Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

İlk defa uydu alacağım.Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktada belirttiğim gibi ilk defa alacağım ve bu konu hakkında fazla bilgiye sahip değilim. Uydu alıcısını bağlayacağım televizyon toshiba 40lv703. Bana 200-250 tl civarı, kanal geçişleri hızlı, uydudan güncelleştirmeli, HDMI çıkışlı, görüntü performansı elektronik marketlerdeki görüntüler gibi cam gibi olmasını istiyorum, usb girişli olabilir, usb den HDD bağlayıp kayıt yapma imkanı olmasada olur, N.Geographic ve D.Channel gibii şifreli yayın yapan kanalları izleme olanağı olan(bu olayın nasıl olduğunuda anlatabilirseniz sevinirim) bir uydu tavsiyesi istiyorum. HD uydu alıcısı görüntüde bir iyileştirme yapıyormu yoksa SD uydu alıcısımı almam daha mantıklı olur. Cccam olayı nedir ne işe yarar. Çift çanak almayı düşünüyorum hangi markanın kaç cm lik çanağını almamı önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schizophren1 -- 21 Eylül 2010; 15:58:17 >

• Arkadaşlar BOTECH BC 2010 HD UYDU ALICI sını önerirmisiniz 200 liraya buldum almaya değer bir ürünmü sizce ya da HIREMCO FX Turbo HD veya HIREMCO X3 Turbo HD gibi bir ürünmü düşünsem arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schizophren1 -- 23 Eylül 2010; 12:38:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: schizophren1

Arkadaşlar BOTECH BC 2010 HD UYDU ALICI sını önerirmisiniz 200 liraya buldum almaya değer bir ürünmü sizce

İnceleyiniz;http://forum.donanimhaber.com/m_42276662/tm.htm
  • teşekkür ederim inceledim ama kararsızım şifreli yayınları izlemek istesem izleyemiycem ek bişi yapmadan. Bu şifreli yayınları izleme konusunda bişi bilmiyorum tam olarak acaba nasıl izleniyor ne yapmak gerekiyor Cccam özelliği bununlamı alakalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutkececi
    evinde internet varsa, ve modemden televizyonun yanına ethernet kablo çekebileceksen dreambox kullanabilirsin. Yapman gereken:
    1) 1 tane dreambox makine alacaksın (yaklaşık 180 TL)
    2) antenci çağırıp, 1 tane türksat 1 tane hotbird çanağı ve hotbird çanağına ilave lnb taktıracaksın (yaklaşık 80 TL)
    3) bir yerden server satın alacaksın. Dreambox receiver'ını server satın aldığın yere götürüyorsun, burada makineye server
    yüklüyorlar. İyi bir serverın 6 aylık ücreti 150 TL'dir. Yani yıllık 300 TL gibi de bir server ücreti ödeyeceksin.
    Eğer bunları yaparsan belgesel, sinema, adult vb her ne kanal varsa bildiğin izlersin.
    Risklerin ise:
    - server'ın iyi bir server olmaması nedeniyle kanallarda bazen donma takılma yapması
    - server'ın kapanması ve vermiş olduğun server ücretini geri alamaman (buna pek ihtimal vermiyoruz)

başak bir yolu yokmudur bunun örneğin yıllık para vermeden yapabileceğimiz bişiler

• quote:

teşekkür ederim inceledim ama kararsızım şifreli yayınları izlemek istesem izleyemiycem ek bişi yapmadan. Bu şifreli yayınları izleme konusunda bişi bilmiyorum tam olarak acaba nasıl izleniyor ne yapmak gerekiyor Cccam özelliği bununlamı alakalı

Şifreli yayınları izleme işini iki kategoride ele almak lazım.

Altyapısı bilinen şifreleme sistemleri; emu yöntemi ile receiver'e şifre girip izlemek mümkün.

Altyapısı bilinmeyen şifreleme sistemleri; card paylaşım yöntemi ile şifreli yayınları izlemek
    mümkün.

Konuyu bu çerçeveye aldığımızda; yerli uydulardaki maç, film ve belgesel kanalları izlemek
    istiyorsanız, card paylaşımı imkanı sunabilen receiver almalısınız... İsteğiniz emu ise, bahse
    konu receiver, izlemek amacınıza yeterli gelebilir.

Botech 2010 receiver'in card paylaşımı imkanı sunamamasının nedeni, cihazda ethernet
    portunun olmayışıdır. Cihaz uydu üzerinden paylaşım yapabilir. Ancak uydu üzerinden
    paylaşım yapabilmesi için, ilave çanak, ilave aparat gereklidir. Tabi bunlarda ilave masraf
    demektir. Uydu üzerinden paylaşımın istikrarlı olmadığı değerlendirildiğinde, cihazın
    paylaşım metodu ile şifreli yayınlara ulaşım yeteneği yoktur diyebiliriz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Bu bilgilendirme için teşekkür ederim ama şu emu yöntemini biraz daha açabilirmisiniz. Bu yöntem ile N.Geographic ve D.Channel gibi kanalları izleme imkanım olacakmı. Botech te bu olmuyomu yada HIREMCO FX Turbo HD veya HIREMCO X3 Turbo HD gibi bir üründe olurmu. ''card paylaşım yöntemi ile şifreli yayınları izlemek mümkün.'' demişsiniz bu olay nasıl oluyor. Bunuda açabilirseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schizophren1 -- 23 Eylül 2010; 13:51:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu bilgilendirme için teşekkür ederim ama şu emu yöntemini biraz daha açabilirmisiniz. Bu yöntem ile N.Geographic ve D.Channel gibi kanalları izleme imkanım olacakmı. Botech te bu olmuyomu yada HIREMCO FX Turbo HD veya HIREMCO X3 Turbo HD gibi bir üründe olurmu. ''card paylaşım yöntemi ile şifreli yayınları izlemek mümkün.'' demişsiniz bu olay nasıl oluyor. Bunuda açabilirseniz çok sevinirim.

Eu ile sorunuzun en doğru cevabı; "izlemek istediğiniz uyduya göre değişir" demek
    olacaktır.

10 derece ve 16 derece'deki uydulara çanak kurarsanız, bahse konu kanallardan bir iki
    tanesini izleyebilirsiniz.

13 derece'ye çanak kurarsanız, BIS paketindeki 6 - 7 adet türkçe ve Fransızca yayın yapan
    belgesel kanalını izleyebilirsiniz. Ama N.Geographic ve D.Channel değildir.

Emu yöntemi Botec ile olabilir. Ancak cihaz çok yeni olduğu için güncel emu desteği var mı?
    Bilmiyorum doğrusu !!! Cihazı edinenlerden öğrenmek lazım.

Seul Turbo HD'ye gelince; cihazda ethenet portu bulunduğu için card paylaşımı yapabilen
    bir cihazdır. İzlemek istediğiniz kanalları sunan server'e abone olup izleyebilirsiniz. Tabi
    server üyeliğinin bedeli olduğu unutulmamalıdır.

Kolay gelsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_
    Cihazla ilgili tek bilinmeyen işlemcisinin marka ve seri numarasıdır. Eğer işlemcide kaliteli
    video üretemeyen türden bir işlemci ise, cihazın satın alınmasını önermiyorum.

demişsiniz peki öğrenebildiniz mi
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_
    Cihazla ilgili tek bilinmeyen işlemcisinin marka ve seri numarasıdır. Eğer işlemcide kaliteli
    video üretemeyen türden bir işlemci ise, cihazın satın alınmasını önermiyorum.

demişsiniz peki öğrenebildiniz mi

Öğrendim. Ancak işlemcinin markasını öğrenebildim.

Markası Mstar ! İşlemcinin ne olduğunu yada ne olmadığını anlayabilmek için model ve seri
    numarasıda gerekli !

• peki bu cihazı siz önerirmisiniz yoksa HIREMCO FX Turbo HD veya HIREMCO X3 Turbo HD gibi bir cihaza mı yöneleyim yada HDMI bğlantılı bir SD uydu alıcısımı düşüncem görüntüde fazla fark olmayacaksa benim için görüntü çok önemli ama bütçemde belli fazla aşmamam gerek çanak anten alcam + olarak, çanak anten ne önerirsiniz peki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schizophren1 -- 24 Eylül 2010; 12:19:24 >
  • quote:

peki bu cihazı siz önerirmisiniz yoksa HIREMCO FX Turbo HD veya HIREMCO X3 Turbo HD gibi bir cihaza mı yöneleyim yada HDMI bğlantılı bir SD uydu alıcısımı düşüncem görüntüde fazla fark olmayacaksa benim için görüntü çok önemli ama bütçemde belli fazla aşmamam gerek çanak anten alcam + olarak, çanak anten ne önerirsiniz peki

Bu cihazı ve Seul turbo HD'yi önermediğimi defalarca yazdım.

Seul turbo HD'nin görüntü kalitesi vasattır. Ayrıca turbo HD'nin "çözünürlük derinliği"
    yönünden zafiyeti vardır.

HDMI bağlantılı SD cihazlar, ALI ve connexttant marka çipset bulunmakta olup, her iki
    çipset'in görüntü kalitesi iyi değildir malesef... İşlemci tipinin çok işlevli olması nedeniyle !!!

Kaliteli bir görüntü arıyorsanız, Technisat digit 4MF cihazı tavsiye ederim.
    www.arelka.com.tr SD özellikli cihaz olup, emu gibi şifre çözme işlevi yoktur.

Çanak + LNB önemli değil ! En uygun fiyatlı olanını alınız! (Küçük ebatlı çanak kurulupta
    izlenebilen uydular için)

Kablo önemli !... RG 6/U6 serisi kablo alınız. Klass, reçber, belden gibi TSEK kalite belgeli
    kablo alınız.

Kolay gelsin.

• Küçük ebatlı çanak kurulupta izlenebilen uydular için çanak +LNB önemli değil demişsiniz peki Botech 2010 almış olsam bu bunun içinde geçerli mi? Birde son olarak 2 çanak almayı düşünüyorum bunlardan biri horbit biri turksat a baksa diye düşünüyorum başka alternatiflerim varmı? Bide horbitte adam gibi yayın yapan türkçe kanallar varmı. Biraz saçma sorular soruyor diye düşünebilirsiniz ama bişi bilmiyorum gerçekten bu konu hakkında.
  • next den şaşma derim biraz paraya kıyarak next in hd ürününü al............aradığın özelliklerin hepsini bulabilirsin bu cihazlarda.........
  • quote:

Küçük ebatlı çanak kurulupta izlenebilen uydular için çanak +LNB önemli değil demişsiniz peki Botech 2010 almış olsam bu bunun içinde geçerli mi? Evet
    Birde son olarak 2 çanak almayı düşünüyorum bunlardan biri horbit biri turksat a baksa diye düşünüyorum başka alternatiflerim varmı? Alternatif çok tabiki... İzleyeceğiniz
    uydudan ziyade izlemek istediğiniz kanallara yönelmelsiniz.www.flysat.com 'daki uydu
    kanallarını iyice incelemeniz, bilinçli çanak kurmanızı sağlayacaktır.

Bide horbitte adam gibi yayın yapan türkçe kanallar varmı. Biraz saçma sorular soruyor diye düşünebilirsiniz ama bişi bilmiyorum gerçekten bu konu hakkında. Var tabii... Fransız
    BIS platformunda 4 adet belgesel kanalı var ! Ancak botec 2010 cihazın emusu ile
    izleyemeyeceğinizi düşünüyorum. Zira cihazın güncel emu desteği olsaydı, çıkar çıkmaz
    lanse edilirdi.

Bu mesajınızla uydudan yayın yapan kanallara ilişkin beklentilerinizi açıklamışsınız... Bu
    tercihinize göre Dreambox 500s receiver almanızı öneriyorum. Çünkü emu + card paylaşım
    desteği hiç bitmeyecek bir cihazdır. 110 - 140 TL arasında edinebilirsiniz.

Kolay gelsin.

• Uydudan yayın yapan kanallara ilişkin beklentilerim ufaklık için çizgi film kanalları(cartoon network vb.) film kanalları gibi. Alternatif çok demişsiniz önerebileceğiniz şeyler varmı? Genelde türkçe kanallar seyretçem.
  • quote:

Uydudan yayın yapan kanallara ilişkin beklentilerim ufaklık için çizgi film kanalları(cartoon network vb.) film kanalları gibi. Alternatif çok demişsiniz önerebileceğiniz şeyler varmı? Genelde türkçe kanallar seyretçem.

Önerim;www.flysat.com adresine girip, fezada konuşlanmış uyduların kanalları, yayın
    içeriklerini, dilini inceleyip, kendinizin karar vermesidir.

Kolay gelsin.
  • Dediğiniz gibi inceledim. Sanırım tek çanak alıp turksata bağlamam en doğrusu olcak. Horbitte de zaten fazla türkçe kanal yokmuş. 2. çanağa ekstra masrafa değmez diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.