Bildirim
ilkokul 6. sınıf öğrencisi için proje
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
neyle ilgili?
kardeşimize yardımcı olalım.
sanırım önce konu belirlemek lazım.
bilim projesi askıda kalan bi laf biraz. -
Bizim yegene elektromıknatıs yapmıştık. Yapımı son derece basit. Yapmayı düşünürsen tarif edebilirim.. -
ben ilkokul 5. sınıfı bitirdim..o zamanlar 6 diye bişey yoktu.. -
oyncak plastik bi arabanın üzerine balon bağla. havanın itmesiye gitsin.
Al sana havayla çaılışan araba...
ne biliyim akıla biçok şey geliyo ama konu önemli tabi.
elektronikle ilgilimi bu bilim ödevi??? -
Bir akvaryum alırsın (yada silikon ve camdan yaparsın)
içine bir akvaryum koyup silikonlarsın altından su geçecek şekilde
arayı su doldurarak içine bir ısıtıcı birde motor koyup ısıtıcıyı 40 dereceye ayarlar motoruda çalıştırırsın
artık dışını da izole edip(inşaat izole köpüğüyle) içeri açılan bi pencere yapıp bide ışık ekledin mi tadından yenmez
tabi bide içerideki akvaryuma pamuk ve baş adet taze yumurta koyarsan ve her gün yumurtaları çevirirsen 21. gün sonunda civciv sesiyle uyanırsın
Yukarıda değişik bir kuluçka makinası yapımını anlattım ben bunu lise 2. sınıf fizik dönem ödevi olarak yapmıştım ne alaka diyeceksiniz adam özgün bi proje istiyodu tam 21. gün götürdüm okula hiç ses seda yoktu okuldan sonra hocayla bi açtık civcivin 1 i çıkmış yumurtadan tabi hoca mest oldu tabi çaktı hemen 100 leri ama bana soracak olursanız 6 sınıf için bile fazla.
İnşallah yardım edebilmişimdir.
-
ilgilenen herkese teşekkürler.Konu elektrik olabilir ama 6.sınıf seviyesinde.(elektrik konusunu yeni işlemeye başladılar).Elektromıknatıs olabilir.Hadi arkadaşlar değişik fikirler yokmu.
Çocuklar duymasın dizisindeki duruma düşmeyelim veli olarak. -
erman374 o şekilde yaparsan yumurtadan civciv çıkmaz.. -
elektromıknatıs iyi fikir ben 7. sınıfta onu yapmıştım bana 5 verdi isters yapımını nalatabilirim tabi sen istersen
-
isyankar_2277
elektromıknatıs konusundaki yardımınız beni sevindirir.Bekliyorum.
Selamlar. -
iki pili seri bağla, üst üste. bi kalemin üzerine sık şekilde ince zil teli sar. sonra uçlarınıda birleştirdiğin pllerin uçlarına bağla.
Sonuç : Kalemi ataç ve toplu iğne benzeri ufak metal eşyalara yaklaştırdığında onları çekecektir. -
quote:
erman374 o şekilde yaparsan yumurtadan civciv çıkmaz..
Gözüme mi inanıcam sana mı? -
ilkokul 6. sinif yoktur ilkogretim 6. sinif vardir ben 7 ye gidiyom oglun bisikletciden bisiklet dinamosu alsin bi kac disli cark fln kursun sonra dinamoyu dondurecek bi kol yapsın(su kuyusu gibi) ve 2 tane tel cekip 6 volt luk pile taksın kolu hizlica cevirdiginde elektirik uretsin ve ampul yansin hadi kolay gelsin -
Teşekkür
İlgilenen herkese teşekkür ediyorum.elektromıknatıs konusunda bir şeyler yapmaya karar verdik.
Saygılar -
elektromiknatıs ne?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X