Şimdi Ara

İlk Müslüman Türk Devletı ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar soru başlıkta belirtiğim gibi ilk müslüman olan türkleri değil ilk müslüman türk devletini soruyorum yardimcı olanlara şimdiden teşekkürler kaynak belirtirseniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Karahanlılar ilk türk islam devleti ama sorunu tam anlayamadım

• Karahanlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektromanyak1996

Arkadaşlar soru başlıkta belirtiğim gibi ilk müslüman olan türkleri değil ilk müslüman türk devletini soruyorum yardimcı olanlara şimdiden teşekkürler kaynak belirtirseniz sevinirim

resmi olarak karahanlı devleti...

ancak;

seyyah ve alim İbn Fazlan (İbn Fadlan da denir) halife tarafından m. 920-922 arası "İtil Bulgarları"na elçi olarak gönderiliyor, görevi onlara maddi-manevi yardım etmek destek olmak, İslamı anlatmak ve öğretmek...İbn Fazlan bunları Türk Devleti olarak belirtmiştir...dolayısıyla ilk olma özelliğini onlara vermek lazım gelir...

ben kitabı 25 yıl önce okumuştum, içinde çok enteresan gözlemler var bazıları şaşırtıcı türden...seyahat güzergahı üzerinde ruslara da uğramış, özellikle onlarla ilgili kısımlar çok ilgi çekici...oğuzlar ve peçeneklerle ilgili bölümler de dikkate değer...

bazı bilgiler bizim evliya çelebi türünden "söylenti"lere dayanıyor, mesela gidemediği yerlerle ilgili bilgileri şifahi olarak derlemiş araya efsane, menkıbe, vs. karıştırmış...arap seyyah olmasından dolayı bizim tarihçiler ona pek itibar etmemişler zamanında, bu nedenle eser ancak 20. yy.da türkçeye çevrilmiş...bizden 150 yıl önce ruslar kendi dillerine çevirip okumuşlar eseri...

• Yalnız bahsettiğin dönemde İdil Bulgarları devlet olarak geçmiyor.Hazarlar'a bağlılar.Bahsettiğin dönemdeki liderleri Almuş'un babası Bulgar dükü.Bağımsız bir devlet konumuna gelmeleri Müslümanlığı kabul etmelerinden sonra gerçekleşiyor.

Ruslar'a uğrama olayı ayyaş Vladimir ile mi alakalı?
  • Yorum yazan herkese teşekkürler gereken cevabi aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

Yalnız bahsettiğin dönemde İdil Bulgarları devlet olarak geçmiyor.Hazarlar'a bağlılar.Bahsettiğin dönemdeki liderleri Almuş'un babası Bulgar dükü.Bağımsız bir devlet konumuna gelmeleri Müslümanlığı kabul etmelerinden sonra gerçekleşiyor.

Ruslar'a uğrama olayı ayyaş Vladimir ile mi alakalı?

zaten yardım hazarlara karşı gönderiliyor, bağımsız veya değil, sonuçta onlar da kavim ikisinin de hükümdarı var, sadece hazarlar etkin güç bölgede ve hatta hükümdar çevresi musevi (yahudi değil)...

güya bu kitaptan senaryolaştırılan 13. savaşçı adında bir film vardı bilmem izleyen var mı, banderas ibni fazlanı oynuyor ama kitapla alakasız bir karakter, o filmi sonuna kadar hiç izleyemedim nedense, kitabı okuyunca film yalan gibi gelmişti bana...

ruslarla ilgili kısma hiç gelmeyelim, rtük kızar...
    tek bahsedeceğim bölüm sanırım filmde de kullanılmıştı, hükümdar ve avanesi elini-yüzünü yıkıyor evlere şenlik, tam anlamıyla mide bulandırıcı...
    kitapta öyle bölümler var ki anlatılacak gibi değil...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu açan kişi devlet olarak sormuş.O yüzden belirttim devlet olmadıklarını.Yoksa senin dediğin de doğru.

Ben izledim filmi ama tarihi açıdan düşünmedim.7 samuray filmindeki gibi atlar girmesin diye kazıklar çakıp,oradan oraya koşturduklarını hatırlıyorum.Yalnız izleyeli çok oldu.10 seneyi geçmiştir rahat,pek hatırlayamıyorum o yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlameSplasher

Konuyu açan kişi devlet olarak sormuş.O yüzden belirttim devlet olmadıklarını.Yoksa senin dediğin de doğru.

Ben izledim filmi ama tarihi açıdan düşünmedim.7 samuray filmindeki gibi atlar girmesin diye kazıklar çakıp,oradan oraya koşturduklarını hatırlıyorum.Yalnız izleyeli çok oldu.10 seneyi geçmiştir rahat,pek hatırlayamıyorum o yüzden.

berbat bir film hocam, bir yere kadar kitabı anımsatıyor ama sonrasında kitapla uzaktan-yakından alakası yok...herhalde a. banderas zügürt olduğu yıllarda oynadı...

• Devlet olarak kabul ederseniz Bulgarlar ha yok kabul etmiyoruz diyorsanız Tolunoğulları.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.