Şimdi Ara

ACAYİP Bİ VİRÜSE YAKALANDIK BİR TÜRLÜ ÇÖZEMEDİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ÖNCELİKLE S.A YARDIMCI OLAN OLMAYAN ARKDAŞLAR HEPSİ SAOLSUN VAR OLSUN ARKDAŞLAR HİZMET VERDİĞİM BİR OTEL VAR DÜN BİR REKLAM VİRÜSÜ GİRMİŞ 8 TANE BİLGİSAYAR VAR 8'DE FORMAT ATIIM BİR TÜRLÜ VİRÜS GİTMEDİ KONUYU BİRAZDAHA AÇAYIM OTELİN 2 TANE ANA MODEMİ VAR BİRİ MÜŞTERİ İÇİN BİRİ OTEL PERSONELLERİ İÇİN OTEL PERSONELLERİNE AİT OLAN BİLGİSAYARLARDA SÜREKLİ VİRÜS GİRİYOR MODEMİ RESETLDİM BÜTÜN BİLGİSAYARLARA TEK TEK FORMAT ATTIM KOMPLE HDD UCURDUM FORMAT ATTIGIM BİLGİSAYARLARINDA HEPSİNİN ETHERNET FİŞİNİ ÇEKTİM FAKAT İNTERNETE Bİ BAĞLANIOR TEKRARDAN "RDSRV" DİYE Bİ VİRÜS BULAŞIYOR COMBOFİX KASPERSKY DOCTOR SPAMWARE ADWARE TARAMADIĞIM PROGRAM KALMADI AĞDA TEK BİLGİSAYAR VAR SADECE ŞU ANDA FORMAT ATIYORUM KOMPLE DİSKİ SİLİYORUM YENİDEN KURUYORUM YİNE VİRÜS GİRİYOR NE YAPMAM GEREK ACİL YARDIM EDİN DURUM BİRAZ VAHİM BİLGİSAYAR FORMAT BİTTİKTEN SONRA İLK ÖNCE KASPERSKY 2015 KURUYORUM SONRA BAŞKA HİÇBİRŞEY KURMADAN DENİYORUM YİNE AYNI SORUN NE YAPMAM GEREKİYOR ANLAMADIM BİR TÜRLÜ Bİ YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

• antivirüs yokmu ?
  • Modem virüsü nasıl bulaşıyor?

Modem virüsü girmiş olduğunuz bir web sitesi üzerinden modeminizi etkiler. Örneğin siz illegal içerik barındıran, crack, warez bir siteye girdiğinizde, sayfa içinde bulunan bir zararlı kod modeminizin yapılandırmasını değiştirebilir, Adsl modem kullanıcı adı ve şifresinin ele geçirilmesine sebep olabilir. Bunun gerçekleşmesi için sadece siteye girmeniz yeterlidir.

Başka bir işlem yapmanıza gerek yok. Zararlı kod parçacığı adsl modeminizin konfigürasyonunu değiştirir ve artık siz de modem virüsünden etkilenmiş duruma gelirsiniz.

Modeminizi kapatıp açmak çoğu zaman sorunu gidermez.

Modem virüsü olup olmadığını nasıl anlarım?

Modem virüsünü tespit etmek için izlenmesi gereken yol şudur:

Mevcut kablosuz ağınıza farklı cihazlar ile bağlandığınızda karşınıza yönlendirme sayfaları geliyorsa, örneğin aynı ağı kullanan Tablet, Cep telefonu ve bilgisayar ile internette gezinirken sürekli reklamlar çıkıyor ve farklı web sitelerine yönlendiriliyorsanız Modem virüsü sizin modeminizede bulaşmış demektir

Burada kontrolün farklı cihazlar ile yapılması önemlidir. Sadece bilgisayar üzerinden yapılacak kontrol sizi hatalı sonuca götürebilir.

Modem virüsü nasıl temizlenir?

Modem virüsü olarak adlandırılan durumu klasik antivirüs programları ile çözemezsiniz. Klasik antivirüs programları bilgisayarınıza bulaşan virüsleri temizler. Adsl Modeme yapılan saldırıda antivirüs programları çaresiz kalırlar.

Modem virüsünü temizlemek için yapılması gerekenler şunlardır:

Modeminizi resetleyin / sıfırlayın: ilk yapılması gereken modemi resetlemektir. Bu işlemden sonra modemde kayıtlı kullanıcı adınız ve parolanız sıfıranacak ve modemi yeniden yapılandırmanız gerekecektir. Bu geçici bir çözümdür. Modeminiz yine saldırıya açık durumda olacaktır.
    Varsa modeminizin yazılım güncellemesini gerçekleştirin: Modem üretici web sitesini ziyaret ederek modeminizin modeline uygun yazılım güncellemesi var mı kontrol edin.
    Modeminizi dışardan erişime kapatın: Modem arayüzüne girerek modemi dışardan erişime kapatın. Bu tam anlamıyla bir çözüm olmamakle birlikte bazı saldırı türlerinden sizi koruyacaktır.
    Bilgisayarınıza veya kullandığınız mobil cihaza, tablet, telefon, DNS bilgisini el ile girin: Adsl modem virüsünün en yaygın görülme şekli DNS bilgilerinin kuran tarafında değiştirilmesidir. Kurban bir cep telefonu veya tablet gibi bir mobil cihaz da olabilir. Bu tür saldırılardan korunmak için Cep telefonu, tablet veya bilgisayar DNS bilgilerini el ile girmelisiniz. Aşağıdaki linklerde DNS nasıl değiştirilir bulabilirsiniz.
    Yeni bir Adsl modem alın: Eğer modem üreticiniz sahip olduğunuz modeme desteği kesmişse yapılması gereken en uygun işlem yeni adsl modem almaktır. Yukarıda bahsedilen çözümler kesin çözüm olmamakle birlikte durumu kurtarmak için yapılan işlemlerdir. Bu güvenlik açığı oldukça tehlikelidir ve her gün yeni bir saldırı yöntemi ortaya çıkmaktadır.
    Modem virüsü hangi modemlere bulaşıyor?

Modem virüsü en yaygın TP Link marka adsl modemlerde görülmektedir. Sonm günlerde Airties marka bazı adsl modemler ile ilgili benzer şikayetler gelmeye de başladı.

Airties daha yerel bir marka olduğu için bu markadaki güvenlik açığının yaygınlaşması biraz daha vakit alabilir.

ZyNOS sisteme sahip modemler bu saldırının ana hedefi. Eğer modeminiz Zyxel firmware'a sahipse markası ne olursa olsun bu saldıya açık olabilir.

TP LINK marka modemlerde TD-8816, TD-8817, TD-8840T, TD-W8151N, TD-W8901N, TD-W8951ND, TD-W8961ND modellerine modem virüsü bulaşabiliyor.

• TRTURK449 kullanıcısına yanıt
    Modem de güvenlik açığı olabilir:http://uzmanim.net/soru/misfortune-cookie-guvenlik-acigi-nedir/36177

Buradan modeminiz listede mi kontrol edebilirsiniz.
  • Ömüremrah Ö kullanıcısına yanıt
    Kaynak vermek ayıp değil: Modem virüsühttp://uzmanim.net/soru/modem-virusu-nasil-temizlenir/11746
  • Hocam modemi resetledim sorun duzeldi saolun hepinize cok tessekur ederim eyw buyuk derten kurtuldum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömüremrah Ö kullanıcısına yanıt
    Hocam cok saol ya bu arada

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    "Bir keresinde" nasıl denir?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam ilk baştada modemi resetledim demiştiniz ? iki kere resetleyince mi düzeldi?
  • Evet hocam hard reset yapinca duzeldi

• taximproject T kullanıcısına yanıt
    Amaç nedir ?
  • Kali linux'ta böyle bir araç vardı modem firmware içine trojan veya backdoor eklenerek yazılım modemin içine atılıyordu ve bu modeme bağlanan bilgisayarlar virüsden etkilenip saldırganların kontrolü altında oluyodu(uzak masaüstü v.s)modeme hard reset yaptıysanız düzelmiş olması lazım ki sanırım sorununuzu çözmüşsünüz geçmiş olsun
  • virus programı yukle dostum
  • Eyw saolun hocam kurtulduk ya

• Eyw saolun hocam kurtulduk ya

• quote:

Orijinalden alıntı: TRTURK449

Evet hocam hard reset yapinca duzeldi

Hard reset derken neyi kastettinizacaba ben tam anlayamadım. Ben modeme reset atınca 10sn boyunca reset düğmesine basıyorum modem ışıkları kapanıp geri gelince reset atmış oluyor. Bunu mu kastettiniz yoksa bir yerde okumuştum 40sn basılıı tutunca flashı siliyormuş bu yöntemi mi uyguladınız?
  • Aynwn 1 dk felan basili tutum hocam bende bir yerden okumustum oyle yaptim sonra friware tekrar atiim

• şuan aynı sorun bende de var cepten giriyorum wifi bağlanınca site ismi vermek belki yasaktır ama yazacam hepsiburada veya milliyete vs. başka sitelere girince bende anti-malware var rdsrv.com blocklandı desede sitelere giremiyorum modeme 10defa resetledim hala aynı yeni modem alacam güvenlik duvarı olan modem markası varsa isim ve model önerinirmisiniz modemmim wd8961nd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilecik_11 -- 24 Mayıs 2015; 23:17:39 >
  • bilecik_11 kullanıcısına yanıt
    Airties 5453 Hocam Sıkıntısızdır ve Fiyatına Göre En İyisidir Bence Tavsiyem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.