Arkadaşlar selamlar. Opel Grandland aracımda kablosuz Android Auto (AA) için usb dongle kullanıyorum, malum sadece kablolu mevcut. Bağlandığında sorunsuz çalışıyor ama sorun bağlanabilmekte. Şöyle bir durum var. Telefonumdan ve araç multimediasından tüm bluetooth bağlantılarını siliyorum. Bu önemli konu önemli çünkü AA cihazına bağlanmam lazım. Ardından smartBox isimli AA cihazını bluetooth ile eşliyorum, bağlantı kuruluyor. Birkaç saniye içinde Wifi üzerinden bağlantı sağlanıyor ekranımda AA görünüyor. Fakat aynı anda hiçbir eşleştirme, anahtar vs. sormadan aracın bluetooth u ile telefonumun bluetooth'u otomatikman bağlantı kuruyor. Ses aktarımı buradan oluyor. Buraya kadar sorun yok. Sonraki binişimde, telefon önce aracın bluetooth'una bağlanıyor. AA ise hataya düşüyor. Araba bağlantısını kesip AA dongle ına bağlantı yapınca sorun geçiyor. Burada sorunu şöyle çözebilirim. Araçla telefon bluetooth eşleşmesi AA bağlanınca otomatik olarak gerçekleştiriliyor. Normalde rakam sorar eşleşsin mi diye sorar ama yok. Xcuda marka smartBox cihaz kullanıyorum hayli pratik ve etkili. Ama Opel'in Bluetooth'u zorunlu tutması işleri zorlaştırıyor. ---------- 2 video atıyorum. İlkinde bluetooth'u sildiğimi (telefonda zaten silmiştim), 2. sinde bağlanır bağlanmaz tekrar bluetooth bağlantı kurduğunu göreceksiniz. Video AA bağlandığı için kesildi 2 parça. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuemef -- 25 Kasım 2024; 12:30:18 > |
Kablosuz AndroidAuto Sorunu

-
-
Android Auto ayarlarına girip oradaki kayıtlı araçları da silmeyi denediniz mi? Tek seferlik hem bütün Android Auto araçlarını ve Bluetooth cihazlarını silin. Sonra yeniden kurulum yapıp bir deneyin.
Ben de Corsa var. Temudan ynf marka dongle aldım. Sorunsuz çalışıyor maşallah kontağı takmadan bağlanmış oluyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yaptım. Android auto'daki tüm araçları sildim. Yetmedi AA uygulamasını da sildim tekrar yükledim. Lakin çözüme ulaşamadım. Ürün linki atar mısın hocam bir inceleyeyim.
Bir de AA bağlandığında araba bluetooth'u bağlanıyor mu sende de hocam?
-
AA da zaten rehber ve ses aktarımı var. Araç multimedyasini telefon ile eleştirmeden denediniz mi. Yani telefonu sadece dongle ile eşleştirin.
Türkiye'ye gönderimi kapatmışlar. Temu ayarlarından ülkeyi almanya filan yapın ürün numarasını arama kısmına yazın, çıkar.
Ürün numarası: MA207375
İşte sorun burada, üreticiye de yazdım bu noktada anlaşamıyoruz.
Araç bluetooth'u ile telefonumu ben eşleştirmiyorum. AA bağlanır bağlanmaz OPEL GRANDLAND adındaki aracın varsayılan bluetooth'uyla kendi kendine bağlanıyor. Normalde eşleşme anahtarı vs sorması lazım ama sormuyor bile.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: yuemefSelamlar. En başarılı çözümüm şu. Bağlantım daha stabil halde bu yöntemle.
Cihazı evde herhangi bir USB ye bağlıyorsunuz, Wifi ile bağlanıp paneline giriyorsunuz. Orada DELAY MODE var, bunu MODE 1 veya MODE 2 yapınca bağlantı biraz geç oluyor (1 dk kadar) ama daha stabil. Ekranda 1-2 kere AA bağlan diyince bağlantı sağlanıyor. Böyle çözüm buldum bu kadarına katlanacağız.
Kablosuz AA, kablosuz CarPlay'den daha stabil bağlanıyor. Yanlış anlaşılmasın AA daha iyi demiyorum, çok eksiği var CarPlay'e göre ama Wireless'te gecikme sıfır (CarPlay'de şarkı durdur ileri sar 1-2 sn geriden geliyordu). Ayrıca ben Tübitak Marmara Teknokent'in oradan geçerken burada frekans bozucular var galiba, radyo da gider burada. CarPlay wirelessteyken burada hep kopar 1 dk sonra geri gelirdi AA da bu şekil bir problem yok saatlerce sorunsuz bağlı kalıyor takılmadan.
-
Aynı sorun bende de var,araç sportage. direk telefonun bleutooth una bağlanıyor .Dongle ikinci plana düşürüyor bu sadece telefon görüşmelerinde oluyor. AA normal bağlanıyor,telefon görüşmeleri çoğu zaman bağlanmıyor,kimi zamanda sorun yok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: behamAynı sorun bende de var,araç sportage. direk telefonun bleutooth una bağlanıyor .Dongle ikinci plana düşürüyor bu sadece telefon görüşmelerinde oluyor. AA normal bağlanıyor,telefon görüşmeleri çoğu zaman bağlanmıyor,kimi zamanda sorun yok.
cihazı direk usb adaptöre mi takıyoruz, ben öyle yaptım ama evin wifi sine bağlanıyor internet yok diyor ve arayüzüne giremiyorum .sen nasıl yaptın ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X