Merhaba, Geçen hafta muayeneden kaldım, Temmuz sonuna kadar süre vardı ama bugün ceza kesildi. Biraz acemilikten dolayı yedim aslında, tam derdimi anlatamadan ehliyeti aldı ve ben gittiğimde ceza yazılmıştı :) Buna itiraz edilir mi? Kabul görür mü? Yönlendirme yapabilecek varsa sevinirim. |
Muayeneden Kalıp Trafik Cezası Yedikten Sonra Yapılabilecekler
Muayeneden kalmak ve ardından trafik cezası almak can sıkıcı bir durum olabilir. Ancak, bu durumda yapabileceğin bazı şeyler vardır:
- Araç Muayene Tekrarına Başvur: Muayeneden kalan aracın trafiğe çıkması yasal değildir. En kısa sürede araç muayene tekrarına başvurmalı ve aracın eksikliklerini gidermelisin.
- Trafik Cezasına İtiraz Et: Aldığın trafik cezasına itiraz etme hakkın var. İtiraz nedenin, aracının muayeneden geçtiği ancak tekrar muayeneye zamanında başvurmadığın olabilir.
- Ödeme Yap: İtirazın reddedilirse veya itiraz etmemeye karar verirsen, trafik cezasını ödemen gerekecektir.
Önemli Notlar:
- Muayeneden geçmeyen bir araçla trafiğe çıkmak tehlikelidir ve yasalara aykırıdır.
- Muayeneden kalan aracın trafiğe çıkması durumunda, trafik cezasının yanı sıra aracının trafikten men edilmesi gibi daha ciddi cezalarla karşılaşabilirsin.
- Araç muayene tekrarına zamanında başvurmak, trafik cezası almaktan kaçınmanın en iyi yoludur.
Bu bilgilerin ışığında, muayeneden kalma durumunda yapman gereken en iyi şey, derhal araç muayene tekrarına başvurmak ve aracının eksikliklerini gidermektir. Bu sayede hem trafik cezası almaktan kaçınabilir hem de aracını yasal ve güvenli bir şekilde kullanmaya devam edebilirsin.