Şimdi Ara

İlk defa böyle bir virüsle karşılaştım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İDM indirmeye çalışırken öyle bir dosya indirdimki 9 10 tane program kurdu kendi kendine bilgisayara. Crossbrowse ve reclean başlıcaları. Virüs taramasıyla, cleanerla ve denetim masasından kaldırarak elimden geldiğince temizledim. İki gün sonra yeniden baş gösterdi lanet şey. Nasıl kurtulacağım bilemiyorum iyice her yere bulaştı tarayıcı da mahvolmuş durumda

• quote:

Orijinalden alıntı: Bomccalebb

İDM indirmeye çalışırken öyle bir dosya indirdimki 9 10 tane program kurdu kendi kendine bilgisayara. Crossbrowse ve reclean başlıcaları. Virüs taramasıyla, cleanerla ve denetim masasından kaldırarak elimden geldiğince temizledim. İki gün sonra yeniden baş gösterdi lanet şey. Nasıl kurtulacağım bilemiyorum iyice her yere bulaştı tarayıcı da mahvolmuş durumda

Hocam pcyi güvenli modda açın.
    Iqbit uninstaller ile programları kaldırın. Sonra adware cleaner ile tarayın. O bulduklarını silince combofix indirip tarayın. O da işini bitirince, malwarebytes antimalware indirip, bir de onunla tarayın. Bunlarla da gitmezse, kaspersky rescue disc indirin. Bootable olacak şekilde cdye yazdırın. Usb ile de olur. Sistemi bununla açın ve Update yaptıktan sonra tüm diskleri tarayın. Muhtemelen çözülür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler deneyeceğim. Botable nedir biraz açabilir misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bomccalebb

Teşekkürler deneyeceğim. Botable nedir biraz açabilir misiniz

Bilgisayarın Sistemin kurulu olduğu dahili hdd ile değil de, harici bir aygıtla, mesela usb bellek veya cd-dvd ile başlayacak şekilde ayarlamak. Yani format atar gibi...
    Ayrıca bir mesaja cevap yazarken alıntı yap ki o kişiye de bildirim olarak gelsin. Yani cevap verdiğinden haberi olsun. ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.