Şimdi Ara

İlk Mod : Emektar - Yeni ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

16Hakan16 adamımdır kendisine gerekli kolaylık gösterile...

Boya işi çok özen ister. Sorunun cevabı da evet. Her katı attıktan sonra kurumasını beklemelisin. Boya israf etmekten çekinmemelisin. Bazı yerler boyanmamış gibi göründüğünde o bölge üzerinde fazladan durmak boyanın orda kümelenmesine ve berbat olmasına neden olur. Boyanın püskürme hızına bağlı olarak sabit bir hızla yatay gidiş gelişler yapmalı ve asla bir nokta üzerinde sabit durmamalısın boyayı sıkarken. Bir diğer dikkat edilecek nokta boyayı tam olarak yandan sıkmak. Yani kasayı bir duvar, masa, vs üzerine koyup öyle boyamalısın. Yere koyup tepeden tepeden sıkarsan boya damlaları sıçrayarak zemine yapışabilir. Piyasadaki boyaların kuruma hızı şu sıcak yaz günlerinde yaklaşık 15-20 dk kadar. boya 2 kat olsa yeter. Yeterince kapatır. Yeşil boyayı her yere vurmana gerek yok. Belirli yerlere vurman yeterli. Ama vernik şart. Bu hem boyanın kolayca kabarıp dökülmesini, hem de çizilmesini önler ve derinlik verir boyaya.

Ledlerin renklerini bile değiştirebilirsin. Işıklar için farklı bir tasarım düşünürüz. Fikir aklına yattıysa bir an önce projeye giriş sen, göç yolda düzelsin

Teşekkürler hocam fikirleriniz için bu uzaylı yeşili kafama yattı , boya olarak bildiğiniz , tavsiye ettiğiniz bi marka varmı , ayrıca , işlemleri yapma sıralamam nasıl olmalı?

• Boyada Polisan Home Cosmetics ve Duck güzel markalar. Siyah boya mat olmalı. Bu şart. Yeşil boyayı dediğim renkte bulman kolay olmayabilir ama acele etme. Gidip mevlana türbesi yeşili almanın anlamı yok. Benim söylediğim renk zümrüt yeşili ancak markadan markaya da renk fark ediyor. Mesela Raymax RAL 6001 bildiğin türbe yeşili ama adam yazmış zümrüt yeşili diye... Ne denir ki... Öte yandan Fast Finish Chameleon marka daha amaca uygun görünüyor (denemedim bakmadan alma). Eğer şöyle güzel, siyahın üzerinde çok koyu durmayacak, uzaylı sümüğü renginde bir yeşil bulamazsan fosforlu yeşil al. Hem belki ilerde UV ışıklandırma yaparsan yeşil iyice gösterebilir kendini. Boya için sanat malzemeleri, hobi malzemeleri satan yerlere, büyük kırtasiyelere ve hırdavatçılara bakabilirsin.

Bir sonraki aşamada yeşil renk katot ya da led ışık gerekecek sana. Katot daha temiz ışık verir ama led yerleştirmesi daha kolaydır. Duruma göre bak işte...

İlk işin malzemelere temin etmek olmalı. İhtiyacın olan her şeyi baştan hazır edersen işin yarıda kesilmez.
    İkinci aşamada kapsamlı bir temizlik olmalı. Tüm tozlar, pislikler köşe bucak temizlenmeli.
    Üçüncü aşama genel anlamda boya işleri (konunun detayları adım adım en ince ayrıntısına kadar önceden anlatıldı forumda ben uzatmıyorum)
    Dördüncü aşama parçaların birleştirilmesi, fazlalık kabloların toplanması, ışıkların yerleştirilmesi
    Beşinci aşama yan panel pleksi yapımı
    Altıncı ve son aşama da son montaj

Makul bir sıralama bu şekilde olacaktır.

• Teşekkürler hocam takıldığım bi yer olursa sorabilirmiyim acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.