabam olacagi icin biraz frenler guvenli olsun istiyorum, 3) Sedan (Bagaj hacmi genis olanlardan mumkunse) 4) Gece 4-5 gibi nobetten donerken bni yolda birakmayacak 5) Km side en fazla 150.000 olan, ideal 120bin alti :D 6) Yedek parca temin sorunu olmayan (yedek parca pahali ucuz isine girmiyorum, kimi araba senede 1 milyar masraf acar, tek seferde acar, kimi arabada 100-200tl derken senedeki masrafi 1000tl yi gecebilir)
Bir araba bakiyorum, Arastirmalarim sonucunde tercih siralamam ise genel olarak,
1) VW Passat 1.8 (turbolu istemiyorum, hem turbo ile ugrasmak istemiyorum, hemde lpg uyumunun bu motorlar ile daha uyumlu oldugunu duydum ama temizini bulmak cok zor) 2) VW Bora (Hantal ama konforu cok rahat diye duydum) 3) Ford Focus (ABS li olmasi acisindan Ambiente istemiyorum, bide ambiente GP guvenlik paket diye birsey duydum ABS varmis ama bu arabalari digerlerinden nasil ayirt edebiliriz ABS si olup olmadigini, cunku bircok ambientede yolcu hava yastigida standart) 4) Renault Megane RXT - RTE (1.6 16V, bu arabalara yalniz cok ucuk fiyatlar soyluyorlar, bir megane a 16 milyar vermek istemiyorum) 5) Honda Civic 1.6IES (Yere cok yakin, koye giderken sorun eder diye dusunuyorum, bide donanim olarak digerlerinden biraz daha fakir gibi) 6) Opel Vectra 1.6 16V CD veya Comfort (Biraz fazla yakiyor ve kronik elektronik agrizalari var diye duydum)
Biliyorum D sinifi (passat ve vectra) ve C sinifi (bora, focus, megane, civic) ayni listeye koydum, birbirlerine gore olumlu ve olumsuz yanlari var ama neredeyse ayni fiyattalar. Ayrica kisisel isteksizligimden dolayi Hyundai Accent - Elantra ve Opel Astra dusunmemekteyim, birde Peugeotlarin cevremden edindigim izlenimle cok sorun cikaran arabalar oldugu kanaatindeyim.
Ayrica bugun 2001 model 75000km de (km orjinal, alacagimiz tanidik) Renault Laguna 1.6 16V RXT - LPG Lacivert bir araba bulduk, 18000 istiyorlar ama biz 17000i zorlamaya niyetimiz var, donanim olarak mukemmel arabalar ama motorun biraz ciliz oldugu ve bu yuzden cok yaktigi gibi duyumlar aldim, sizce fiyat ve performans olarak ne dersiniz?
Bu arabalari oncelikle kullananlardan yorum ve goruslerini almak isterim, guncel lpg ile yaktiginiz ucretleride soylerseniz sevinirim, umarim bu konu bnm gibi ikinci el otomobil arayanlar icin yararli bir rehber olur, yorum yazarken hakaret ve nedensiz karalamalarda bulunmamanizi sizlerden rica ederim. Hepinize simdiden yorum ve gorusleriniz icin tesekkurlerimi sunarim, Insallah otomobil alasaya kadar basimdan gecenleri ve gordugum arabalari sizinle paylasmaya calisacagim, Tesekkurler....
bence kafandaki o d sınıfı araçları çıkart. olabildiğince yüksek modelli (bence minumum 2004 ve üzeri) c ve b sınıfı araçlara bak..
2004 model Seat Leon'lara bakabilirsin hem genç işi hem fazla eski değil..
Bence 2000'inin ilk yıllarından Honda Civic veya Toyota Corolla alın derim ve araç benzinli veya lpgli olsun. Eski dizel araçları almayın; çünkü 5-10 yıl öncesinde ülkemizde adam gibi temiz dizel satılmıyordu.
Bu iki model dışında alacaklarınız bence aşırı macera olur ve size sorun çıkaracaktır diye düşünüyorum.
bence alabıldıgınız kadar yenı model ve dusuk km'li almaya calısın...
d sınıfını cıkarın derım c sınıfı sedanlara hatta hb lere yonelebılırsınız onlarında bagajları oldukca genıs....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme