Şimdi Ara

1.6 multijet,1.5 dci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.6 multijet linea fabrika verisi 6,5-4,3 100km/lt.
    1.5 dci fluence fabrika verisi 5,6-4 100km/lt.

Tabii kullanıma görede değişir.
    Aynı yol,şartlar,yük,iklim,hız ve aynı kullanıcı
    İle senelik olarak aralarındaki yakıt farkı ne olur ?
    Gerçek kişi kullanımında.
    Daha düşük fiyata lineayı fiyat performans olarak tercih etmek doğru mudur?
    Aralarında abartılı tüketim değerleri oluşur mu?
    Yada tolere edilebilecek küçük değerler mi söz konusu olur?
    (Senelik 10.000km aşağı yukarı).

•••Tip-görünüş-segment-fiat ‘ın marka algısı-dayanıklılık - yol tutuş- vs vs..gibi şeyler önemsiz bu karşılaştırmada.•••
    **tek dikkat edilmesi gereken yıllık kullanımda oluşacak yakıt tüketim farkı**

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attci -- 18 Kasım 2018; 18:4:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 100kmde en fazla 1 litre fark eder hemen hemen.

Ama performanslı sert bir kullanıma sahipseniz Multijet daha az yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orktas -- 18 Kasım 2018; 13:46:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalama da

1.6 multijet : 5.4 litre

1.5 dci : 4.8 lite

Aralarında 0.6 lite fark oluşur bu da 10.000 km de 60 lite eder , Yani hemen hemen 1 depo yakıt demek olur

Fiyat performans anlamında 1.6 multijet matematiksel olarak daha mantıklı olacaktır tabi ortama tüketim ile ..

• Multijeti al derim ama lineada çok dandik araba. Yolda leylek gibi gidiyor. 60la viraja girince heyecanlanıyorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikiside aynı paraysa her türlü Fluence yol tutuşu , konfor, genişlik bakımından Fluence derim

• motor olarak multijet
    araç olarak fluence
  • Fluance al ama 6.5 dan aşağıya düşmüyor, linea da 7 yakar rahat, ama konfor, donanım ,sağlamlık dersen ,180 200 basacam dersen fluance, ha parçası daha ucuz olsun, kalitesiz olsun,emniyet kemeri kopsun dersen linea, tercih sizin efenim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • multijet performansı bir tık yukarda

dci yakıt tüketimi bir tık aşağıda

araç olarak fluence iki tık yukarda

yani fluence

• Multijet dciye göre daha sağlam ve bakımı ucuz motor.

• Uzun yolda linea 4 litrelere düşüyor ve performansıda harika ve 2500 devrin üstüne çıkmanıza gerek yok sessiz sedasız gidiyor 120-130 hızlarında ama şehir içi 6-7 litrelerin üstüne çıkıyor reno genişlik ve şehir içi yakıt tüketimlerinde iyi bir araç olabilir lineaya göre

• Karşılaştırma yanlış 1.6 multijet ile 1.6 dCi karşılaşır,1.5 dCi ile 1.3 multijet ama iki taraftada dCi taraftarıyım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende 1,6 mj (105) arakadaşımda 90lık fluance var.

45 km ortalama hızda onun aracı 4,8 gösterirken benimki 5,6lt gösteriyor. Arada 1 inç jant farkı da var. Yakıtı biraz yukarı atabilir. Benim ruhsatta 1367kg yazıyor. Onunkini bilmiyorum. 90’lık fluance belki daha hafif olabilir.

1,6 mj in en büyük artısı yüksek tork (290n/m). Rampada eş değer motorlarda rakip tanımıyor. Yine 110 la giderken bazen arkadan sellektör yapıyorlar. Gazı diplediğimde inanılmaz bir şekilde uzuyor.

Mj 20.000 bakımı 800tl.

Trigerine serviste 2300tl istendi (sökülen herşey değişecekmiş 😕). Özel servis 1300tl dedi (ben de değiştirecem dedi 🙂). 120bin km de ilk defa değişecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: ESER14

Bende 1,6 mj (105) arakadaşımda 90lık fluance var.

45 km ortalama hızda onun aracı 4,8 gösterirken benimki 5,6lt gösteriyor. Arada 1 inç jant farkı da var. Yakıtı biraz yukarı atabilir. Benim ruhsatta 1367kg yazıyor. Onunkini bilmiyorum. 90’lık fluance belki daha hafif olabilir.

1,6 mj in en büyük artısı yüksek tork (290n/m). Rampada eş değer motorlarda rakip tanımıyor. Yine 110 la giderken bazen arkadan sellektör yapıyorlar. Gazı diplediğimde inanılmaz bir şekilde uzuyor.

Mj 20.000 bakımı 800tl.

Trigerine serviste 2300tl istendi (sökülen herşey değişecekmiş 😕). Özel servis 1300tl dedi (ben de değiştirecem dedi 🙂). 120bin km de ilk defa değişecek.
    Uzun süre karışık kullanımda ortalama 100km/lt. Yakıtı kaç lt? Acaba?

Arabanın gitmesi uzaması ve güçü hakkında kesinlikle şüphem yok,

Fiatın marka algısı tipi de önemsiz benim için.

Sadece yıllık maliyetim ne olabileceği hakkında fikir edinmek istiyorum.

DiZel alıp da benzinli gibi sürekli yakıt göstergesinde gözümün kalmasını istemiyorum.

308 kullandım uzun dönem.5,7 ortalama yaptı yıllık.

Megane II 1.5 - 5.3,5,5 çok rahat ortalama görüyor.

Tabii bunlar karışık kullanım değerleri.

Karışık kullanımda 5,1 lt. Linea nın kataloğdaki değeri ben illa bu olur demiyorum.

Karışık 6 tolere edilebilir.ama karışık 7-8 ltler bence fazla..

Eşit şartlarda(10.000km) bir dci ‘den hdi’den 1.000 ₺ fazla yakması kabul edilebilir değil.

• fluenceyi tercih edin derim..

• attci kullanıcısına yanıt
    Buyurun 11bin km ortalaması:

1.6 multijet,1.5 dci

1.6 multijet,1.5 dci

1.6 multijet,1.5 dci

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ESER14 -- 19 Kasım 2018; 15:47:57 >

• Clio 4 1.5 75 hp 21.7 kmh ort hızda 5.3 yakıyor. 260tlye 740 baya sakinde 800km gidiyor. Ayrıca Multijetin alt devirleri cansizdir.DCI alt devirleri daha toktur ve MJ kesinlikle az yakan bir motor değildir.Hdi-dciden sonra gelir yakıt olarak.Ama dayanıklıdır 5000 devire kadar istekli bir biçimde yürür, DCI 3500 sonrası isteksizleşir 8V olmasından kaynaklı sanırım.Siz hem performans hemde yakıt tüketimi az olan bir araç istiyorsunuz sanırım.DCI de gayet iyidir misal bende 75hp var gayet yetiyor, lan bu ne gitmiyor demedim hiç.

Linea donanim paketine gore malzeme kalitesi vesaire değişen bir araç.Urban bulursaniz düşünebilirsiniz he easy-pop ise direk flu.

Linea benzer gamdaki symbol-301- c ellyse den daha iyi bir araçtır unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musluk Suyuu -- 19 Kasım 2018; 20:9:26 >
  • Şimdi komşumun 90 lık fluance ile 30km lik bir sürüş yaptım.

24,5km ortalama ile 6,4lt tüketim gösteriyor. Aynı ortalama hız ile mj 7,2 gösterir.

Alt devirler canlı ama devire göre hız düşük tutulmuş. Hemen vites istiyor.2000 devirde 80km oldu 5. viteste. Benim araç aynı devirde ve viteste 90km oluyor sanırım. 6. Viteste ise 110km oluyor.

İç genişliği ise aynı hissettim. Halbu ki dışarıdan kazulet gibi duruyor.

Koltuklar dar. Benim sırtım dışarda kaldı kenarlardan neredeyse.

Motor içeri daha az ses veriyor. Benim mj çok daha homurtulu çalışıyor.

• Bende bunu merak ediyordum tabi benim karşılaştırmamda peugeot 301 ya da Citroen c elysee de vardı. C elysee baya düşük yakıt tüketimi var. Benim istediğim sadece yakıt tüketimi az olması. Clio sportourer bakacam birde ne gibi değişiklik var merak ettim de

• Arkadaşımda 1.6 multijet Doblo var.

Ortalama yakıt tüketimi 8,2 litre.Bana kalırsa bu tüketim değeri çok fazla.(Kango’ya kıyasla söylüyorum.Onun ortalama tüketim değeri 6,3 idi)

Ayrıca 1.3 multijet linea ve 1.5 dci symbol arasında Symbol lehine 1 litre kadar fark var.

Bunlar dahilinde 1.6 multijet ile 1.5 dci arasındaki fark 1 litreden fazla olacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.