Şimdi Ara

[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi (175. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.302
Cevap
146
Favori
469.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 173174175176177
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir yerde hata yapıyorum ama nerede
    Bugün "usb_auto_update_A1.txt" dosyasıyla epey uğraştım,factory.bin dosyası 65mb olmamalı diye düşündüm hep,yüklediğimiz dosya 108mblık,aldığımız dosya 65mblık.Ben hep usb_auto_update_A1 içindeki adresi yazıyordum,factory.bin için,ama bugün dikkat ettiğimde meğer orada yazan adres (0x41EF800), bizim tv'deki mb90_en.bin adresinden(0x06C01220) farklıymış.
    Nasıl dikkat etmeden yapmışım şaşırdım doğrusu,daha sonra "usb_auto_update_A1.txt" deki satırı değiştirdim :
    # <- this is for comment / total file size must be less than 4KB

## mboot_spi.bin olarak belleğe aktarır.
    #spi_rdc 80400000 0x00000000 0x0200000
    #fatwrite usb 0:1 80400000 mboot_spi.bin 0x0200000

## Bölümlerdeki kernel ve yapılandırmaları belleğe aktarır.
    ## 0x500000(KL),0xFA0000(CONF)
    #nand read.e 80400000 KL
    #fatwrite usb 0:1 80400000 KL.BIN 0x500000
    #nand read.e 80400000 CONF
    #fatwrite usb 0:1 80400000 CONF.BIN 0xFA0000

## Aşağıdaki dosyanın aslı "factory.bin"dir.
    ## Burada istenilen ismi verebilirsiniz
    ## Read all 64M to RAM,
    ## then copy 64M from RAM to USB
    rsv good
    nand read.raw 80400000 0x00000000 0x06C01220
    fatwrite usb 0:1 80400000 YEDEK.BIN 0x06C01220

reset

% <- this is end of file symbol

Bu şekilde yaptıktan sonra,usb'ye kopyaladım,tv'ye taktım ve beklemeye başladım,yaklaşık 15-20 dakika sonra tv reset attı ve açıldı,usb içine baktığımda bizim yedek.bin(ben böyle isim verdim) dosyasının boyutu 108mb
    Dün yazdığımdan daha farklı yöntemle(core update)dosyanın adını "upgrade_mb90.bin" yaparak tvye 1505 ile yüklemeye çalıştım,aslında yazılım yüklendi,%99 dedikten sonra %100 dedi ve "tv kapanıp-açılacak" yazınca yumruğumu havaya kaldırıp " oldu bu işşşş" diye bağırdım,hanım "hemen sevinme,açılsın bakalım" dedi ,tv kapandı ama hiç açılmadı
    Anahtardan kapatıp-açınca tv yazılım yüklemeye gerek kalmadan açıldı (3lü prizdeki on-off anahtar)

Evet,bir yerde hata yapıyorum ama nerede

[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teraspy -- 7 Ocak 2017; 23:53:47 >

• teraspy kullanıcısına yanıt
    hocam çalışmalara devam başaracaksın inşallah
  • seben11 kullanıcısına yanıt
    Tv'den alıyorum bu sefer,fakat tv'ye yükleniyor görünse de yüklenmiyor,bunu yapabilirsek,büyük ihtimal elimizde tv'mizin ister full,ister core yazılımı elimizde olacak,ismini değiştiripte tabii
    Ama nasıl olduğunu bir çözebilsem
  • Bir şey dikkatimi çekti, SEG- 43SC7600 tv kullanan var mı aramızda ?.Varsa menüden uydu listesine bakabilirmi acaba orada "Yamal401 (90.0E)" uydusu var mı, veya toplam kaç uydu var?
    Ayrıca bu tv menüsünde diseqC motor ile alakalı giriş veya bölüm varmı?

Aşağıdaki döküman 43SC7600'den alınmadır.

[ilk Mesaj Güncel] Vestel - Hi-Level - Nexon - Seg - Telefunken Televizyonlar İçin Yazılım - Modlama / Ek Özellik Açma Rehberi

Hatta şöyle de sorabilirim,DiseqC motor kullanan vestel tv var mı ki acaba

hocam ben tv den yazılım almayı başaramadım kendi A1tx dosyamın içini boşaltıp sizin verdiğinizi yüklüyorum fakat usb ye dosyalar klasör şeklinde gelmiyor yükleme yaparken yazılımda olduğu gibi mavi led ışığı yanmıyor tv 15-20 dakika sonra açılıyor # işaretlerini kaldırdığım zaman tv hiç yüklemeye geçmiyor

1-usb içinde sadece A1tx dosyasımı olacak
    2-siz hazır bir a1tx dosyası verebilirmisiniz birde öyle deneme yapayım
    3-mb95 ve üstü profile dosyası varmı elinizde
    yadi.sk
    Bir şey bulunamadı — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/9QU1VpNX37fcgK

1-Zipten çıkart,FAT32 li usb kopyala
    2-usb bellekte sadece bu dosya olsun
    3-tv tak,fişini çek,kumandadan OK tuşuna basarken fişi tak
    4-bir süre hareketsiz kalıyor,kumandayı bırakma,sonra usb belleğin ışığı zayıf ve sık flaşör yaparak yanıyor şimdi bırakabilirsin
    5-daha sonra usb belleğin ışığı "parlayarak" göz kırpar gibi yanıp sönmeye başlıyor
    İşlem bitince tv kendini açıp bekliyor.Factory.bin alınmazsa 5-7 dakikada tv açılıyor.

EK:
    Mb 95-96-97-100-120 vardı fakat sildim hepsini,97-120 arası profiller eksiktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teraspy -- 8 Ocak 2017; 2:19:27 >

Hocam bende seg 48 inç var.işinize yarayacak birşey varsa.mesajımı cevaplayın..Bugece nöbetteyim ama sabah eve gidecem uyanınca nereye isterseniz bakar yanıtlarım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoTuTuRK -- 8 Ocak 2017; 2:20:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    tamam hocam deniyorum
  • KoTuTuRK kullanıcısına yanıt
    Hımm,teşekkür ederim,bakmak değil ama ,belleği tv tak,Menü+7935 ile otel moduna gir,"USB'ye kopyala" tıkla,eğer aldığın dosyalar "nvblock_0.bin ... nvblock_7.bin ise,yollama,fakat "settingsDB.db" ise ,sıkıştırıp yollayıp link verirsen sevinirim

EK:
    Usb belleğin boş veya dolu olması önemli değil,sadece FAT32 olsun yeter,çünkü tv'ye atmıyoruz,Tv'den alıyoruz,"CLONE00001" isimli dosyaya kaydedecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teraspy -- 8 Ocak 2017; 2:34:13 >
  • Arkadaşlar elinde mb95,96 profil dosyaları olanlar varmı
    Dur bakayım şimdi
    Neden istiyorsun bu dosyaları,her tvnin profili kendine hastır,adresi farklı olabilir,yüklediğin tv'nin kısır döngüye girmesine sebeb olabilir,yükleyeceğin tv'lerin full yazılımları elinde var mı ki
    full yazılımlar var hocam şimdiye kadar kaç defa çökertmişimdir tv yi full yazılım olunca sıkıntı olmuyor
    Tahmin etmiştim zaten,ondan sordum
    Eee,o zaman neden istiyorsun profilleri başka tvlerden,yükle ve değişiklik yap orjinalleri.

EK:
    Evettt,sonunda yine fırçayı yedim hanımdan,
    - "saat kaç oldu yat artık,çocukların tvlerini bozacaksın", ,
    - "en az 40 yaşındalar, çocukmu bunlar" ,
    - "60şına geldin,sana göre çocuk tabii,kapat şu bilgisayarı,bozamadın televizyonu"(bizim tv'den bahsediyor)

baktım da haklı, saat 03 olmuş yine,yarın apartman toplantısı var ("gitmicenmi toplantıya" dedi),yoksa şalteri indirecekmiş ,hadin iyi geceler cümleten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teraspy -- 8 Ocak 2017; 3:4:56 >

Önemi yok hocam sabah uyumaya gideceğim kalktığımda yazdıklarınızı aynen uygularım.istediğiniz dosya flash belleğe yuklenirse upload eder linki gönderirim size..
    hocam merak ettim netfilix uygulaması mb95 ve üstünde var profil dosyalarıyla alakalı olabilimi diye düşündüm
    hocam usb ye bu şekide geldi
  • quote:

Önemi yok hocam sabah uyumaya gideceğim kalktığımda yazdıklarınızı aynen uygularım.istediğiniz dosya flash belleğe yuklenirse upload eder linki gönderirim size..

Tamamdır
    quote:

hocam merak ettim netfilix uygulaması mb95 ve üstünde var profil dosyalarıyla alakalı olabilimi diye düşündüm

İki 96 kart var,birinde SRS ses desteği var,diğerinde DTS,yani yazılımda yoksa,profilde hiç olmaz,veya olsa da açılmaz,önemli olan yazılıda olması.
    Ben kaçar artık,iyi geceler

EK:
    Olmuş işte ,almışsın dosyaları
    Bunlardan VEN ve RFS linuxta kolay açılıyor fakat winde nasıl açılır bilmiyorum ,googleden araştır "Ubi reader windows" diye

A1 dosyasını iyi sakla bari :)) hadi ben bu sefer gerçekten kaçar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teraspy -- 8 Ocak 2017; 3:16:25 >

teşekkür ederim hocam iyi geceler
  • Arkadaşlar bende nexon 40nx590 var mb96 şaseli.Wifi directte takılıyor.Belli bir süre sonra kilitleniyor tv.Sw profile ile oynama yapacağım ama bişey olursa elimde full yazılım dosyası yok.Sizden ricam elinde nexon 40nx590 ın full yazılımı olan varsa bana özel mesaj atabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 173174175176177
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.