Asus GT BE98 Router - Bridge Bağlantı Sorunu
Merhaba,
Uzun bir süredir Asus'un DSL AC88U modemini TTKOM'un VDSL aboneliği ile kullanıyorum. Bugün yıllar sonra ilk defa bir router almaya karar verdim. Alırken de özelliklerini çok beğendiğim biraz pahalı ama mutkala almak istediğim Asus GT BE98 modelini bugün aldım. Daha önce bir router kullanmamıştım ancak az çok mantığını biliyorum. Bugün bağlantılarını yapmaya çalışırken bir sorun ile karşılaştım. O da bir türlü Bridge (Köprü) modunda çalışmaması. Tahmin ediyorum sorun daha çok benim kullandığım DSL AC88U modemde. Ama emin olmak için buradan sormak istedim.
Normalde sadece bağlantı türünü değiştirip Köprü yapmak yetiyor olmalıydı. Daha sonra Lan1 portuna bağlı olan Router'da da PPPoe ayarı girerek kullanıcı adı ve şifreyi girmek yeterli olması gerekirken Wan IP'yi router hiçbir şekilde bu modda almıyor.
Biraz araştırdığımda DSL AC88U'nun köprü modundayken VLAN ID'yi desteklemediğini öğrendim. Ekran görüntüsünde enable edilmiş gibi görünse de çalışmıyormuş. Zaten güncelleme de almıyor bu modem yıllardır. Sorun tamamen bundan kaynaknalıyor olabilir mi? Router'da kurulum esnasında gelişmiş ayarlarda bir yerde özel ISP ayarları bölümünü aktif edip VID kısmına 35 yazmış olsam da sonuç değişmedi. Elimde uyduruk başka bir TTkom modemi de yok aksilik. Deneme de yapamıyorum.
Karar veremedim ne yapacağıma. Sanırım kullandığım modemin bridge modunda VLAN'ı destekliyor olması gerekiyor ve bu elimdeki sözde gelişmiş bir modem olmasına rağmen bunu desteklemiyor.
2 şey deneyebilirim:
1 tane ucuzundan Zyxel veya TPLink modem alıp bridge moda getirip kullanmak ki bu pahalı bir çözüm.
Birisinden modem bulup deneyebilirim ama o da şu anda biraz daha uzak bir ihtimal.
Bir 3.ncü çözüm de TTkom sürekli beni arıyor ve fiber hattı binamıza gelmiş alt yapıyı değiştirelim diyor. Belki onu yapabilirim onların modemi de bedava gelecek. Herhalde fiber modemlerde bridge özelliği düzgün çalışıyordur diye umuyorum.
Sizin yapmayı denemediğimi düşündüğünüz bir şey varsa duymak istedim. Teşekkürler.
i14900K ve 4090 RTX için anakart tavsiyesi
Merhaba, dün bu sistemim için Asus Tuf Gaming Z790 almıştım ama sonra iade ettim. Bazı yorumlar hoşuma gitmedi. Fiyatı 9.000 TL’ydi. Maksimum 15-20k arasına kadar çıkabilirim bütçede. Sizce en iyi analart hangisi? Şu anki sistemimde MSI Godlike kullanıyorum ama i9 9900K. Şimdiki Godlike fiyatlarına çıkamam. Ama acaba MSI ile mi devam etsem de demiyor değilim. Ne dersiniz?
i9 9900K Upgrade
Merhabalar,
Yakın bir zamanda PC'mi upgrade etmek istiyorum. Şu anda i9 9900K işlemci ve MSI Godlike anakart kullanıyorum. (64GB ram)
Ekran kartı olarak 4090 alacağım. PSU değiştireceğim. İşlemcimi de değiştirmek istediğim için işlemci ve anakart da almak istiyorum. 5 GHZ civarında sorunsuz çalıştırabileceğim bir işlemci alayım diyorum.
Sizce intel ile mi devam etmeliyim yani 13900 veya 14900K modellerinden birisi mi olmalı yoksa Ryzen'in en son şu anda bunlara mukabil hangi işlemcisi varsa ona mı geçmeliyim?
Bilgisayarda yaptıklarım elbette oyun oynamak, özellikle Microsoft Flight Simulator oynuyorum aynı ama FPS oyunları da birçok var takip ettiğim. Bir de Autodesk Fusion360'da çizim ve render yapıyorum.
En iyi performansı verecek işlemci 13900 veya 14900K'dan bir tanesi midir? (i9 ya da i7 düşünüyorum) Yoksa Ryzen'in performansı daha mı iyi olur? Bir de AMD işlemci aldığımda 4090 ekran kartı ile uyumsuz çalışma durumu var mıdır? Intel ile mi pair etmek daha iyi olur?
Son olarak önereceğiniz işlemciye uygun olabilecek düzgün kaliteli anakart da önerebilir misiniz?
Arkadaşlar merhaba,
Bütçem yaklaşık olarak 980.000 TL civarında. Güzel bir SUV araç arıyorum. C Suv olması tercihimdir. 2020 model Nissan Qashqai Skypack modelleri var. Bugün galerilerde gezerken 35.000 km'de 2017 model bej renkli Tuscan araca denk geldim. Fiyatı biraz beni aşıyor ama en son 1.015.000 TL'de ok dediler. Araçta carplay yok ama sanırım download edilerek yüklenebiliyor. Emin değilim bunu da araştırıyorum.
2020 model bir Qashqai 60.000 KM mi yoksa 2017 model Tuscon mı diye iki arada bir deredeyim şu anda. Araçta koltuk ısıtmadan tut cam açılır tavan vs her şey var. Boyanmış, çarpılmış vs hiç trameri de yok. Güvendiğim bir bayi satıyor. Neyse içim ısındı bu arabaya ama 2017 model çok da yeni sayılmaz. KM'sinin düşük olması büyük avantaj.
Başka araçlara da bakıyorum. Toyota C-RV, Honda H-RV, Nissan Qashqai ve hatta biraz da MG modellere de bakıyorum. Şimdi başka model ekledikçe herkes kendi zevkine göre bir model söyleyecektir. Ama öyle yapmayalım mümkünse bu fiyata bu araba alınır mı nasıldır, Carplay yüklemesi kolay mı gerçekten internette okuduğum gibi bir dosya indirip USB ile araca yüklemek kadar kolay mı?
Teşekkürler şimdiden.
Araç seçemiyorum
Arkadaşlar merhaba, pandeminin başından beri arabam yok. Gerek de yoktu aslında. Hala da tam var diyemem ama 6 yaşında bir oğlan var. O yüzden arabasız haftasonu etkinliklerinden bazen uzak kalıyoruz.
Şimdilerde araba bakıyorum. Ne alacağıma karar veremedim. Geçen hafta gidip Corsa, Peugeot 208 ve Citroeen C3'e baktım bayide ama içine girdiğimde çok küçük geliyorlar. O yüzden geniş bir araba almaya karar verdim.
Araçlara bakarken Volvo S60 çok hoşuma gitmeye başladı. Ama tabi 2014-2015 yılları aralığında. Düşündüğüm bütçe 600.000 TL ile 900.000 TL arasında. Sonra bugün Citroen Aircross içine bindim ilk defa. C3'e göre çok daha rahat. 0 KM fiyatı da 816.000 civarı. Ama şimdi asıl sormak istediğim şey şu:
Bu bütçeyle istersem Volvo S60 da alabiliyorum 2014-2018 yılları arasında, 2020 model Honda Civic de alabiliyorum ne bileyim yani geniş daha kaliteli olduğunu düşündüğüm araçlar alabildiğimi görüyorum fiyatlara bakınca. Böyle bir durumda hangi sebeple Citroen C3 Aircross'u seçersiniz, veya hangi sebeple diğer araçlara yönelirsiniz? Bu karmaşa içinden çıkamıyorum. 0 KM olacak diye açıkçası bahsettiğim diğer iki arabaya kalitesi daha düşük olan Aircross'u yine de tercih etmeli miyim?
Bu arada bunların hiçbirisini almayıp tamamen başka bir araba bile alabilirim ama diğer arabalarda da benzer karmaşayı yaşayabilirim. O yüzden sizlerin düşüncesini merak ediyorum. Seçerken hangi etkenleri değerlendirmeliyim?
Şimdiden teşekkürler.
Mouse Tavsiyesi arıyorum
Arkadaşlar merhaba,
Evdeki Desktop PC'mde Fusion360 üzerinde 3d çizim yapıyorum. LogitechG900 mouse kullanıyorum. Kendime bir de mobil olacağım zamanlarda kullanabileceğim bir laptop aldım. Daha gelmedi. Ama external bir mouse da istiyorum.
Paraya kıyıp 3d Connexion'ın son modelini de alabilirim. Hala bu işin babası bu mouse mudur? Ben hiç deneyimlemedim. Hayatıma neler katar onu da bilmiyorum ama yine de sorayım istedim. Bu mouse dışında başka ne olabilir bilmiyorum. Logitech veya bu markadan giderim diye düşündüm. Razer da belki olabilir.
Ama 3d Connexion alacak bütçem var sadece değer mi onu anlamak istiyorum :)
nvidia.com dan sipariş
|
|
iPad Pro 12.9 3.Nesil cam kırılması
|
|
Intel i9 9900K @ 5Ghz | MSI Z390 Godlike Anakart | EVGA RTX 2080 Ti FTW3 | 64 GB Corsair Vengeance 3200 MHZ Ram | 1 TB Samsung 970 Evo Plus | Corsair H115i Platinum Water Cooler | Phanteks Evolve X Kasa & 4xML140 Corsair RGB Fan | Corsair 850 HXi PSU | Logitech G933 Headset | Logitech G903 Mouse | Corsair K70 MK.2 RGB Klavye |
54d87002ea45c6df26888216f97183a4B.jpg |
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.587
İkinci El Bölümü Mesajları: 121
Konularının görüntülenme sayısı: 71.915 (Bu ay: 538)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 89 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar