Şimdi Ara

ilk kez araç alacak acemiye önerileriniz ne olur (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
20.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • neredeyse iki yıllık konu hortlamış. Hayırlı olsun..
  • Evet şuan neler oldu, ehliyeti alabildiniz mi ? geçtiyseniz araba aldınız mı ? araba aldıysanız ne marka aldınız ?
  • vay be 10 bin liram varmış o zamanlar
    merak edenler için anlatayım e sınıfı ehliyet aldım (tek seferde geçtim) ehliyeti alana kadar araba alma diyenlere uydum o sırada elimdeki para farklı sebeplerden eridi. arabadan anlamadığımdan dolayı uzun uğraşlar sonucu en hurdasını seçerek bir lada samara buldum elimdeki son parayıda arabaya yatırdığım için masrafları yaptıramadım şimdi hurda yasası çıksın diye bekliyorum gerçi böyleside fena olmadı arabaya pek binemedim o bana bindi ama bir sürü tecrübe kazandım bir sürü parçayı öğrendim hurda teşviki yasalaşırsa motoru komple sökmeyi planlıyorum şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcabey

vay be 10 bin liram varmış o zamanlar
    merak edenler için anlatayım e sınıfı ehliyet aldım (tek seferde geçtim) ehliyeti alana kadar araba alma diyenlere uydum o sırada elimdeki para farklı sebeplerden eridi. arabadan anlamadığımdan dolayı uzun uğraşlar sonucu en hurdasını seçerek bir lada samara buldum elimdeki son parayıda arabaya yatırdığım için masrafları yaptıramadım şimdi hurda yasası çıksın diye bekliyorum gerçi böyleside fena olmadı arabaya pek binemedim o bana bindi ama bir sürü tecrübe kazandım bir sürü parçayı öğrendim hurda teşviki yasalaşırsa motoru komple sökmeyi planlıyorum şimdi.

hayırlı olsun

• akcabey kullanıcısına yanıt
    alabileceginin en iyisini alman senin icinde en hayirlisi olur. araba alip satmak cok streesli is bi kere al sat falan derken aklin surekli bi yerlere takilir bi kere al alabileceginin en iyisini al guvenli bisey al o kadar kaza oluyo hic birimizin basina gelmiycek diye bisey yok.

su ehliyet olayi turkiyede nasil bilmiyorum 19 yasindayim 6 yildir araba suruyodum 18 yasima geldigimde amerikaya geldim 2 dir sinava giriyorum ehliyet vermiyolar insallah bende alicam. robot olmayana ehliyet vermiyo insafsizlar
  • quote:

Öncelikle herkese selamlar
    Sevgili forumdaşlarım, 29 yıldır yaya olarak dolaşmaktan yorulmuş biri olarak evraklarımı hazırladım öğlene doğru ehliyet kursuna kaydımı gerçekleştirecem. Evet bu yaşa geldim ama hala ehliyetim yok
    3 ay önce evlendim; tek başıma iken arka kapıdan falanda olsa otobüslerde yer bulabiliyordum şimdi hanımla bi yerlere gitmek istediğimizde otobüs minibüs vapur cart curt derken müthiş sıkıntı çekiyoruz istanbul toplu taşıması sanırım hepinizin malumudur konserve gibi seyahet ediliyor. Özellikle yeni evlenenlerin malum akraba ziyaretlerinde kararım iyice kesinleşti araba şart dedim
    dedim de
    babam işçi emeklisi bir adam, hiç arabamız olmadı arabanın A sından anlamam tabiri caizse
    şoförlükte yok denecek kadar az arkadaşların arabasıyla gece boş sokaklarda bir kaç tur dönmüşlüğüm var
    dün yine bir arkaşa rica ettim direksiyona geçtim ohooo sen ehliyeti aldın say kesin geçersin falan dedi az buçuk götürebiliyorum arabayı işte
    sadede gelirsek
    şimdi düşüncem hazır ehliyet kursuna kayıt yaptırmışken bir araç alıp ehliyeti cebime koyana kadar acemiliğimi atmak istiyorum. Ehliyetli arkadaşlarımla gece saatlerinde ara sokak tenha cadde falan işte tehlikeye girmeyeceğimiz nereler varsa oralarda dolaşarak tecrübe kazanayım diye düşünüyorum. Zaten ha deyince araba alınmaz sanırım yine nerden baksanız 15-20 gün geçer herhalde belki 1 ay
    Sizlerden ricam bana tavsiyelerde bulunmanız öncelikle bu düşüncelerimde yanlışlık varsa uyarabilirsiniz sonrasında nasıl bir araç almalıyım alırken nelere dikkat etmeliyim bir aracın genel masrafları nelerdir. dedim ya A sından anlamam diye ne masrafı olduğunuda bilmem kasko muayene vergi falan bunları duymuşluğum var o kadar
    3 kişilik ailem var. ben hanım bir de 70 yaşında babam o yüzden çok aşırı geniş araca gerek yok sanırım
    aracın dış görünüşü benim için çok önemli değil ayağımı yerden kessin yeter diyenlerdenim
    herhalde en önemli konu bütçe işte orda bir kaç farklı alternatif geliyor aklıma
    1. 5000 lira civarı bir araçla acemiliği atıp sonra satmak
    2. 10.000 lira civarı bir araç alıp binebildiğim kadar binmek
    3. siz derseniz kardeşim 2 seçeneğide ele 14000-15000 liraya şunu al en iyisini yapmış olursun o zaman 5000 lira kadar borç bulup sizin tavsiyelerinize uymaya çalışırım
    yani aslında maksimum bütçe 10000 - 11000 lira iken 15000 e de çıkabilirim mantıklı bir öneri doğrultusunda

her türlü fikir öneri ve yorumlarınız bekliyorum lütfen bilgilerinizi esirgemeyin
    teşekkürler

Arkadas adeta beni anlatmis okurken cok güldüm konuyu da hortlatmis olacaz ama ben 3 aylik evliyim hic araba surmedim ve dugun hazirliklari sirasinda su yasina kadar ehliyet almadigima bin pisman oldum. Neyseki iki hafta onceki ehliyet sinavini tek seferde geçtim ve su an maximum 15000 tl civarinda araba ariyorum nacizene tavsiyeleriniz arz olunur :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• x e deger veren adam X kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir hortlama 3 yıl öncesinin
    Ama arkadaşa yazık olmuş 10 bin boşa gitmiş

• acikcasi yakin bir arkadasim 93 model samarayi 7 bine vereyim dedi istemedin arabasi da guzel aslinda tas gibi motoru var ama niyeyse almak icin icime sinmedi.

En takintili oldugum konu hidrolik direksiyon olsun disardan guzel gorunsun ici temiz olsun benim icin kafi :)undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x e deger veren adam -- 6 Ekim 2016; 21:52:20 >
  • x e deger veren adam X kullanıcısına yanıt
    15 binin varsa 106 gti bulabilirsen al tam acemi Arabası

• Kullananlara pek iyi gozle bakmiyorlar ama arastirayim bi :)

• F kasa astra (95-98) 1.6 16v olsun (16v önemli) hem acemiliğini atarsın hem de taş gibi araba.

• Vay be saclarim siyahtı o zamanlar. Hurda yasası çıkmadı samaraya bir samara parasi daha harcadim cekme belgeli olarak cep telefonu fiyatina verdim. Broadway aldım borcu bitti motor yandı yarım Broadway parası da ona harcadim sogudum cuzi paraya sattım. Şimdi springim var o da yiyor habire. Sırasıyla yaptığım her seye pişman oldum. Ama 2 yıl önce işsiz zamanımda bir özel şoförlük denk geldi. Bir müddet orda çalıştım en azından şoförlük öğrendim o işi buldum bir nebze zararimi telafi ettim sayıyorum. Benim tavsiyem o paralara r19 olur. Klimalı sedan 1.6. Temiz bi sey denk getirmeden acele etmeyin araba piyasası çakal yuvası iyice gösterin alacağınız arabayı. Muayenesi yakın tarihli olmasın lastiklere bakın motor yürüyen kontrollerini yaptırın. Kaportaya taban curuklerine bagaja su almasina kapı fitillerine radyo antenine koltuk kizaklarina emniyet kemerine ısıtmasına sogutmasina vs vs. Acele etmeyin ama benim gibide elinizdeki parayı bitirecek kadarda gecikmeyin.

• Okurken icim burkuldu yemin ederim :( aklima citroen xsara yatti gibi internette su ana kdar yaptigim arastirmalarda pek olumsuz yoruma rastlamadim

• keşke sabredebilseydiniz hocam. neyse böylesi hayırlıymış diyelim.
    inş. bundan sonra yaptıklarndan pişman olmayasın :)
  • quote:

Vay be saclarim siyahtı o zamanlar. Hurda yasası çıkmadı samaraya bir samara parasi daha harcadim cekme belgeli olarak cep telefonu fiyatina verdim. Broadway aldım borcu bitti motor yandı yarım Broadway parası da ona harcadim sogudum cuzi paraya sattım. Şimdi springim var o da yiyor habire. Sırasıyla yaptığım her seye pişman oldum. Ama 2 yıl önce işsiz zamanımda bir özel şoförlük denk geldi. Bir müddet orda çalıştım en azından şoförlük öğrendim o işi buldum bir nebze zararimi telafi ettim sayıyorum. Benim tavsiyem o paralara r19 olur. Klimalı sedan 1.6. Temiz bi sey denk getirmeden acele etmeyin araba piyasası çakal yuvası iyice gösterin alacağınız arabayı. Muayenesi yakın tarihli olmasın lastiklere bakın motor yürüyen kontrollerini yaptırın. Kaportaya taban curuklerine bagaja su almasina kapı fitillerine radyo antenine koltuk kizaklarina emniyet kemerine ısıtmasına sogutmasina vs vs. Acele etmeyin ama benim gibide elinizdeki parayı bitirecek kadarda gecikmeyin.
    Konuyu hortlatayim..Hocam suan ne var araba... bende 2 ay once yeni aldim acemiyim sehirici trafigi urkutuyor..sehirler arasi tecrübem oldu..tecrubelerinden faydalanalim...

• Tekrar o günleri hatırlamama sebep olduğunuz için teşekkür ederim.
    Şu an 2008 model tavan hariç boyalı bir linea sahibiyim. Springden sonra 2005 nissan almera sahibi oldum. Almeranın biraz masrafları birikti para harcamak yerine ucuza verip üstüne 3-5 ekleyip linea aldım. Springi 7100 liraya almıştım 7000 lira civarı harcayıp 6900 e sattım. Ama araba çok kahrımı çekti, springin döneminde babam kansere yakalanıp vefat etti, 2. Çocuğum da kronik astım çıktı bu sebeplerden yaklaşık 8 aylık bir dönemde ambulans gibi haftada 3-4 gün hastaneye gidip gelmek durumunda kaldım. Kah kara saplandım kah arızalandı ittim, sabahları vurdurarak çalıştırdım, kaloriferi kafasına göre çalışırdı içinde soğuktan titretmiş de olsa çok işimi gördü. Çile çekmeye onunla da devam ettim hasılı.
    Gelelim sizin sorunuza.
    Bir üst mesajda arkadaş anahtar kelimeyi söylemiş "sabırlı olun" arkadaşlar, herşey için herşeye karşı. Özellikle de trafikte sabırlı olun. Ben istanbulda yaşıyorum herkesin acelesi var herkes gergin. İnsanlar mutsuz. Direksiyona geçince bu olumsuzlukları dışarı vuruyorlar sanırım söz geçirebildiğimiz bir direksiyon kaldığı için. O yüzden kimseyle tartışmayın alttan alın he deyin geçin. Onun haricinde araba kullanmak zor iş değil 1 hafta 10 gün tenha yerlerde gezin gerisi kendiliğinden geliyor.
    @Senkei sizin mesajınızı tarihinde görmemişim 4 yıl ardından amin diyorum temenniniz için.

• bildiri gelince farkettim bende. konu neydi ne yazmışım diyorum kendi kendime :)
    sonradan farkettim 4 yıl olduğunu :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.