Şimdi Ara

İlköğretim Matematik Öğretmenliği mi Tıp mı?Her İki Mesleğin Avantaj Dezavantajları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
6.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o netlere daha iyi sıralama gelir bence? Tytn iyi çünkü. benim 65 tyt 46 aytye 60k gelir diyorlar. sana bi 35k gelir diye düşünüyorum. ha bana kalırsa boun mat öğretmenliğine tutarsa puanın yaz geç. öğretmenlik güzel ve saygınlık mesleği. hani onlar sanıyor mat öğrt düşük puanlı. asssla bi 40klık matla 200k lık mat öğrt bir değil

• wweiss1023 W kullanıcısına yanıt

Hocam özel sektör düşünsem Bogazici imö yazardım ancak tek hedefim bitirir bitirmez hemen önce Mebe kapağı atmak.Bu yüzden Kpss de çok yüksek puan almam şart.İstanbulda evim Yıldız Tekniğe sadece yarım saat.Bogazici ve Marmaraya 1saatten fazla yol var.Kpss dusundugum icin yoldan tasarruf son sene cok isime yarar diye dusunuyorum.Bir de Bogazici İngilizce ve 1yil hazirlik oldugu icin 5yil oluyor vakit kaybetmek istemiyorum.

Bir de 80Tyt 50Ayt ile 2019da 60bin 2018de 50bin gelmis ben 19-18ortası 55bin gelir diyorum.Tyt 88netse de 45bin.2018den asla daha iyi gelme ihtimali oldugunu dusunmuyorum cunku 2018de hem Tyt koruma yoktu hem sistem degismisti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 11 Temmuz 2021; 0:47:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2021TytAytYolcusu 2 kullanıcısına yanıt

Ya size bu maaşları söyleyen kimler yok %70i 10 altı alıyormuş😂😂😂😂😂

En son zamla

Acilde çakışan prat. En en kötü ihtimalle maaşı

Saf Maaş:4800

Sabit: 3300

Nöbetlik saati acilde: 40lira ----36 saatlik 1 nöbet tutsa 1440lira

Hadi 3tane nöbet parası alsın 5bin lira nöbet parası(5-6 nöbet tutuyorlar yoğun çalışma dönemi var)

Ek ödeme de 2-3bin alsa ( ama acilcilerin covidde ek ödemesi 12bindi) kat sayısı çok fazla ama hiç hasta gelmesin ortalama altı diye hesaplıyorum

Şimdiden 15i buluyor

İnsanlar saf maaş+ sabiti söylüyorlar sadece ama nöbet yok ek ödeme yok(14-15ay covid almalarına rağmen)

10 altı almak imkânsız %1lik kesimden daha az

Hatta sağlık çalışanlarında %50 nöbet ücret artırımı tekrar gündemde

2015te %75 oranında artırıldı

2017de %50 oranında artırıldı

Şimdi %50 artırımı tekrar söz konusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 11 Temmuz 2021; 1:8:4 >

• Dezavantaj olarak da (bazıları itiraz ediyor niye dezavantaj yazmıon diye)

1.) tıp fakültesi en zorlu fakültelerden biri zorlanırsınuz yalan yok(zaten çalışkan öğrenciler geliyor fakülteye kolay adapte sağlıyorlar)

2.) ömür boyu ders çalışmanız ve kendinizi geliştirmeniz gerek tıp baya ilerlemekte özellikle genetik yönden

3.) hayatınızı hekimliğe adamanız gerek.

4.) tıp eğitimi çok uzun sürüyo 10-15 yılda anca 1 uzman hekim olabiliyorsnuz

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Covid donemi deki maaslari yazman dogru degil cunku bu ekstra ucretler gecici birsey.Ülkede 15bin kazanan pratisyen orani eger aile hekimi degilse yuzde 30dan fazla degildir.

Peki maaslar cok yuksek deyip dediginizi dogru kabul edelim çalısma şartları,asistanliktaki mobbi gler hatta bu yuzden olan intiharlar,ayda 10nöbet,cerrahi branslarin malpraktis riskleri den de biraz bahsedebilor misin

Anlamamak için direniyorsun@2020ayt

Covidsizzzzzzzz

Saf maaş:4800

Sabit:3300

Saatlik 1 nöbet 40tl 1 nöbet 1440 a den geliyor.3 nöbet alsa 5bin lira((ama sen de bilion 7nöbet kadar alabiliyorlar)

İlçe devlet hastanesinde de az hasta varsa ek ödeme 3--4 bin lira

Sen topla hesapla

Toplamı biliyorsundue

İçinde bölge tazminatı yok, yemek parası yok, aile parası yok

Covidli ek ödeme 10civarıbdan fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 11 Temmuz 2021; 1:29:8 >

2020ayt midir her ne boksa onun ben olmadigima en buyuk yeminleri ettim hala daha bama ne diye iftira atiyorsun?Sen laftan anlamiyor musun kardesim!Tıp icin mezuna kalmak konusunda kararsizim ben Tıpın avantajlarini da saydim ama zorluklari gozumu korkutuyor mezuna kalmaya deger mi diye hergun evde dusunmekten basim agriyor dertlesmek fikir alisverisi icin konu aciyorum.Soylediklerimin de hepsi dogru bir de yalanlayamiyorsun da napalim sabaha kadar Tıpçilari doktorlari mi yalayalim hic mi olumsuzluklardan bahsetmeyelim?

• Acilde 1nöbet 24saattir.24×40=960lira eder.1nöbet nasıl 1440lira ediyormuş nerenden hesaplıyorsun sen??

36 saatlik nöbet diyorum bu küçük hesaplara girme

Ona kalırsa da hiçbir hekim 3 nöbet tutmüyor🙆🙆

Ve nöbet ücretleri de son 5 yıl içinde

%75 ile %50 zamlandı bu yılda %50 tekrar artacak çalışmaları sürüyor deniliyor👏👏

Kardeş 36saat nöbet diye bir kavram yok.Acilde nöbetler 24saat+kalan 12 saat normal mesaiden bir xaman dilimi olarak geçiyor.

Kuzenim acilde pratisyen

Nöbetleri ya 24 ya 16şar saat.Bazı gunler de normal 8saat mesai yapıyor.Aylık 160saatlik mesaiyi doldurmak icin ya aylik 7tane 24saatlik nobet tutarsin ya da haftaici hergun 8-4 8saat calisirsin.Acilde aylik 7nöbetin her fazlası ekstra mesaiye girerEkstra tutacagin 8.nöbet icin o ayki maasina ekstradan 24×40dan 960 eklenir.

Yıllardır yaptığın gibi konuların içine ediyorsun. Başka bir söze gerek yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.