Şimdi Ara

İlk şarap içimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tadını çok merak ettiğim için buzbağ rose şarabı denemek istedim fakat birkaç yudumu bile zar zor içtim. İçimi inanılmaz zor bir şeymiş bu şarap? Birayı ilk kez içtiğimde de birkaç yudumda bırakmak zorunda kalmıştım fakat sonradan damağa oturmuştu tadı ama sanki bu şarap denen şey daima böyle gelecek gibi duruyor içimi? Koca şişe boşa gidecek ona yanıyorum, şimdilik mantarı geri koyup şişeyi sakladım ama aga nasıl bir tat böyle kokusu desen keza leş gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İlk Kez Şarap İçmek: Yeni Başlayanlar İçin Kılavuz

İlk kez şarap içme deneyimini keyifli ve unutulmaz kılmak için birkaç ipucu paylaşıyoruz.

• Şarap Seçimi: İlk kez şarap içenler için hafif ve meyveli beyaz veya pembe şaraplar önerilir. Soğuk servis edildiğinde, Buzbağ Rosé şarabı iyi bir seçim olabilir.

• Tadım Sırası: Damak tadınızı geliştirmek için şarabı küçük yudumlarla için. Aromaları ve tatları belirlemeye çalışın.

• Şarabın Tadını Yumuşatma: Şarabın tadını yumuşatmak için suyla karıştırabilirsiniz. Bu, özellikle tanen oranı yüksek kırmızı şaraplar için önerilir.

• Yemek Eşleşmeleri: Şarabınızı yiyeceklerle eşleştirerek lezzetleri tamamlayabilirsiniz. Meyveli şaraplar salatalar ve deniz ürünleriyle iyi giderken, kırmızı şaraplar et yemekleriyle uyumludur.

• Deneyin ve Öğrenin: Farklı şarap türlerini denemekten çekinmeyin. Bu, kendi damak tadınızı belirlemenize ve sevdiğiniz şarapları keşfetmenize yardımcı olacaktır.

• Sorumlu İçin: Şarap keyifli bir içecek olabilir ancak aşırı tüketildiğinde sorunlara yol açabilir. Sorumlu bir şekilde için ve araç kullanırken veya başka faaliyetlerde bulunmadan önce şarap tüketmekten kaçının.

Yeni başlayanlar için şarap içme deneyimi, lezzetleri keşfetmek ve çeşitli şarap türlerini takdir etmek için harika bir fırsattır. Bu ipuçlarını takip ederek, ilk şarap içme deneyiminizi keyifli ve unutulmaz kılabilirsiniz.

Yukarıda belirtilen anahtar kelimeler aşağıdaki cümlelerde kullanılmıştır:

• İlk kez şarap içenler için hafif ve meyveli beyaz veya pembe şaraplar önerilir. (ilk kez şarap içeceklere tavsiyeler)
    • Soğuk servis edildiğinde, Buzbağ Rosé şarabı iyi bir seçim olabilir. (buzbağ rose şarap yorumları)
    • Şarabın tadını yumuşatmak için suyla karıştırabilirsiniz. Bu, özellikle tanen oranı yüksek kırmızı şaraplar için önerilir. (şarabın tadı nasıl yumuşatılır)
    • Meyveli şaraplar salatalar ve deniz ürünleriyle iyi giderken, kırmızı şaraplar et yemekleriyle uyumludur. (kırmızı şarap tadı nasıl)
    • Farklı şarap türlerini denemekten çekinmeyin. Bu, kendi damak tadınızı belirlemenize ve sevdiğiniz şarapları keşfetmenize yardımcı olacaktır. (ilk defa şarap içmek, şarap tadı)
    • Yeni başlayanlar için şarap içme deneyimi, lezzetleri keşfetmek ve çeşitli şarap türlerini takdir etmek için harika bir fırsattır. (buzbağ şarap yorumları)
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam şaraba böyle diyorsanız rakı içseniz ne yapacaksınız Bence alkollü içecekler arasında en güzeli bomonti bira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 3 Nisan 2019; 0:41:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlbatrosD.IIIFazılBey

Hocam şaraba böyle diyorsanız rakı içseniz ne yapacaksınız Bence alkollü içecekler arasında en güzeli bomonti bira
    Weins buğday birası gibi biralar daha hoşuma gidiyor içimi rahat bulduğum için. Sanırım ben alkolde kafa bulmayı değil keyif almayı arıyorum, içerken ice tea gibi kola gibi içimi rahat olsun zevkli olsun istiyorum ama alkol oranı arttıkça öyle bir şeyin mümkün olmadığı da doğa kanunu tabi.

• Eski kaşar,kuru et,pastırma veya sucuk gibi şeylerle iç şarabı bunlarla birlikte güzelleşiyor tadı özellikle eski kaşar bir numara benim için iki numara pastırma
  • Bence de tadı en güzel içki en sevdiğim içki biradır onun dışında likör ün tadı fena değildir Şirince diye bir şarap markası var hafif meyve şarapları var içmesi keyifli ama çok az kafa yapıyor hem de ucuz uzun zamandır şarap içmiyorum hala piyasada var mı bilmiyorum bulursan kaçırma derim bir de piyasa da Cumartesi diye bir şarap markası var asla o şaraptan alma bedava verseler de içme içtiğim daha doğrusu içemediğim en kötü şarap sirke iç daha iyi o derece
  • anadolu bağları hacıbektaş içmiştim bende gayet iyiydi tadı bence sizde sıkıntı olmasın hocam?

yada şarabtan şaraba farkediyor demekki.
  • hocam şimdi şöyle ; kıyaslamanız yanlış , neden yanlış diyeceksiniz . Arpa suyuna %5 etil alkol katılarak bira elde ediliyor . Ama şarabın alkol oranı %13-14 civarı . Viski - vodka %40 , rakı %45 . Alkol oranı arttıkça acılık artıyor yani . Şarabı severim , biraya alıştıgınız gibi şarabada alışabilirsiniz . Çok kasmadan mezelenerek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sprite ya da uludağ gazoz koy içine öyle iç

• İçtiğiniz şarap pek kaliteli değil. keza şarap sade bir şekildede içilmez, eğer şarapçı değilseniz. şarabın bir kültürü vardır, yemeklerde tercih edilir. özellikle et yerken şarap içmek harika oluyor.

içimi çok hafif bira istiyorsanız miller içmenizi öneririm, veya siz alkolü kesinlikle keyif için içiyorum tadıda mükemmel olsun diyorsanız '' malibu '' alın. tadı gerçekten harika, ayrıca insanlar rakıyı çok sert bulur. rakı bana nedense hiç sert gelmeyen bir alkol türü, özellikle soğuk olsun ve anasonu seviyorsanız çok rahat içersiniz diye düşünüyorum. ama anladığım kadarıyla siz, alkollü olsunda tadıda güzel olsun diyorsunuz. o zaman kesinlikle malibu alın.
  • buzdolabinda saklamayin, oda sicakliginda bi dolapta saklamaniz ideal. icmeden 30-40dk once buzdolabinda koyun. bardaga yarim veya yarinin biraz alti doldurun. icmeden hafifce sallayin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 123zlatan1234

İçtiğiniz şarap pek kaliteli değil. keza şarap sade bir şekildede içilmez, eğer şarapçı değilseniz. şarabın bir kültürü vardır, yemeklerde tercih edilir. özellikle et yerken şarap içmek harika oluyor.

içimi çok hafif bira istiyorsanız miller içmenizi öneririm, veya siz alkolü kesinlikle keyif için içiyorum tadıda mükemmel olsun diyorsanız '' malibu '' alın. tadı gerçekten harika, ayrıca insanlar rakıyı çok sert bulur. rakı bana nedense hiç sert gelmeyen bir alkol türü, özellikle soğuk olsun ve anasonu seviyorsanız çok rahat içersiniz diye düşünüyorum. ama anladığım kadarıyla siz, alkollü olsunda tadıda güzel olsun diyorsunuz. o zaman kesinlikle malibu alın.
    Şarabı dün eski kaşarla tüketmiştim daha doğrusu eski kaşarı tükettim ama şarap birkaç yudumda kaldı. Belki zamanla damak tadı değişir dediğiniz gibi. Birada da ilk Efes bomanti denediğim için tadı çok ağır kötü gelmişti ve şişe çöpe gitmişti ama zamanla farklı markalarla mı fikrim değişti yoksa damak tadı alışmaya mı başladı bunu bilmiyorum. Milleri geçenlerde içtim evet çok hafif gerçekten ama tadı da şekerli gibiydi şurup gibi ve tekrardan içme isteği uyandırmıyordu Weinstephenar’e göre. Beck de güzeldir umarım.

Malibu aradığım şeye benziyor ama fiyatı çok pahalı geldi şarap ve biraya kıyasla. Şarap için Rose şaraplar daha hafiftir diye bildiğim için ilk bunu denemiştim köpek öldüren de olmadığı için ama rose bile ağır sirke gibi geldiyse kırmızı klasik nasıldır bilemiyorum. Vişne suyunun içine şarap katılmaz değil mi votka gibi? Şarap sek içilir diye biliyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: valiars

buzdolabinda saklamayin, oda sicakliginda bi dolapta saklamaniz ideal. icmeden 30-40dk once buzdolabinda koyun. bardaga yarim veya yarinin biraz alti doldurun. icmeden hafifce sallayin.
    Gardıroba koydum hiç buzdolabına koymamıştım omdan da olabilir mi tadının kötü gelmesi? Şarap buzdolabına konmaz soğuk içilmez diye bildiğim için öyle oldu. İçmeden 10 dakika önce buzluğa koyup çok soğumadan hafif soğutmak daha mı iyidir?

• Kırmızı şarap dene. İstersen yarı yarıya sade soda ile de karıştırabilirsin. Kırmızı bence gayet lezzetli ve keyifli içimi var. Rose veya beyaz benim de hoşuma gitmiyor.
  • Peynir, meyve, kuruyemis ile birlikte guzel gider.
    Baslangic icin rose-blush yerine kirmizi tercih edin. Buzbagin kirmizisinin icimi kolaydir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bana kargolayabilirsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

Şarabı dün eski kaşarla tüketmiştim daha doğrusu eski kaşarı tükettim ama şarap birkaç yudumda kaldı. Belki zamanla damak tadı değişir dediğiniz gibi. Birada da ilk Efes bomanti denediğim için tadı çok ağır kötü gelmişti ve şişe çöpe gitmişti ama zamanla farklı markalarla mı fikrim değişti yoksa damak tadı alışmaya mı başladı bunu bilmiyorum. Milleri geçenlerde içtim evet çok hafif gerçekten ama tadı da şekerli gibiydi şurup gibi ve tekrardan içme isteği uyandırmıyordu Weinstephenar’e göre. Beck de güzeldir umarım.

Malibu aradığım şeye benziyor ama fiyatı çok pahalı geldi şarap ve biraya kıyasla. Şarap için Rose şaraplar daha hafiftir diye bildiğim için ilk bunu denemiştim köpek öldüren de olmadığı için ama rose bile ağır sirke gibi geldiyse kırmızı klasik nasıldır bilemiyorum. Vişne suyunun içine şarap katılmaz değil mi votka gibi? Şarap sek içilir diye biliyordum.

Alıntıları Göster
    hocam :) yaşınız kaç bilmiyorum, lakin alkol tüketiyorsunuz. tadı tabi ki bi nebze kötü olacak :) sizin aradığınız ayarda, hem ortalama alkol olsun, hem de keyif versin gibi bir olay yok. amsterdama gidip ot içmeyi deneyebilirsin dediğin ayara uygun birtek ot var :))

lakin, malibu tam istediğiniz ayarda lakin evet pahalı. ama siz de zaten keyif için istediğinizi söylemişsiniz, ayda 1 seferlik alınabilir gibi. ayrıca evet şarap sade içilir, ama bunun şarapçı modelinede ' şargoz ' denir. yarıya kadar gazoz, yarısına şarap konur tadı yumuşar ve şarapçıların tercihidir :)

veya size şöyle bir öneride bulunayım. x bir bira alın, bir bardağa boşaltarak için. kutudan yada şişeden içince istemsizce sert geliyor senelerdir tüketmeme rağmen. bardaktan için, ve dilinizi ıslatacak kadar değil koca bir yudum ala ala bardaktan için. daha çabuk keyif vermesini istiyorsanızda, şekerli su yapın. şerbet yani bildiğiniz suyun içine 3,4 kaşık da şeker atın karıştırın biranın yanında için çok daha hızlı kana karışacağı için midenizi bulandırmadan etki edebilir.

ayrıca alkol içerken, bir elinizle tamamen burun deliklerinizi kaparsanız yani havuza atlarken kapatılır ya, aynen öyle kaparsanız ve yudumu aldıktan en az 10 15 sn sonra burnunuzu açarsanız alkolün tadını %80 oranla hissetmezsiniz :) tabi ağzından nefes almayıda unutma :)

becks'ide beğenmezsiniz, benim favorim amsterdam birası o da piyasadaki en ağır bira tercih bile etme. bence senin ayarındaki bira tuborg sarı kutu dene derim.

• Zamanla tadı değismeyecek

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3042DE2E5

Zamanla tadı değismeyecek
    Olur mu hocam! Şarap, yıllandıkça güzelleşir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.