Şimdi Ara

1.6 tdci ve 1.5 tdci focus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Focusların 1.6 tdci’lerinde 3ve3,5 kasada motor rölantide titreme sallanma vs vs kronik sorunları var.
    Sık motor kulağı değişiyor veya değişerek bu sıkıntı belli süreler giderip sonra nüks ettiği yazıyor forumlarda.
    Çoğu forumda 1.6 nın bağlantı noktalarının kısmen zayıf olduğu kısmen uygun olmadığı,arabanın gidişine vs. sıkıntı oluşturmayıp konfor ve hissiyatı negatif etkilediği söylenmekte.

Peki kullanan veya bilen var ise 3 ve 3,5 kasa için 1.5 tdci’de bu sıkıntı çözülmüş mü?
    Bağlantı noktaları farklılaşmış mı?
    Malum kasa aynı kasa , motorun tipi aynı sadece 100cc küçük gibi gözükmekte kağıt üzerinde.

• Defalarca bu tür konular açıldı defalarca cevap yazdık Bence biraz araştırırsanız konuları bulursunuz
  • 1.5 focus gayet güzel araç ve motor, kendini geliştiren güçlenen bir araç. Sorun yok.
    Bildiğim kadarıyla 1.6 olanlarda motor takozu sorunu var. O da değişince onda da sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 1 Mayıs 2019; 12:58:41 >
  • 1.6 tdci motor hdi ile ortak olup fordun nasıl başardıysa rezil ettiği bir motor. Hem 1.6 115 hem de 95 HP olanını uzun süre kullandım. Belli km sonra titreşim ciddi artıyor, tüketim emsallerinden fazla, motor sesi fazla vs.

Sonra 1.5 tdci 120 HP ile devrim yaptılar. Sınıfının en az yakan motoru denilebilir belki. Çok sessiz ve titreşimsiz. 1.5 tdci alma imkanı olan varsa eski motora bakmasın bile.
  • Bende Focus alma arifesine girip test sürüşü yaptım 1.5tdci motor ile.300 nm tork olunca araba biranda fırlıyor gerçekden performans ve yakıt olarak başarılı motor , dizel gibi değilde benzinli gibi çalışıyor gayet sarsıntısız.Powershift şanzıman konusunda tereddütlerim olduğu için manuel arıyorum
  • f3'e yan sanayi taktık 6 ay dayandı tekrar titremeye başladı
  • 1.5 ler ağırlıklı olarak poweesihft vites (otomatik),nadiren manuel var ve çok yüksek fiyattalar.
  • 1.6 lar gerçekten sesli ve titreşimli ilginç
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.