Şimdi Ara

İlk Aracımı Aldım! (İlk Soru) - 96 Model, 1.3 Corolla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracı 9750TL ye aldım. 96 Model 1.3 Toyota Corolla XL. Gümüş gri renk ve en boş versiyonu. 140 binde 2. sahibinden aldım ilk iki sahibi de öğretmen, boya-değişen yok, ama aracın sağ kısmında hafif güneş yanıkları mevcut ve sağ kapıda küçük bir sürtme var. Alır almaz ön camları elektrikli yaptım, işçilik ve parça ile 240tl ye maloldu. Triger setini değiştirdim ve direksiyon kutusu biraz ses yapıyordu içindeki lastik benzeri parçayı değiştirdim bunlarda işçilikle beraber 150tl tuttu. dün aldım ve geri dönmek için 500km yaptım araç gerçekten hoşuma gitti fakat uzun yolda klimanın olmayışı berbat bir durum. İlk yakıt değerleri şöyle;

1 saate yakın Kayseri'ye girdim ve yoğun trafikte şehir içi kullandım. Şehirlerarası ise 100-150 arası genelde 110-120 seyrettim ve toplam 351km yol yaptım. 100km'de 7.5lt gaz tüketti.

ama bir sorunum var. aracı aldığımda bu problem yoktu fakat sanayide bujilerine bakmak için usta söktü ve daha yeni bujiler deyip geri taktı, bende doğrudan yola çıkınca başta farkedemedim araç şuan düşük devirlerde gaza yüklenince yığılıyor, kendisini toplaması gerekiyor veya yüksek devirde kullanmak gerekiyor ve bu beni çok fazla rahatsız etti. Acaba bujilerde mi bir sıkıntı var yoksa başka bir şey mi?

---------------------------

edit: aracımı sattım, fakat gerçekten denildiği kadar var, çok özel bir araç bu ae101'ler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levent. -- 24 Aralık 2013; 16:36:41 >

• Benzin-hava ayarı / subaplarda sorun olabilir. Debriyaj balatası ne durumda ?
  • debriyaj balatasına özel olarak baktırmadım ama debriyaj iyi sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Levent.

debriyaj balatasına özel olarak baktırmadım ama debriyaj iyi sıkıntı yok.
    şu camları otomatik yaptırmışsın ya onun bi fotosu-videosu varsa paylaşabilir misin?
    allah kaza bela vermesin.
  • volkann86 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. en kısa zamanda foto koymaya çalışırım.
  • quote:

arkadaşım araba içeri çok ses alıyormu birde sence motoru yeterli mi?
  • quote:

araç bu arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levent. -- 29 Haziran 2013; 21:38:04 >

• quote:

araç bu arkadaşlar

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun hiç boyasız arabayı gerçekten öyle ise çok iyi bir fiyata almışsınız araştırmanızdan dolayı tebrik ederim

• quote:

araç bu arkadaşlar

Alıntıları Göster
    Aracın hayırlı olsun.

Karbüratör temizliği gerekebilir aklında olsun.

• quote:

araç bu arkadaşlar

Alıntıları Göster
    hocam önelikle aracınızı

hava filtresi yağ
    yağ filtresi
    lpg ayarılarına felan bir baktırın
    fren durumlar ne alemde disk değişecek mi torna mı istiyor sağlam mı ?
    elinide paranız varken yaptırın ilerde biriktirce sıkıntı çıkartıyor.
    baskı balatayada baktırın. değişmesi iyi olacaktır.
    akünün ve ön takımın durumu nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

hocam önelikle aracınızı

hava filtresi yağ
    yağ filtresi
    lpg ayarılarına felan bir baktırın
    fren durumlar ne alemde disk değişecek mi torna mı istiyor sağlam mı ?
    elinide paranız varken yaptırın ilerde biriktirce sıkıntı çıkartıyor.
    baskı balatayada baktırın. değişmesi iyi olacaktır.
    akünün ve ön takımın durumu nedir ?

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun Aksaraylı mısınız ?
  • Çook sorunsuz arabadır,yıllarca tık demeden kullanmıştık.
  • Fiyat çok iyi hayırlı olsun boyasız hem de imkansızı başarmışsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Estonya Feribotu

Fiyat çok iyi hayırlı olsun boyasız hem de imkansızı başarmışsınız
    teşekkür ederim arkadaşlar.

@insideman
    karbüratöre baktırmadım hocam, fırsat bulursam baktıracağım.

@MB-CLS
    hava-yağ filtresi yeni değişmiş hocam. lpg ayarına baktırmadım ama bir sıkıntı yok gibi duruyor. disk ve balatalara baktırdım uzun süre sıkıntı çıkarmaz, frenler çok iyi. akü sıfır sayılır, ön düzende de bir tıkırtı vardı, direksiyon kutusunun içinde lastik gibi bir şey değiştirdi usta sorun kalmadı.

@arifomer
    değilim hocam, araç almak için gittim sadece.

@emre_fan_club
    aslında araçta boya var hocam biraz. sağ üstte tavan ve kapının birleştiği kısımda neden dolayı bilmiyorum biraz boya atılmış ve atılan yerde vernik ayarını yapamamışlar sanırım boyanan yer solmuş, güneş yanığı var dediğim yer o şekilde olmuş. usta öyle söyledi. mesela kapının alt kısmında boya yok ama camın üzerindeki kısmında biraz var.

• quote:

teşekkür ederim arkadaşlar.

@insideman
    karbüratöre baktırmadım hocam, fırsat bulursam baktıracağım.

@MB-CLS
    hava-yağ filtresi yeni değişmiş hocam. lpg ayarına baktırmadım ama bir sıkıntı yok gibi duruyor. disk ve balatalara baktırdım uzun süre sıkıntı çıkarmaz, frenler çok iyi. akü sıfır sayılır, ön düzende de bir tıkırtı vardı, direksiyon kutusunun içinde lastik gibi bir şey değiştirdi usta sorun kalmadı.

@arifomer
    değilim hocam, araç almak için gittim sadece.

@emre_fan_club
    aslında araçta boya var hocam biraz. sağ üstte tavan ve kapının birleştiği kısımda neden dolayı bilmiyorum biraz boya atılmış ve atılan yerde vernik ayarını yapamamışlar sanırım boyanan yer solmuş, güneş yanığı var dediğim yer o şekilde olmuş. usta öyle söyledi. mesela kapının alt kısmında boya yok ama camın üzerindeki kısmında biraz var.

Alıntıları Göster
    bu arada araçtaki tekleme sorunu bujilerde atlama olmasıymış. gaza ilk basıldığında bujideki elektrik gözle görülür şekilde motor kısmına atlıyor. malatya'daydım acelem vardı usta elle bir şeyler yaptı, o an düzeldi ama elazığ'a geldim şimdi aynı sorun yine oluştu. motor soğusun yarın siyah bant ile bantlayıp öyle deneyeceğim.

• quote:

bu arada araçtaki tekleme sorunu bujilerde atlama olmasıymış. gaza ilk basıldığında bujideki elektrik gözle görülür şekilde motor kısmına atlıyor. malatya'daydım acelem vardı usta elle bir şeyler yaptı, o an düzeldi ama elazığ'a geldim şimdi aynı sorun yine oluştu. motor soğusun yarın siyah bant ile bantlayıp öyle deneyeceğim.

Alıntıları Göster
    ayrıca aracın yakıtını bu kadar iyi beklemiyordum. ikinci doldurmamda 290km'de 47tl yaktı ve bujilerden dolayı aracı hep yüksek devirde kullanmama rağmen. lpg lt 2.50tl.

• quote:

ayrıca aracın yakıtını bu kadar iyi beklemiyordum. ikinci doldurmamda 290km'de 47tl yaktı ve bujilerden dolayı aracı hep yüksek devirde kullanmama rağmen. lpg lt 2.50tl.

Alıntıları Göster
    bujiler belli ki çatlamış. atlamayı ondan yapar. bantla filan olmaz. değiştir gitsin. zaten çok bi para değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkann86

bujiler belli ki çatlamış. atlamayı ondan yapar. bantla filan olmaz. değiştir gitsin. zaten çok bi para değil.

Alıntıları Göster
    @volkann86
    hocam değiştirecektim usta bujilerde sorun yok dedi diye değiştirmedim, 700km yaptım bu şekilde inş bir sıkıntı olmaz.
  • Buji ve buji kablolarinda olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğberk01

Buji ve buji kablolarinda olabilir
    aracımı sattım ve neden bilmiyorum ama kendimi kötü hissediyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.