Şimdi Ara

İLK KEZ ARABA ALACAM KAFAM ÇOK KARIŞIK! POLO MU FİESTA MI GOLF MU? LÜTFEN YARDIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle cevap verecek ve bilgilerini paylaşacaklara çok teşekkür ederim şimdiden.

Şimdi benim 30 bine kadar bi bütçem var. ikinci el bi oto almak istiyorum ama 2010 veya 2011 model olsun istiyorum. ilk başlarda yeni polodan başka bişey düşünmüyordum ama yollarda deli gibi ford fiesta görünce onu da incelemeye aldım.

en başta polodan başlayayım. 2010 2011 model 1.4 comfortline manuel benzinli olanlarından almayı çok istiyorum. forumda polo ile ilgili yorumları okumaya çalıştım. sürekli bi dsg şanzıman otomotik vitestir tutturmuş gidiyor millet. anlamadım gitti dsg de ne var arkadaşlar? ben otomatik vites pek sevmem zaten manuel vites olsun istiyorum. arada çok fark varmı? bir de polonun görünüm olarak çok güzel ama donanım olarak pek dolu olmaması beni düşündürüyor. o paraya değermi sizce?

bide ford fiesta 2010 2011 modelleri var. titanium 1.4 dizel motor olanı yani baya bi dolu paketi neredeyse yukarıda yazdığım polo ile aynı fiyatta. şimdi arkadaş demezlermi o paraya niye almışken dolu donanım almıyorsun. benim için fiestada çok önemli bi noktada almak için.

tabi bu iki aracında ne performans olarak nede iç tasarım olarak dokunarak sürerek bir tecrübem yok. ikisinide göze hitap ettiği için seviyorum. tecrübe olarak siz kullananlardan bilgi almak istiyorum.

sizlerin bana bu 30 bin civarında araba almak için başka araç tecrübeleriniz tavsiyeleriniz varsa çok yardımcı olacağınızı söyleyebilirim.
    teşekkürler.

• polo derim ama nasıl olsa 2.el alabilirim vede benzinli demişiniz linkteki ilanları inceleyin derim hem d sınıfı hem konforlu deri döşeme dijital klima auto far yağmur sensörü birçok özellik

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-opel-vectra-1-6-comfort-km-ve-ekspertiz-garantili-53504109/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2008-opel-vectra-km-ve-expertiz-garantili-54487098/detay/

• Tesekkur ederim tavsiyeniz icin. Polo ile fiesta arasindaki kiyaslamalarida diger kullanan arkadaslardan duymak isterim.
  • hocam b segmentinde o fiyat civarı izliyor... eger 4000-5000tl daha bütceniz varsa eger tasarım olarak begenirseniz sıfır opel astra clasic3 1.6 115 bg benzinli secenegini secebilirsiniz zaten tek donanımlı ama resmen full donanım diye bilecegim bir araba, güncel kasa istiyorum derseniz citröen c4 1.4 95 bg Attraction donanımlı en düsük donanım ama düsük donanımda sayılmaz diger marka modellerin baz donanımına göre iyi diye bilirim...

liste fiyatlarına aldırış etmeyin güzelcene pazarlıgınızı yaptıgızda cok iyi indirimler alırsınız.. tabi tek bayi ile kendinizi sınırlamayın...

sıfır almak istiyorsanız 35.000tl civarı c segmenti icin bu ufak miktar verilir bence..

tabi ben ufak miktar diyorum ama geri geldiğinde 1tl bile bulamazken yeri geldiğinde milyarlar savurdugumuz oluyor. bence birseylerden kısıp bu arabalardan birisni almanızı öneririm..

sizin söylediğiniz arabalara birsey diyemem ama tabikide donanımlı araba herzman iyidir, fazla donanım göz cıkarmaz..
    abi benim bütce 30.000tl dersen poloda cok iyi fakat boyutları kücük oldugundan fiyestayı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

hocam b segmentinde o fiyat civarı izliyor... eger 4000-5000tl daha bütceniz varsa eger tasarım olarak begenirseniz sıfır opel astra clasic3 1.6 115 bg benzinli secenegini secebilirsiniz zaten tek donanımlı ama resmen full donanım diye bilecegim bir araba, güncel kasa istiyorum derseniz citröen c4 1.4 95 bg Attraction donanımlı en düsük donanım ama düsük donanımda sayılmaz diger marka modellerin baz donanımına göre iyi diye bilirim...

liste fiyatlarına aldırış etmeyin güzelcene pazarlıgınızı yaptıgızda cok iyi indirimler alırsınız.. tabi tek bayi ile kendinizi sınırlamayın...

sıfır almak istiyorsanız 35.000tl civarı c segmenti icin bu ufak miktar verilir bence..

tabi ben ufak miktar diyorum ama geri geldiğinde 1tl bile bulamazken yeri geldiğinde milyarlar savurdugumuz oluyor. bence birseylerden kısıp bu arabalardan birisni almanızı öneririm..

sizin söylediğiniz arabalara birsey diyemem ama tabikide donanımlı araba herzman iyidir, fazla donanım göz cıkarmaz..
    abi benim bütce 30.000tl dersen poloda cok iyi fakat boyutları kücük oldugundan fiyestayı öneririm.

Sayın leon_312 bende aynen sizin gibi dusunuyorum tavsiyeleriniz icin tesekkurler. Fakat dediginiz gibi butcem en fazla 30 bine kadar ondan fazlasini acilmak istemiyorum. Tabi o saydigim araclar icinden sifir almak mumkunati yok mecburen 2. Ele yoneliyorum. Sifirindan baya bi uygun fiyata bulunabiliyor. Birde ben araci aldiktan sonraki yakit masraflarinida dusundugumden dolayi 1.4 dizel motora sahip ford fiesta butun seceneklerin onune geciyor gibi. Hemde poloya nazaran daha donanimli paketiyle beraber. Sizin ilk ornekte vermis oldugunuz opelin 1.6 motor benzinli versiyonu yakitta pek ekonomik olmayacaga benziyor gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: infernal_fp

hocam dizel araba almayı düsünüyorsanız tabi bu tüm benzinli modellerin önüne geçmektedir, 2. el alcaksanız dizel motor seceneginde cok dikkatli olmanızı isterim. piyasada öyle dolandırıcılar geziyorki nerden negelecegini kestiremiyorsunuz...

hangi aracı alırsanız alın servis kontrolüğndeki expertizlere götürerek aracın 101 noktasına bakıttırın.. derim parasından kaçmayın 100-150tl gibi ücreti var...

fiestanın cogu şirket rabası oldugugundan cok dikkatli olun... sirket arabasına denk gelirseniz araba alinizde patlar...
  • Merhaba

Öncelikle Polo sahibi değilim ama biraz kullanmışlığım var. Ama 4 senedir Dizel Fiesta kullanırım. Aracım 2004 model aldığımda 70 000 km ve 3 yaşındaydı. 4 senede yaklaşık 70 000 km yol yaptım ve şu an 140 000 km de.
    Bu segmentte alınabilecek arabaların en başlarında dizel Fiestanın olabileceğini düşünüyorum.
    Sevmediğim yanları: yol sesini biraz fazla alması, arkadan gelen ve nereden olduğunu anlayamadığım tıkırtı sesi, yoldaki bozuklukları biraz fazla hissettirmesi. Ama sizin alacağınız araç 1-2 yaşında olacağından bu saydığım şeyler sizin için geçerli olmayacak
    Sevdiğim yanları: Kısaca diğer herşeyi desemde biraz açayım :)
    1-Öncelikle yakıt olarak çoğu benzinli aracın neredeyse yarısını yakıyor. En son çoğu şehir dışı olmak üzere 110 km hız ile klima açıkken 1/4 oranında da şehir içi kullanım var km de 17,5 kuruş yaktı yani 100 km de 4,5 litre mazot yakıyor
    2-Motor hacmi ve beygir gücüne göre bence çok performanslı bir motoru var. Özellikle yokuşlardaki gidişi anlatılmaz yaşanır. Araç ve bagajı tam dolu olduğu halde ve klima da açıkken fevkalade gidiyor (Motor hacmi ve beygir gücüne göre ). Çok hızlı araç kullanmasamda yokuşa gelince kendinden daha büyük araçları nasıl sıkıştırdığını ve geçebildiğine inanamazsınız. Ben aracı 4 senedir kullanmama rağmen performansını hala çok tatminkar buluyorum. Aracımın sevgisi hiç eksilmedi diyebilirim :)
    3-Yol tutuşu konusunda zaten Ford kendisini ispatlamış. Normal virajlarda hiç hızınızı kesmeden ve virajda olduğunuzu hissetmeden gidebilirsiniz. Sizin alacağınız araç abs lidir ama benimkinde abs olmamasına rağmen firenleride çok güzel
    4-Yakıt , yağ ve filtre gibi hususlarına dikkat ettiğinizde sorun çıkarma olasılığı düşük. Çok şükür ikinci el aldığım bir araçta 4 senedir hiç sorun yaşamadım.
    5-Temiz ve bakımlı olduktan sonra ikinci eli güçlü bir araç
    6-Sınıfına göre içi ve bagajı geniş bir araç
    7-Orijinal müzik sistemini başarılı bulurum.

Tahminimce Polo Fiestaya göre biraz daha ses yalıtımı olarak iyi birde ikinci elde değer kaybı daha iyidir diğer yönlerden Fiestayı seçerim. Ama Benzinli Polo mu yokda dizel Fiestamı derseniz kesinlikle dizel Fiesta...

Bitirmek gerekirse ben kullanan birisi olarak Fiestadan ses yalıtımı hariç çok memnunum 10 üzerinden 8-9 verebilirim. Arabanız şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız zevkli sürüşler dilerim.

Son olarak aklıma geldi eğer 1.6 tdci alabilirseniz yakıt olarak 1,4 ü le çok farketmesede performansı süper ötesi gibi birşey olur...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: halil altın

Merhaba

Öncelikle Polo sahibi değilim ama biraz kullanmışlığım var. Ama 4 senedir Dizel Fiesta kullanırım. Aracım 2004 model aldığımda 70 000 km ve 3 yaşındaydı. 4 senede yaklaşık 70 000 km yol yaptım ve şu an 140 000 km de.
    Bu segmentte alınabilecek arabaların en başlarında dizel Fiestanın olabileceğini düşünüyorum.
    Sevmediğim yanları: yol sesini biraz fazla alması, arkadan gelen ve nereden olduğunu anlayamadığım tıkırtı sesi, yoldaki bozuklukları biraz fazla hissettirmesi. Ama sizin alacağınız araç 1-2 yaşında olacağından bu saydığım şeyler sizin için geçerli olmayacak
    Sevdiğim yanları: Kısaca diğer herşeyi desemde biraz açayım :)
    1-Öncelikle yakıt olarak çoğu benzinli aracın neredeyse yarısını yakıyor. En son çoğu şehir dışı olmak üzere 110 km hız ile klima açıkken 1/4 oranında da şehir içi kullanım var km de 17,5 kuruş yaktı yani 100 km de 4,5 litre mazot yakıyor
    2-Motor hacmi ve beygir gücüne göre bence çok performanslı bir motoru var. Özellikle yokuşlardaki gidişi anlatılmaz yaşanır. Araç ve bagajı tam dolu olduğu halde ve klima da açıkken fevkalade gidiyor (Motor hacmi ve beygir gücüne göre ). Çok hızlı araç kullanmasamda yokuşa gelince kendinden daha büyük araçları nasıl sıkıştırdığını ve geçebildiğine inanamazsınız. Ben aracı 4 senedir kullanmama rağmen performansını hala çok tatminkar buluyorum. Aracımın sevgisi hiç eksilmedi diyebilirim :)
    3-Yol tutuşu konusunda zaten Ford kendisini ispatlamış. Normal virajlarda hiç hızınızı kesmeden ve virajda olduğunuzu hissetmeden gidebilirsiniz. Sizin alacağınız araç abs lidir ama benimkinde abs olmamasına rağmen firenleride çok güzel
    4-Yakıt , yağ ve filtre gibi hususlarına dikkat ettiğinizde sorun çıkarma olasılığı düşük. Çok şükür ikinci el aldığım bir araçta 4 senedir hiç sorun yaşamadım.
    5-Temiz ve bakımlı olduktan sonra ikinci eli güçlü bir araç
    6-Sınıfına göre içi ve bagajı geniş bir araç
    7-Orijinal müzik sistemini başarılı bulurum.

Tahminimce Polo Fiestaya göre biraz daha ses yalıtımı olarak iyi birde ikinci elde değer kaybı daha iyidir diğer yönlerden Fiestayı seçerim. Ama Benzinli Polo mu yokda dizel Fiestamı derseniz kesinlikle dizel Fiesta...

Bitirmek gerekirse ben kullanan birisi olarak Fiestadan ses yalıtımı hariç çok memnunum 10 üzerinden 8-9 verebilirim. Arabanız şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız zevkli sürüşler dilerim.

Son olarak aklıma geldi eğer 1.6 tdci alabilirseniz yakıt olarak 1,4 ü le çok farketmesede performansı süper ötesi gibi birşey olur...

sayın halil altın beni görüşleriniz ile %90 oranında ford fiestaya yönlendirdiniz. dediğiniz gibi 2010 2011 modellerde yalıtım sorunu vb diğer sorunlar olmayacağını düşünürsek poloya iyi bir alternatif olarak ford fiesta alınabilir. hemde yakıt tüketimi ile benzinliye göre çok üstün olmasınıda eklersek ben ford fiesta alacam galiba.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.