iyi günler arkadaşlar. 20 eyülde ilk defa yurtdışına çıkacağım ve bu ülke italya olacak şehir olarak da bologna olacak. şuana adar uçak biletim otel rezervasyonlarım ve tren biletlerimin hepsini almış bulunmaktayım. 20-21-22 eylul tarihlerinde orada bulanacağım. 20 eylülde bologna 21 eylülde floransa 22 eyluülde romada olacak şekilde bir tatil planladım. ilk defa yurtdışına çıkacağım için biraz korkum ve aklımda biraz soru var. hemen sorularıma geçmek istiyorum
1: yurtdışına çıkışta yurtiçi gibi çek-in yapılacak sanırım bir farkı varmı ? 2: öğrendiğim kadarıyla pegasus 15 kg kayıtlı 8 kg el bagajı izin veriyor bu doğrumu ? 3: 2 adet büyük sırt çantasıyla gezmeyi düşündüğümden tatilde 1 tanesinin içini boş bırakıcam . ve hediyelerimi bunun içine doldurucam bu çantaı kayıtlılarla mı kayıtsızlamı getirmeliyim? gerekirse orda bir valizde alabilirim çünkü..(sırt çantalarım hazır arkadaşlar. bir tne kardeşime bir tane bana şeklinde sırt çantası el bagajı diye geçmiyor sanırım ? ) 4: teknolojik olarak asus transformer tablet istediğim için sizce oradan almalımıyım ? ve tabletlerde simkilidi oluyor mu ? 5: italyaya giden arkadaşlar var ise ne gibi önerilerde ,tavsiyelerde bulunabilirler acaba ? şunu ye , şunu iç , şunu getir, şuraya git vs 6: türkiyeye dönerken yine pegasusun valiz kurallarımı geçeli oluyor ? ve yurtdışında çek-in ler türkiyedekiyle aynı mı oluyor ? 7: son soru olarak, havaalanında orada indiğim anda ilk başta müracat etmem gereken bir yer var mı _? yeşil pasaportlu oduğum için vize almadım gerek yok çünkü ama herhangi bir evrak imzalatıyorlarmı? yada başvurmam gereken bir yer var mı _ ? 8: en son son soru olarak aldığım teknolojik ürünlerinin vergisini düşürebiliyormuyum * ? ve free shoptan türkiye ve italyadaki kısımları fiyat olarak farklımıdır ?
biraz uzun oldu kusura bakmayın ama tecrübeli arkadaşlardan alacağım yardımlar tatilimi daha üzel e eğlenceli bir hale getirebilir.. lütfen yardımlarınızı esirgemeyin şimdiden yardım eden etmeyen yorum yazan yazmayan herkese teşekkürler ...