Şimdi Ara

İlk Çalıştırmada STOP etme Sorunu. (LPG)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracım clio 2004 1.4 LPG

Sabahları ilk çalıştırdığımda benzinde iken hiç bir sorun olmuyor. araba normal çalışıyor ama araç gaza geçtiği an araç çok kötü bir şekilde sirkeleniyor ve stop ediyor. ve bunu 2-3 defa yapıyor.

dün kaçak kontrolü yapıldı. enjektör temizlendi. bu sabah denedim yine stop etti

Yorumlarınızı bekliyorum.

Şimdiden herkese teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kalibrasyon baktırmak lazım onun dışında buji ve buji kablosu yakında değişmesiyle ondan olabilir son olarak da bobinden. Aynı sorunu benzinde yapmıyor gibi görünebilir ama belli etmiyordur lpgde daha çok belli eder

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isı müşürüne baktır bendede aynı problem vardı oradan çıktı

• @***Leopard*** çok mu komik ? yanlış yazmış olamam mı ? insanlık hali

@bozak07 kalibrasyon dediğiniz gaz ayarı mı ? 6 gün önce bakıldı. buji veya buji kablosu yeni değişmedi. araç benzinde iken çok güzel yürüyor. gaza geçtiği an stop ediyor. gaza geçtiği an gaza biraz basıyorum (1-2 dk) bundan sonra hiç bir problem olmuyor.
  • ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    Q klavyeylede,F lede yazsan,mobilde olsa masaustude olsa yanlislik yapman icin,tabiri caizse el surcmesi yapman icin klavyeye kafa atarak yazman lazim

Yani bu bilipte hata yapmak degil,bilmedigi icin oyle yazmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 28 Şubat 2016; 18:53:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Q klavyeylede,F lede yazsan,mobilde olsa masaustude olsa yanlislik yapman icin,tabiri caizse el surcmesi yapman icin klavyeye kafa atarak yazman lazim

Merhaba.
    Gaz filtresinin değişim zamanı gelmiş gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Motor ısındıktan sonra lpgde silkeleme var mı ? Yoksa normal Lpg yüksek derecelerde yanma kabiliyeti olan bir yakıt benzin gibi soğuk havaların yakıtı değil ki çalışma prensibi gereği lpg ile araba çalıştırılmaz. Motor benzinde çalışır ısınır lpg ye geçilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Konumuz imla hatalari degil burasi otomobil forumu. Cok biliyorsan git edebiyat forumunda kendini tatmin et.

• Egitimin yeri zamani olmaz. Arkadas tusa yanlis basmamis, bildigin "sirkelemek" yazmis. Eglenceli bir uslupla duzeltilmis.

Bu arada konuya kesin ecotec tir diye girdim, degilmis bu sefer.

• quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

@***Leopard*** çok mu komik ? yanlış yazmış olamam mı ? insanlık hali

@bozak07 kalibrasyon dediğiniz gaz ayarı mı ? 6 gün önce bakıldı. buji veya buji kablosu yeni değişmedi. araç benzinde iken çok güzel yürüyor. gaza geçtiği an stop ediyor. gaza geçtiği an gaza biraz basıyorum (1-2 dk) bundan sonra hiç bir problem olmuyor.

Atesleme arizalari (mesela bobin, biji...) benzinde kendini gostermezken lpg ye gecer gecmez ortaya cikabiliyor. Aklinda olsun.

• @Mytohology filtre 5-6 ay önce değişti. bu zaman zarfında 500km yol yapılmamıştır

@Gopluumit yanlış anlaşıldım sanırım. araç benzinde çalışıyor. (bu zaman zarfında bi sıkıntı yok) 2-3 dk sonra lpg ye geçiyor.(sanırım bu sisteme sıralı deniliyor)

lpg ye geçince silkeleniyor stop ediyor. araç ısındıktan sonra sorun yok. dün hava güneşliydi. araca da güneş vuruyor arabada sıcaktı yine de stop etti.

@hsn_33 2 sene önce sanırım ısı müşürü değişti. markası FEMA olduğu için bulamadım. en sonunda tüpü takan bayiye sordurttum ( başka ilde) onlarda varmış öyle bulabildim taktırdım.

• Şimdi ulvi kardeşim bu lpg işi uçsuz bucaksız bişey sana baslayacaklar malzeme degiştirtmeye artık ne kadar harcarsin sen tahmin et.ben 500 tl ile kurtulmuştum allah yardımcın olsun.

• uykr kullanıcısına yanıt
    ben zaten yanlış tuşa vs bastım demedim. yanlış yazdığımı kabul ettim.
  • hsn_33 kullanıcısına yanıt
    ulvi derken hiç sevmem kendilerini. ben ulvi değilim. bu avatarı uzun zamandır kullanıyorum zaten (ulvi den önce kullanmaya başladım)

umarım bende sadece müşür ile kurtulurum
  • Pardon ben direk avatara bakıp yazmıştım
    Ulvi iyidir ya renk katıyor foruma

• ...DeAtH... . kullanıcısına yanıt
    Önce serviste subap ayarı daha sonrada gaz ayarı yaptırmayı deneyebilirsin. Bendede biraz teklemeler başladı. Serviste subapların sıkıştığını ayar yapılması gerektiğini söylediler. Sonrada gaz ayarı yaptırmam gerekiyormuş.
  • Kablocu_16 K kullanıcısına yanıt
    subap ayarı 5-6 ay önce yapıldı. :( gaz ayarı da yapıldı :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ...DeAtH... -- 28 Şubat 2016; 22:18:49 >
  • Benzer bir durum benim de başıma gelmişti. Araba benzinde çalışıyordu (normalden biraz geç şekilde) daha sonra LPG ye ilk geçişte stop ediyordu.Motor ısındıktan sonra normale dönüyordu. LPG regülatöründe kaçak varmış. Yani o regülatör den çıkıp motora giden gaz borusuna doğru(Araba çalışmazken) gaz kaçağı varmış. Regülatör değişince düzelmişti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrullahberat46 kullanıcısına yanıt
    ustada kaçaktan şüphelendi. boruları dikkatlice kontrol etti. az bi kaçak buldu. hortumun vidasını sıktı kaçak düzeldi.(dün yapıldı)
    bu sabah denediğimde yine stop etti :(

• quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

ustada kaçaktan şüphelendi. boruları dikkatlice kontrol etti. az bi kaçak buldu. hortumun vidasını sıktı kaçak düzeldi.(dün yapıldı)
    bu sabah denediğimde yine stop etti :(
    Aracı bir kaç gün benzinde kullanın ve bu arada hiç lpg'ye geçmeyin. En az 100 km olsun. Sonra lpg geçtiğinizde araç düzelmişse bilin ki sorun lpg ayarı. Anlattıklarınıza göre sorun bu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.