Şimdi Ara

İLK İZLENİMLER :D // KARAR YARİS :)) // Yaris Jazz Micra Fiesta i20 Punto Otomatik?! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
1
Favori
6.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Semih Esentürk

ahahahahaha

Komik olan nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: babacan300

quote:

Orijinalden alıntı: gLcK

quote:

Orijinalden alıntı: babacan300

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cinman

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cangk

Cool için iyi fiyat almışsınız. Ben 1 hafta önce sormuştum, fun cvt 38.000 TL demişti satış görevlisi. Pazarlık yapmamıştım arabayı hazirandan sonra düşündüğüm için.
    edit: fun, cool hatası:)

2013 cool zaten 41100 gibi bi rakam normalde ama 39'a kadar düşebiliyolar. fun'ı da daha düşürürler merak etmeyin :)

Hangi renk istiyorsunuz

Alev kırmızı yani bordo gibi olan kırmızı
    Bir aydır renk arıyoruz ne zor bulunan renkmiş ya :(

hayorlı olsun yeni aracınız nasıl memnunmusunuz yeni aracınızdan iyi sürüşler

Henüz kullanmaya başlayamadım maalesef. Araç Eskişehir'e cuma veya cumartesi geldi. Yarın büyük ihtimal plaka işlemlerini halledicez. İnşallah cumaya kullanmaya başlıycam. O zaman izlenimlerimi paylaşıcam burada :)

selam bir şey sormak istedim acaba 2013 bandrol 1. taksidi kim ödedi bayimi yoksa sizmi ödiyeceksiniz araç gelmediği için metrak ettim siz mi ödiyeceksiniz siğorta içindedir sanıyorum fiatın

Bandrolü onlar ödediler ama sigortayı bilmiyorum öğrenince tekrar bilgilendiririm sizi

• Bu araçlar içersinde manuel vitesli olan hangisi tercih edilebilir? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacktheblack

Bu araçlar içersinde manuel vitesli olan hangisi tercih edilebilir? :)

Micra ncap 4 yıldızlı bence direk eleyin...
    i20 otomatik çok yakıyo diye biliyorum ama manuelini araştırın isterseniz. Bayağı tutulan bi araç oldu
    Punto da fena bi araç değil o da çok satılıyo
    Jazz'ın tipi hoş değil otomatiği iyi diye listeye almıştım ama sevmiyorum görüntüsünü. Bence elenebilir...
    Fiesta kullananlar pek tavsiye etmediler bana. Kaput şeklinden dolayı çamura suya girince bütün su ön cama geliyomuş ve boyasıyla ilgili sorun yaşayanlar olmuş.
    Yaris'e gelirsek benim tercihimdir otomatiğinin iyi olması ve donanımları yüzünden ama manueli de güzeldir herhalde. Otomatiği iyi olanın manueli kötü olamaz diye düşünüyorum. Donanımı, kalitesi ve Toyota sorunsuzluğuyla şu an tek geçerim.
    Yani bence ya Punto ya yakıtı iyiyse i20 ya da esp'li sunrooflu Yaris çok iyi seçim olur. Karar sizin :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jacktheblack

Bu araçlar içersinde manuel vitesli olan hangisi tercih edilebilir? :)

Micra ncap 4 yıldızlı bence direk eleyin...
    i20 otomatik çok yakıyo diye biliyorum ama manuelini araştırın isterseniz. Bayağı tutulan bi araç oldu
    Punto da fena bi araç değil o da çok satılıyo
    Jazz'ın tipi hoş değil otomatiği iyi diye listeye almıştım ama sevmiyorum görüntüsünü. Bence elenebilir...
    Fiesta kullananlar pek tavsiye etmediler bana. Kaput şeklinden dolayı çamura suya girince bütün su ön cama geliyomuş ve boyasıyla ilgili sorun yaşayanlar olmuş.
    Yaris'e gelirsek benim tercihimdir otomatiğinin iyi olması ve donanımları yüzünden ama manueli de güzeldir herhalde. Otomatiği iyi olanın manueli kötü olamaz diye düşünüyorum. Donanımı, kalitesi ve Toyota sorunsuzluğuyla şu an tek geçerim.
    Yani bence ya Punto ya yakıtı iyiyse i20 ya da esp'li sunrooflu Yaris çok iyi seçim olur. Karar sizin :)

Aslında konu başlığı açtım

http://forum.donanimhaber.com/m_73763447/tm.htm

Şu başlığa bakıp yardımcı olursanız çok makbule geçer :) Punto ve Yaris yok gerçi tercihler arasında ama onları da eklemeyi unutmuşum hemen ekliyorum.

Yardımınız için teşekkürler

• Merhabalar arkadaşlar. Aracımı yaklaşık 10 gündür kullanıyorum. Ve ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum :)
    Öncelikle şunu söylemeliyim Toyota gerçekten müthiş hizmet sunuyor. Toyota farkını hissediyorsunuz :) Müşteriyi el üstünde tutuyorlar. Aracı teslim aldıktan bir kaç gün sonra telefonla arayıp araçla ilgili görüşlerimi, alışıp alışmadığımı, bi sıkıntım olup olmadığını özenle sordular. Benim için çok önemli bir şey bu...
    Araca geçersek; 1.33 motor ve otomatik vites olmasına rağmen beni hızlanmalarda kesinlikle üzmüyor. Daha doğrusu en başta alışana kadar biraz zorlandım çünkü önceden annemin 2.0 Freelander 2'sini kullanıyordum haliyle alışma süreci yaşamam normal :D Ama gaz pedalının seviyesine alıştıktan sonra anlık hızlanmalarda gayet başarılı hale geliyor. Tabi ani hızlanma için pedala fazla basınca otomatikman eco modundan çıkıyor. İsterseniz sport tuşuna basıp eco moddan tamamen çıkabiliyorsunuz ve aracın tavrı hemen değişiyor. Gaza ufak bir dokunuşunuzla uçup gidiyor :D
    10 gündür ortalama yakıt tüketimi 8 küsür gösteriyor. Tabi daha motor açılmadı ve ben de bayağı sport modunda ve 90-100'lerde kullandım aracı okula yetişebilmek için :D İlerde eminim 5-6'ları rahat görücektir.
    USB'den müzik dinleme ve bluetoothla araç üstünden telefonla konuşma özelliklerini çok severek kullanıyorum. Özellikle telefonu kulağa tutmak zorunda kalmamak süper. Üstelik bütün rehberinizi araca aktarabiliyorsunuz ve istediğiniz kişileri hızlı aramaya kaydederek daha kolay arayabiliyorsunuz.
    Arkada her oturanın kemerinin takılı olup olmadığını ekranın yanındaki ikazla göstermesi çok güzel. Özellikle aracımda genelde kardeşim ve arkadaşları yani küçük çocuklar olacağı için benim için çok önemli bir artı bu.

Aracımda ben şu ana kadar 2 eksikle karşılaştım:
    1.si aracımda maalesef esp yok. Gerçi isterseniz sunroof'la birlikte alabiliyorsunuz biz gerek duymadık. Ama şunu da söylemeliyim internette okuduğumda virajlarda önden kayma yaşadığını okumuştum. Allah'a şükür süratli kullanmama rağmen kayma filan hiç yaşamadım.
    2. eksiği ise fazla dik yokuşta geriye kaçırması. Bu benim için çok da önemli değil. Çünkü ehliyet kursunda önceden hiç araba kullanmamama rağmen yokuşta hiç geriye kaçırmadım. Ama genelde bayanların sıkıntı yaşayabileceği bir durum olsa da arabaya alıştıktan sonra çok da sorun yaratacağını düşünmüyorum.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sorularınız olursa cevap vermekten mutluluk duyarım :)

• Espsiz araba almak yanlış bence, bir arabada esp olmazsa olmazlarımdandlr. Ki siz de agresif kullanıyormuşsunuz, keşke eklettirseydiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnar Frisch

Espsiz araba almak yanlış bence, bir arabada esp olmazsa olmazlarımdandlr. Ki siz de agresif kullanıyormuşsunuz, keşke eklettirseydiniz

Babam çok gerekli görmedi sonuçta ralliye filan çıkmıyorum :D Eskiden esp yoktu her araç virajda kayıp çarpıyo muydu bi yerlere? Hayır. Düzgün kullanıyosanız çok büyük problem değil bence de. Normalde agresif kullanmam araç açılsın diye de basıyorum biraz. 1000 km devireyim bi sonra bu kadar hız yapmam zaten. Aracı alırken satış görevlisi çok gerekli bi şey olmadığını söyledi. İstese paketli aldırıp daha çok para kazanırdı demek ki bi bildiği var. Zaten Toyota Sarar'ın sahibi aile dostumuz bize sakatlık çıkartıcak bişi yapmazlar :)
  • quote:

quote:

Espsiz araba almak yanlış bence, bir arabada esp olmazsa olmazlarımdandlr. Ki siz de agresif kullanıyormuşsunuz, keşke eklettirseydiniz

Babam çok gerekli görmedi sonuçta ralliye filan çıkmıyorum :D Eskiden esp yoktu her araç virajda kayıp çarpıyo muydu bi yerlere? Hayır. Düzgün kullanıyosanız çok büyük problem değil bence de. Normalde agresif kullanmam araç açılsın diye de basıyorum biraz. 1000 km devireyim bi sonra bu kadar hız yapmam zaten. Aracı alırken satış görevlisi çok gerekli bi şey olmadığını söyledi. İstese paketli aldırıp daha çok para kazanırdı demek ki bi bildiği var. Zaten Toyota Sarar'ın sahibi aile dostumuz bize sakatlık çıkartıcak bişi yapmazlar :)

Neyse almışsınız zaten artık hayırlı olsun güle güle binin

• quote:

quote:

quote:

Neyse almışsınız zaten artık hayırlı olsun güle güle binin

çok sağolun :)

• quote:

quote:

Öyle demeyin , yıllarca sürersiniz lazım olmaz ama bir kere lazım olur hayatınızı kurtarır. Tabi araç alınmış herşey bitmiş hayırlı uğurlu olsun ama ESP mutlaka her araçta olmalıdır. Bunun farkını ESP li bir araçta mutlaka görürsünüz. O ESP çok gerekli bir şey değil diyen satış görevlisinide kınıyorum !!! Youtubeyi açıp ESP ve ESP siz araçların videosunu izlemenizi tavsiye derim.Siz hız yapmıyor olabilirsiniz. allah korusunun biri size arkadan çarpsa aracınızın dengesi bozulur. veya yola birisi çıksa direksiyonu kırsanız toplayamazsınız ve bunun gibi bir sürü örnek... Kazasız belasız günler diliroum... ESP yi sadece viraj için zannetmeyin.. Bu işin karlı yolları buzlu yolları , yol şartları var..

Allah umarım size ESP nin gerekli olduğu şartları göstermez

• tercihiniz güzel
  • Hayırlı olsun güzel tercih :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hurts

tercihiniz güzel

teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: husam74

quote:

quote:

Öyle demeyin , yıllarca sürersiniz lazım olmaz ama bir kere lazım olur hayatınızı kurtarır. Tabi araç alınmış herşey bitmiş hayırlı uğurlu olsun ama ESP mutlaka her araçta olmalıdır. Bunun farkını ESP li bir araçta mutlaka görürsünüz. O ESP çok gerekli bir şey değil diyen satış görevlisinide kınıyorum !!! Youtubeyi açıp ESP ve ESP siz araçların videosunu izlemenizi tavsiye derim.Siz hız yapmıyor olabilirsiniz. allah korusunun biri size arkadan çarpsa aracınızın dengesi bozulur. veya yola birisi çıksa direksiyonu kırsanız toplayamazsınız ve bunun gibi bir sürü örnek... Kazasız belasız günler diliroum... ESP yi sadece viraj için zannetmeyin.. Bu işin karlı yolları buzlu yolları , yol şartları var..

Allah umarım size ESP nin gerekli olduğu şartları göstermez

karlı buzlu zamanlarda babam aracı kullandırmaz zaten otobüse binerim mecburen...
    ESP tabi ki önemli ben de biliyorum ama yani çok hızlı kullanıcak biri değilim (hızı severim ama izin vermiyolar maalesef) onun için gerek görmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cetiner19

Hayırlı olsun güzel tercih :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mefta046

Yeni Fiesta Trend 1.6i 105PS Powershift A/T """38.710TL"""

bildiğim kadarıyla bu şanzımanla esp ve yokuş kalkış desteği veriliyor guvenlik paketine gerek yok bnce en ıyısi bu =) bu olmazsa punto tercıhıde ıyıdır

ha dersenız titanium alacam 40.950tl, bu fiyatlar çok geliyosa 2. el düşünün derım

sanırım en ucuzu ibiza 1.2tsi+dsg var 34bine ama ondada dsg var :)

Fiesta ile ilgili iyi şeyler duymadım. Dsg zaten malum...
    Yaris cvt'li olduğunu yeni öğrenmeme rağmen bütün seçenekleri eledi ve tercihlerin en üst sırasına oturdu. Gidip test sürüşü yaptık fiyat aldık donanımları filan konuştuk. Şu an renk bekliyoruz. İlginize teşekkür ederim :)

fiesta dsg mi?

a/t nedir ??

corsada dsg değildir inş.

polonun dsgden önce kullandıgı otomatik sistem nedir hangi modellerde var 2009 var mı mesela ?

cvt kullanan yaris micra jazz baska hb var mı bildiğiniz ?

• a/t nedir dsg cvt gibi bişey mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkcald

a/t nedir dsg cvt gibi bişey mi?

Yok Fiesta'da powershift var A/T otomatik demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gLcK -- 14 Haziran 2013; 6:39:25 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darkcald

a/t nedir dsg cvt gibi bişey mi?

Yok Fiesta'da powershift var A/T otomatik demek

a/t şansıman çeşiti değil yani dsg veya cvt gibi olan powershift oluyor bu jazz'ın 2009-2011 arasında kullandıgı ishift den farklı bişeydir umarım. cvt gibi sorunsuz mudur peki ? birde corsa ne kulla

a/t şansıman çeşiti değil yani dsg veya cvt gibi olan powershift oluyor bu jazz'ın 2009-2011 arasında kullandıgı ishift den farklı bişeydir umarım. cvt gibi sorunsuz mudur peki ? birde corsa ne kullanıyor bilginiz var mı?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.