Şimdi Ara

İlk defa PS Vita Alanlar/Alacaklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oyun konusunda arşiv yapmayı seven birisi olarak son 10 gün içinde PS4 ve Ps Vita konsollarını aldım. Şimdi Wii U, Nintendo New 3ds konsollarının yanına yenileri de eklenmiş oldu.

PS4 için fazla bir sorum yok. Ancak konunun başlığında da belirttiğim gibi ilk defa bir PS Vita sahibi olarak herkesten bazı tavsiyeler duymak istiyorum.

Örneğin PS Vita en çok ne ile ünlüdür? PSOne oyunlarının sanırım çoğu PS Vita'da oynanabiliyor. Bu tarz şeyler okudum. Peki ilk nereden başlamalı? Kısa zamanda Uncharted alıp oynamak istiyorum. Bir de Persona 4 Golden. Mutlaka alınması gereken oyunlar listesini daha sonra yapacağım. Ama ilk şunlarla başla diyeceğiniz oyunlar neler?

Sizce PS Vita sahipleri digital oyuna mı yatırım yapmalı yoksa fiziki oyunlara mı? Ben şahsen cevap ne olursa olsun sanırım koleksiyonu sevdiğim için fiziksel oyuna yatırım yaparım. Ama PsOne oyunları için dijital alışveriş şart gibi görünüyor.

Ps Vita'da online oyun, arkadaşlarla beraber oynamak bir PS3 veya 4 gibi akıcı oluyor mu? Bu tarz oyunlar içerisinde en başarılıları hangileri?

Son olarak oyun almak isteseydiniz bakacağınız ilk 3 yer neresi? Önemli olan çeşitlilik ve bulunabilirlik olarak düşünün lütfen. Ucuzluk ilk tercih olmasın.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

• Ben ekonomik olduğu için dijital tercih ediyorum hocam ama geçen yıla kadar ps3 e kutulu alıyodum amazon,play asia ve shopto dan alırdım.Evet psp ve psone oyunları için dijital almak zorunlu.Oyun olarakhttp://forum.donanimhaber.com/m_49813429/f_//tm.htm#49813429 burdan seçim yapabilirsiniz.Çok fazla online deneyimim olmadı ama ps4 kadar akıcıydı bi sorun yaşamadım.Dijital mi fiziksel mi sorusuna bişey diyemeceğim çünki 2 sininde avantaj ve dezavantajları var.Dijital daha ekonomik ve indirdikten sonra yanınızda oyunu taşımadan (1-2 hafıza kartı taşırsınız ilerde oyunlarınız çoğalınca) direk oynayabiliyosunuz.Fiziksel koleksiyoncuların vazgeçilmezi o kutuların orda varolmasının zevki bile bi farklı.Bide bi hafıza kartı bi psn hesabı kuralı var ps vitada.Yani 2 farklı psn hesabı için(atıyorum biri us psn biri endonezya psn) için 2 hafıza kartı gerekli eğer dijital alacaksanız ama fizikselde, vitada region lock olmadığı için böyle bi durum yok.

Başka sorularınız varsa sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplarım.

• Hocam bilgiler için çok teşekkürler. Bende PS vita 64 gb kart var ama onu daha çok ps1 ve belki psp oyunları için kullanırım. Şu anda 5 tane bundle hediye oyunlarım var bir de bedava psn den indirdim o kadar.

Ben dediğim gibi biraz fiziki birikim yaparım gibi :)

Uncharted ve persona 4 golden nasıl ilk başlangıç tercihleri olarak? Uncharted 1, 2 ve 3'ü bitirdim. Zevk alır mıyım dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dwain D kullanıcısına yanıt
    Başlangıç için persona 4 g yerine final fantasy x-x2 de alabilirsiniz eğer daha önce jrpg oynamadıysanız daha iyi bi başlangıç olur ama jrpglere aşinaysanız p4gla da başlayabilirsiniz.Uncharted 1,2,3 ten zevk aldıysanız vitadaki oyundan da alırsınız.Başlangıçta gravity rush ta iyi gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Voidian -- 23 Eylül 2015; 9:56:43 >
  • Çok teşekkürler. Ben JRPG daha önce oynamışımdır ama bitirdiğim bir oyun hiç hatırlamıyorum. O yüzden dediğinize de bakarım.

Türkiye'de bu oyunların en yoğun satıldığı yer neresi? Mağazalarda pek yok sanırım değil mi?
  • Bir de shopto dan oyun almak buradan almaya göre daha ucuza geliyor mu yol parası ile? Burada Türkçe olan bir oyun Shopto'dan alındığında da türkçe desteği oluyor mu? Bunu daha çok PS4 oyunları için soruyorum. Örneğin Fifa 2016
  • dwain D kullanıcısına yanıt
    Media marktta bazen vita oyunları görüyorum ama türkiyede pek vita oyunu satışı yok.Nette satışı da pek yok ya geçmişte getirdikleri ellerinde kalan üç beş oyun oluyo.Shoptoda ve uk amaoznda kargo ücreti pek fazla değil 3 pound civarı oluyo.PAL olan oyunlarda türkçe desteği oluyo.

• Benimde sorum var. Online oyun oynaniyomu ? oynaniyorsa ucret istiyor mu ?

• Oynanıyo, online için ps plusın zorunlu olması sadece ps4 te var.

• Ps vita türkiye sitesi var. Forumuna üye oldum neredeyse 1 hafta oldu hala onaylanmadı üyeliğim. Admin onayı bekleniyor diyor. Biliyor musunuz neden bu kadar sürer? İlgisizler mi yokda adminler? Bize ulaşın dediği yerden de yazdım hiç cevap yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dwain -- 25 Eylül 2015; 0:35:21 >
  • Arkadaşlar benim sorumda şu ; Vitayı aldık diyelim ve ps4 e remota play ile bağladık. Ps4 ' bekleme modundayken ' yine vita ile bağlanıp oyunları online yada offline oynayabiliyormuyuz ? Aynı şekilde dışarıda farklı birwifi bağlantısı üzerinden evde yine bekleme modunda duran ps4 e bağlanığ bu dediklerimi yapabiliyormuyuz ? Aranızdaki işin erbablarından biri el atsın 2 gündür bulamadım şu sorunun cevabını
  • silverygt kullanıcısına yanıt
    Bekleme modunda bekletiyoruz zaten remote play için tabi remote playle oynarken bekleme modunda kalmıyo açılıyo tam olarak normalde oyunu nasıl oynatıyosa o şekilde açıyo işte.Online ya da offline derken?Eğer demek istediğin Ps4te de net bağlantısı olmadan da remote play yapılabilir mi diyosan hayır.

• Voidian kullanıcısına yanıt
    Yani anladigim, ps4 bekleme modundayken remote playle ps4 baglanip vitadan oynayamiyoruz.. Oynayabildigimiz de ps4 de klasik olarak aciliyor. İlla eş zamanli ilerlemeleri lazim yani.. Ornegin ps4 acikken tc ye gecip vitadan oynamaya devam edebilirim diye anliyorum.

• silverygt kullanıcısına yanıt
    Evet ps4 le vita eş zamanlı ilerleyecek, ps4 normalde nasıl oyunu oynatıyosa öyle yapıyo yani [ps4 bekleme modundadır->vitadan remote playi açarız->ps4 bekleme modundan çıkıp oyunu çalıştırır->görüntüleri anlık olarak vitaya gönderir->kontrolleri anlık olarak vitadan alır] sistem bu

• Bende vita almayı dusunuyorum ps4üm var ama ps vitayıda merak ediyorum ps1 ps2 ps3 oyunlarını oynayabiliyormuyuz vitada ve online oyun oynarım diyede dusunuyorum var mı boyle bir imkan vitada hangi online oyunlar guzel mesela vitada

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.