Şimdi Ara

İlk Mod : Emektar - Yeni ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buralarda gezine gezine bişeyler öğrendim , 1-2 haftadır geziyorum üşengeçlikten anca üyelik aldım
    Arkadaşlar ilk modum için 2 kasam var elimde , 1.si eski kasam,üstünde sigara söndürülmüş,harap ve bitap halde
    İlk kasamdan başlıyayım:

Yeni kasa :

Çok pismiş ya

Evet arkadaşlar hangisini modlayayım,nasıl yapayım, ne gerekli v.s bişeyler yazarsanız memnun olurum

• Ben hep eski kasaları modlamaktan yanayım..Eğer beyazı modlicam dersen önce boya at sonra ışıklandırma yap .Her zaman ki gibi pleksi yapKasanın içinide boya daha gersini sen getir işte .Ama beyazı modlarsa daha fazla para gider bunuda söyliyeyim.
  • Bu konuda acemiysen eskisenden başla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dimox

Bu konuda acemiysen eskisenden başla

• Teşekkürler arkadaşlar da sigara yanığını nasıl temizleyebilirm , ve boyayı nasıl yapmalıyım acaba?
  • yanığın oraya bi sarı led koy :D halen yanıyormuş gibi dursun =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertozgun

Teşekkürler arkadaşlar da sigara yanığını nasıl temizleyebilirm , ve boyayı nasıl yapmalıyım acaba?

boya atarsan kaybolur tahminimce zaten zımpara atıcaksın boyamak için.Naıl boyaman gerektiğinede buradan bakabilirsin:http://forum.donanimhaber.com/m_10728183/tm.htm . kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YENİ CLİO 4 ANA KONU
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaçıksinoplu

yanığın oraya bi sarı led koy :D halen yanıyormuş gibi dursun =)

Teşekkürler arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasterTrain -- 18 Haziran 2011; 16:25:18 >
  • önemli değilde yapacakmısın =)bu arada eski kasnaı yapma daha mantıklı özelliktede ilk mod ise yenisinde bir yanlış yapıp modu mahvedebilrsin ( inş. öyle birşey olmaZ =) eski kasayı değişik birşeyler yapabilirsin =)
  • Dremel arıyorum, plexi sipariş verdim bolca , 2Metre led aldım mavi kırmızı, zımpara pasta cila boya v.s hallettim bakalım nasıl birşey çıkıcak ortaya , pederde makine mühendisi heralde bişeyler çıkar ortaya :D
  • başka tavsiyesi olan arkadaş yokmu
  • madem makina mühendisi. o zaman kasayı böyle açılır kapanır pistonlu filan kasa olduğu gibi gözükmeyen birşey yapın =) =) yeterki siz isteyin birde maddiyat var..
  • 50 Tl edicek kasaya 300 lira yatırmak pek akıllıca gelmedi, 100 lira harcadım şu an dremell filan buldum biyerlerden, başka değişik bişey deniyeyim deddim açılır kapanır pistonlu derken ne demek istediğini anlayamadım :D
  • yeni kasadan güzel şeyler çıkar.ama ben tavsiye vermeyeyim hep uçuk kaçık oluyor
  • kasa böyle normal halinde kçükük duracak ama açıldığında hava açılımı filan kolay olan birşey orası size kalmış =)
  • Önce şunu sormam lazım: resimleri çekerken neden koşuyodun? Hepsi bulanık yahu gözüm bozuldu

Eskiyi modlamak her zaman daha keyiflidir.. Üstelik eski kasanın power tuşunun üçgen olmasına da bayıldım! Alienware tarzı bir kasa yapmaya çok müsait!!! Yeşil neon kullanarak uzaylı sümüğüne döndürebilirsin kasayı! Süper olur. Boya konusunda yapılacak yapılmayacak bile demiyorum o kadar bariz... Neden beyaz kasa yaparlar asla anlayamayacağım... Ben senin yerinde olsam bu kasaya ilk kat siyah sonrasında yaldızlı yeşil (yaban arısı yeşili), en üt kata da birkaç kat kalın kalın parlak vernik atarım... Derin bir siyah doku üzerine yeşil yansımalar elde edersin. Güzel olur. O power ve hdd ışıkları çok çirkin. Nedense hep de bundan koyarlar... Hazır elin değmişken bu ışıkları da daha cicili bişeylerle değiştirebilirsin. Örneğin o delikleri birleştirip içeriden bir parça buğulu pleksi takarak, ve led ışıkların önüne iki adet küçük boncuk koyarak (nereden bulacağını anlatırım gerekirse) ışıkları olduğundan büyük gösterebilirsin (mercek etkisi). Fan bölmeleri için yapacak fazla bir şey yok ama led'li fanlar kullanarak ambians yaratabilirsin. Yan panele pleksi yapmak şart! Bunu yapmanın da çeşitli yolları var. En kolayı yan paneli kesip biçmek yerine kenarları düzeltilmiş kalınca bir pleksi levhayı yan kapak olarak kullanmak. Bu da yine yapım aşamasına geldiğinde detaylandırılabilecek bir husus... Sen bir başla da gerisi gelir...

EK: Ayrıca üstteki 3 adet DVD bölmesi kapağını (5''25 yuva) çıkartarak bu bölmeyi fan bölmesi yerine de kullanabilirsin. İlk kasa olur. Demedi deme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 22 Haziran 2011; 23:56:48 >

• büyük üstad foruma dönmüs thunderwatcher in söylediklerini uygulamanı tavsiye ederim
  • ön konsolu Yeşil Siyah boyuyabilirsin içerden açık yeşil led ile şık durur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Önce şunu sormam lazım: resimleri çekerken neden koşuyodun? Hepsi bulanık yahu gözüm bozuldu

Eskiyi modlamak her zaman daha keyiflidir.. Üstelik eski kasanın power tuşunun üçgen olmasına da bayıldım! Alienware tarzı bir kasa yapmaya çok müsait!!! Yeşil neon kullanarak uzaylı sümüğüne döndürebilirsin kasayı! Süper olur. Boya konusunda yapılacak yapılmayacak bile demiyorum o kadar bariz... Neden beyaz kasa yaparlar asla anlayamayacağım... Ben senin yerinde olsam bu kasaya ilk kat siyah sonrasında yaldızlı yeşil (yaban arısı yeşili), en üt kata da birkaç kat kalın kalın parlak vernik atarım... Derin bir siyah doku üzerine yeşil yansımalar elde edersin. Güzel olur. O power ve hdd ışıkları çok çirkin. Nedense hep de bundan koyarlar... Hazır elin değmişken bu ışıkları da daha cicili bişeylerle değiştirebilirsin. Örneğin o delikleri birleştirip içeriden bir parça buğulu pleksi takarak, ve led ışıkların önüne iki adet küçük boncuk koyarak (nereden bulacağını anlatırım gerekirse) ışıkları olduğundan büyük gösterebilirsin (mercek etkisi). Fan bölmeleri için yapacak fazla bir şey yok ama led'li fanlar kullanarak ambians yaratabilirsin. Yan panele pleksi yapmak şart! Bunu yapmanın da çeşitli yolları var. En kolayı yan paneli kesip biçmek yerine kenarları düzeltilmiş kalınca bir pleksi levhayı yan kapak olarak kullanmak. Bu da yine yapım aşamasına geldiğinde detaylandırılabilecek bir husus... Sen bir başla da gerisi gelir...

EK: Ayrıca üstteki 3 adet DVD bölmesi kapağını (5''25 yuva) çıkartarak bu bölmeyi fan bölmesi yerine de kullanabilirsin. İlk kasa olur. Demedi deme

Hocam teşekkür ederim zaman ayırdığın için, ilk olarak "ilk kat siyah sonrasında yaldızlı yeşil (yaban arısı yeşili), en üt kata da birkaç kat kalın kalın parlak vernik atarım" demişsinde siyah boyayı attım geçtim , kurumasını beklemelimiyim yoksa direk atayımmı yeşili,
    ayrıca power ve hdd ışıklarını kafamda canlandıramadım, Delikleri nasıl birleştirebilirim , diğer fan ve pleksi olayını düşündüm zaten. Başlıyorum yakında inşallah hepinize teşekkürler arkadaşlar

• 16Hakan16 adamımdır kendisine gerekli kolaylık gösterile...

Boya işi çok özen ister. Sorunun cevabı da evet. Her katı attıktan sonra kurumasını beklemelisin. Boya israf etmekten çekinmemelisin. Bazı yerler boyanmamış gibi göründüğünde o bölge üzerinde fazladan durmak boyanın orda kümelenmesine ve berbat olmasına neden olur. Boyanın püskürme hızına bağlı olarak sabit bir hızla yatay gidiş gelişler yapmalı ve asla bir nokta üzerinde sabit durmamalısın boyayı sıkarken. Bir diğer dikkat edilecek nokta boyayı tam olarak yandan sıkmak. Yani kasayı bir duvar, masa, vs üzerine koyup öyle boyamalısın. Yere koyup tepeden tepeden sıkarsan boya damlaları sıçrayarak zemine yapışabilir. Piyasadaki boyaların kuruma hızı şu sıcak yaz günlerinde yaklaşık 15-20 dk kadar. boya 2 kat olsa yeter. Yeterince kapatır. Yeşil boyayı her yere vurmana gerek yok. Belirli yerlere vurman yeterli. Ama vernik şart. Bu hem boyanın kolayca kabarıp dökülmesini, hem de çizilmesini önler ve derinlik verir boyaya.

Ledlerin renklerini bile değiştirebilirsin. Işıklar için farklı bir tasarım düşünürüz. Fikir aklına yattıysa bir an önce projeye giriş sen, göç yolda düzelsin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.