Şimdi Ara

İlk Çalıştırmada STOP etme Sorunu. (LPG) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yalnız benim dediğim dışarıya doğru bir kaçak değil.
    Şimdi durum şu: LPG deposundan regülatöre gelen bir gaz borusu var,bir de regülatör den çıkıp motora doğru giden gaz hortumu var.Normalde arabayı stop edince regülatör den motora doğru giden gaz kesilir.Ama regülatör de kaçak varsa motora doğru gaz gider ve motora yakın yerde birikir. Araba çalışıp bir süre sonra LPG ye geçince o hortumda biriken gaz aniden motora gidince motoru boğar ve stop eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrullahberat46 kullanıcısına yanıt
    hocam peki bunu nasıl anlayabilirim ? veya usta nasıl anlar ?

benim lpg markam FEMA. bildiğim kadarıyla artık üretilmiyor.

dün internette baktım. atiker enjektör regületör filtre falan 200 tl civarında. onu alsam benimki ile uyar mı ?(benim fema ecu değişmicek)

dün enjektör temizlemeye 40 tl verdim içime oturdu biraz. sıfır atiker enjektöre 180 tl dedi usta. ayar falanda yapacam bu fiyata dahil dedi. internette regülatör enjektör filtre falan 200 civarı olduğunu görünce şaşırdım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enjektorden yapiyor olabilir. Enjektorunuzun markasi nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

Arkadaşlar merhaba

Aracım clio 2004 1.4 LPG

Sabahları ilk çalıştırdığımda benzinde iken hiç bir sorun olmuyor. araba normal çalışıyor ama araç gaza geçtiği an araç çok kötü bir şekilde sirkeleniyor ve stop ediyor. ve bunu 2-3 defa yapıyor.

dün kaçak kontrolü yapıldı. enjektör temizlendi. bu sabah denedim yine stop etti

Yorumlarınızı bekliyorum.

Şimdiden herkese teşekkürler

Sirkelenmemistir o,sirkelense duramazsin

Belki limonlanmistir

amacın ne senin ? ikinci kez niye yazıyorsun ? beyinden bi rahatsızlığın mı var ?

• Dr.Ryzz kullanıcısına yanıt
    lpg sistemimin markası fema herhalde enjektörler de femadır.

2 gün önce usta enjektörleri temizledi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

Arkadaşlar merhaba

Aracım clio 2004 1.4 LPG

Sabahları ilk çalıştırdığımda benzinde iken hiç bir sorun olmuyor. araba normal çalışıyor ama araç gaza geçtiği an araç çok kötü bir şekilde sirkeleniyor ve stop ediyor. ve bunu 2-3 defa yapıyor.

dün kaçak kontrolü yapıldı. enjektör temizlendi. bu sabah denedim yine stop etti

Yorumlarınızı bekliyorum.

Şimdiden herkese teşekkürler

Sirkelenmemistir o,sirkelense duramazsin

Belki limonlanmistir

amacın ne senin ? ikinci kez niye yazıyorsun ? beyinden bi rahatsızlığın mı var ?

İkinci kez sildir diye

• ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    ilkini ben şikayet etmedim ama merak etme ikincisini ben şikayet ettim

• Arkadaşların dediği gibi ateşleme veya rölanti düşüklüğü olabilir diyecektim ama benzinde de yapması gerekiyordu. Gaz filtresini kontrol ettir Lpg ye iyice baksınlar
  • TheDenier kullanıcısına yanıt
    araç benzinde ikin çok güzel yürüyor hiç bir sorun yok. titreme vs yok. gaza geçince titriyor stop ediyor.

filtre değiştireli 500km olmuştur atiker filtre takıldı.
  • bu forumda ne kadar çok trol varmış yine görmüş olduk,adam sorununu yazmış abuk sabuk cevaplar yazmışlar, bilmiyorsan yazma ulan çok kötü sinirim bozuldu ayıp ya.

ben mesajda hata kusur görmedim ,nasıl bakarsan öyle görürsün ,kusur aramak bize yakışmaz.

konuya cevabım benzinli sistemde sorun yoksa hiç kurcalatma,iyibir lpg ustası bulman lazım ama zor işler ,İnşallah az masrafla çözersin.
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam. forum bilgi paylaşma yeri-yuvası ama bazıları böyle yapmıyor. eğer varsa bi kusurum hatam düzgünce yazarsın bende teşekkür ederim hatamı düzeltirim. dalga geçmeye gerek yok. yazdığı troll cevap silinmiş (ben şikayet etmedim) tekrardan yazıyor. gerçekten böyle insanlara üzülüyorum.

troll gerçekten çoğaldı. çok kişiye şahit oldum. yaşları daha küçük ehliyetleri yok burda babasının arabasıyla hava atıyor :) yanlış anlaşılmasın onlarda gelsin burda konuları okusun bildiği bir konuya cevap yazsın. tek isteğim troll olunmasın. 2012 senesinden beri forumdayım ben geldiğim zamanlarda yaşları küçük kişiler yaşlarını söylemeye utanırdı :) şimdik devir değişti :)

konumuza gelirsek benzinde araba çok güzel yürüyor bir sıkıntı yok. sadece lpg de sorun var. lpg ustası için başka ilçeye gidiyorum. (gidiş geliş toplam 45 km) bu ustayı önermişlerdi. artık o ustaya gitmemeyi düşünüyorum. internette 110 tl olan parçayı 180 tlye satmaya çalıştı üstelik ayar yapcam, memeler 30 tl falan diye ballandırıyor. internetten baktım yok öyle bir şey. eğer sorun devam ederse internetten atiker regülatör, enjektör takımı alacağım 200 tl civarı. benim tüp markam fema bana uyar mı merak ediyorum. (ecu değişmeyecek)

• forumdan bildiğim kadarıyla uyar atiker parçaları.

• Enjektörden önce Map sensörü'ne baktır.
  • ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    Öğrenmesi çok basit.Regülatör den motor tarafına giden gaz hortumunu araba çalışmazken çıkarıp regülatörden gaz kaçağı var mı yok mu bakacaksın. Herhangi bir köpük ile kendiniz bile yapabilirsiniz bunu. Lpg ci dedektör ile bakarsa da iyi olur.

• aynı motorda başıma geldi. Subap ayarı gitmişti, yarptırdım düzeldi.
  • emrullahberat46 kullanıcısına yanıt
    usta dedektör ile bakmıştı :) ben yinede bakabilirsem bakarım. teşekkürler

• NafirKeyh kullanıcısına yanıt
    5-6 ay önce subap ayarı yapıldı hocam :)

• O zaman sırası ile yazıyorum.

1. Ne olursa olsun subap ayarıdır.

2. Lambda sensörüdür.

3. Lpg kiti arızasıdır.

4. Klasik 1.4 reno bobin problemidir.

5. Arada saçma sapan bujilerden de arıza veriyor.
  • NafirKeyh kullanıcısına yanıt
    ilk önce şunu yazayım. ara. benzinde iken buz gibi karlı havada bile tek marşta çalışıyor ve gidiyor. benzinde iken çok güzel yürüyor. adeta uçuyor. (1,4 75bg clio artık ne kadar uçarsa o kadar :) )

1- 5,6 ay önce güvendiğim bir usta tarafından yapıldı.

2- ilk defa duydum o parçayı :)

3- bencede lpg kiti arızalı ama hangi parça :)

4- benzinde iken sorunsuz. gaza geçince stop ediyor. 2-3 çalıştırmadan sonra biraz gaz vererek düzeliyor. yinede bobin arızası olma ihtimali var mı ? çünkü benzin de iken sorunsuz

5- bujiler yeni sayılır. zaten pek araç kullanılmıyor. bu yüzden yapar mı ?

ben aracın sadece lpg kiti ile uğraşmak istiyorum. bence sorun lpg de. ama nerede :)

• ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    O halde ucuzdan başlayın.

Önce bilgisayara bağlatın, baktınız temiz, lpg ayarı kaçmış olabilir, ya da lpg regulatorü yeteri kadar ısınamıyor olabilir, bunlar üzerinden gidin...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.