Şimdi Ara

illa ODTÜ İTü mi lazım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
1.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şansa da bağlı. Burada millet Gazi'yi bile küçümsüyor akrabam Kırıkkale mezunu Aselsan'da çalışıyor. Buraya ya da memurlar.nete konu açsa asgari ücrete çalışırsın derlerdi o akrabama. Tabi şansın düşüyor ama aynı şekilde babamın bir arkadaşının kızı da ODTÜ endüstri mezunu 3 mü 4 mü yıldır işsizmiş. Her şey üniversite ile bitmiyor. Ama bu forumun büyük çoğunluğu ODTÜ-İTÜ-Bilkent heveslisi oluyor doğal olarak ya da orada okuyor oluyor o yüzden diğerlerinin heveslerini kırmaya da bayılıyorlar sanırım. Tabi ben de ODTÜ, İTÜ istiyorum hedefliyorum ona lafım yok da diğer üniversite mezunları hiçbir şey yapamayacak gibi net cümleler kuranlar sinirimi bozuyor.

Bu arada sanırım Kırıkkale mühendislikte en kötü üniversitelerden de biri. Ben öyle duymuştum sadece Ankaralılar yakın diye biraz yükseltiyorlar puanlarını gerçi yine de yerlerde ama

• ingyi çok iyi düzeyde bilecek ve de iş hayatında kullanacak düzeyde almanca bilecek birinin bugüne dek edindiği böyle birer artısı yoksa kendi çabalayarak ya da okuduğu lise dolayısıyla,bence işi zordur.bilmiyorum belki dil öğrenmeye çok çok aşırı bir yatkınlığın vardır 1 senede 1 dil halledersin belki daha kısa sürede.ama benim ing ye aşırı yatkınlığım olmasına rağmen o kadar da kolay geliştirilmediğini belirteyim.gramer kurallarını öğrenmekle 3000 kelime ezberlemekle öğrenilmiyor maalesef.

en az 2 dil öğrenmeye(geliştirmeye) harcayacağın gücün yarısını şimdi daha iyi bir üni kazanmaya harcasan bence itüye girer misin bilmem ama girme ihtimalini baya artırırsın.

o yüzden hala zaman varken sınavı ciddiye al ve sıkı çalış

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Orijinalden alıntı: 0x888

quote:

Orijinalden alıntı: 3nokta

Illa itu odtu sart degil ama en azindan bi kocaeli falan olsun , ingilizcen almancan suan yoksa ilerde ogrenmeye usenirsin bence.

Tam azımdan aldın lafı iyi olarak en az kocaeli veya sakarya gibi bir üniversite lazım mesela ben kocaeli istiyorum kendi şehrim oldugu için vede eğitimide gayet iyi (bil. müh) Bu civarlardaki üniversitelerden birine hedeflen

peki sizce odtü ve itü dışında elektronikte iyi olan yerler neresidir?

odtü itü dışında bir sürü iyi olan üniversite var fakat türkiyede ilk 20 içinde kocalei ve sakarya var bunlar ve bunlara yakın üniversiteler iyidir. biraz araştırırsan diğer ünileride öğrenirsin

• illa odtü itü lazım değil. Ama sıradan bir üniversite okumak bu devirde ciddi bir risk.

makine okuycam diyorsun. Çıkınca büyük ihtimalle doğalgaz dönüşümü yapan ufak bir şirkette 1000 liraya çalışacaksın.

Ford, Man gibi şirketlere kapak atmak hayli zor iyi bir üniversite olmazsa.

Yine de makine sektörünü çok iyi bilmiyorum. Elektrik-elektronik olsaydı detaylı bilgi verebilirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saxomen

İlla onlar olacak diye birşey yok Boğaziçi veya Bilkent'de olur

• hocam hep aynı yerde takılı kalmanın bir mantığı yok. itü odtü yazan diplomasında zaten önde başlıyor bunun üstüne birde şöyle bir durum var.
    aç bak facebookda 2013 2014 girişliler gruplarına
    odtü itüdekiler bölümleriyle alakalı temel yapmaya çalışırken, anadoludaki öğrenciler itiraf dedikodu kız düşürme peşinde. şu kendini geliştirme dediğiniz şey ne oluyor ben onu tam anlamıyorum ki. çünkü kendini geliştirenler o iyi üniversitelere gidenler. ayrıca kendini geliştirmek için neden üniyi bekliyorsun al işte lisede sınavda geliştir kendini. çok iyi bir üniversite kazan. ben mezunum. çok iyi bir yer kazanırım, kazanmam ama fikirlerim bunlar.
  • Kendini ne kadar geliştirdiğin bitirme puanın her şey etkiler. Bitirme puanın iyi olursa adam gibi de referansların olduktan sonra sırtın yere gelmez. Tabi bu noktada iyi üniversitede olmak ulaşabileceğin akadmisyenler olsun üniversitenin adı ve imkanları olsun kesinlikle avantajdır, her şey değildir ama azımsanamaz bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtü-Odtü gibi okullarda öğretim üyeleri diğer okulları katlar. Yararlanabileceğin profesör, doçent sayısı artar. Alanlarında uzmanlaşmış kişilerden eğitim alırsın.
    İnşaat bölümünü ele alalım,
    http://www.insmuh.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=11545
    http://ce.metu.edu.tr/tr/oegretim-uyeleri
    http://insaat.kocaeli.edu.tr/akademik_kadro.php
    Kaldı ki kocaeli'de yıldızdan falan sonra gelen yani çokta kötü olmayan bir üniversite, ama itü ve odtüdeki hocalar 5'e 6'ya katlıyor sayı olarak. Kocaeli'nde 1 profesör varken itü-odtüde sayı ortada. Lab sayılarını da unutmayalım.
    Bir de odtü'nün itü'nün kampüslerini unutmayalım, yüzme havuzudur, tenis kortudur, sahalarıdır, büyük kütüphaneleridir. İtü'nün kampüsü gayet yeterlidir lakin odtü'nün yanında zayıf kalır düşün odtü nasıl bir yer.
    Kısacası itü-odtü kesinlikle değer, hem alacağın eğitim hem de üniversite hayatın için kendini sık itü'ye odtü'ye gir.

• Iyi uni lerde muh tutmuyorsa hukuk icin kasardim. En kotu yildiz tutturmak lazim bence gunumuz sartlarinda

• teknik üniversite kazanmaya bak. odtü itü gibi. teknik dışında gerisi bence boş. tekniklerde imkanlar daha iyi. kendim gezdim gördüm okulları.
  • valla hocam moralini bozmak istemem ama odtü itü potensiyelin olduğuna inanıyorsan bu sene kazanamasanda seneye dene derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

valla hocam moralini bozmak istemem ama odtü itü potensiyelin olduğuna inanıyorsan bu sene kazanamasanda seneye dene derim

peki 3. seneye değermi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga0695

Arkadaşlar makine mühendisliği istiyorum tamam okuduğun üniversitenin iyi olması gerekli örneğin odtü itü gibi ama illa oralar olması mı lazım ben mesela fazla bişey istemiyorum denizli pamukkale üniversitesi istiyorum kendimi geliştirdiğim sürece en az 2 dil olduğu sürece (ing alm) hiç mi şansım yok iyi biyerlere gelmem için bu konuda düşüncelerinizi söylerseniz sevinirm şimdiden teşekkürler..

hangi şehirde yaşıyprsun kardeş
  • inanc29 İ kullanıcısına yanıt
    hocam kazanabileceğini düşünüyorsan bence değer
  • quote:

Orijinalden alıntı: inanc29

quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

valla hocam moralini bozmak istemem ama odtü itü potensiyelin olduğuna inanıyorsan bu sene kazanamasanda seneye dene derim

peki 3. seneye değermi ?

Şu an 1-2 sene kayıp gibi gözükebilir ama 40 yaşına gelince çok farklı düşünecekmişiz gibi geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: abdal sultan

quote:

Orijinalden alıntı: tolga0695

Arkadaşlar makine mühendisliği istiyorum tamam okuduğun üniversitenin iyi olması gerekli örneğin odtü itü gibi ama illa oralar olması mı lazım ben mesela fazla bişey istemiyorum denizli pamukkale üniversitesi istiyorum kendimi geliştirdiğim sürece en az 2 dil olduğu sürece (ing alm) hiç mi şansım yok iyi biyerlere gelmem için bu konuda düşüncelerinizi söylerseniz sevinirm şimdiden teşekkürler..

hangi şehirde yaşıyprsun kardeş

ankara polatlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

teknik üniversite kazanmaya bak. odtü itü gibi. teknik dışında gerisi bence boş. tekniklerde imkanlar daha iyi. kendim gezdim gördüm okulları.

valla kardeş herkes bişey diyo snde katü istysn herlde katüyede kötü diyolar sorduklarım kafam çok karşık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antifa_ultra

hocam hep aynı yerde takılı kalmanın bir mantığı yok. itü odtü yazan diplomasında zaten önde başlıyor bunun üstüne birde şöyle bir durum var.
    aç bak facebookda 2013 2014 girişliler gruplarına
    odtü itüdekiler bölümleriyle alakalı temel yapmaya çalışırken, anadoludaki öğrenciler itiraf dedikodu kız düşürme peşinde. şu kendini geliştirme dediğiniz şey ne oluyor ben onu tam anlamıyorum ki. çünkü kendini geliştirenler o iyi üniversitelere gidenler. ayrıca kendini geliştirmek için neden üniyi bekliyorsun al işte lisede sınavda geliştir kendini. çok iyi bir üniversite kazan. ben mezunum. çok iyi bir yer kazanırım, kazanmam ama fikirlerim bunlar.

haklısın kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

illa odtü itü lazım değil. Ama sıradan bir üniversite okumak bu devirde ciddi bir risk.

makine okuycam diyorsun. Çıkınca büyük ihtimalle doğalgaz dönüşümü yapan ufak bir şirkette 1000 liraya çalışacaksın.

Ford, Man gibi şirketlere kapak atmak hayli zor iyi bir üniversite olmazsa.

Yine de makine sektörünü çok iyi bilmiyorum. Elektrik-elektronik olsaydı detaylı bilgi verebilirdim.

elektirik elektronikte de söylermisn bildiklerini
  • Tanıdık varsa bir yerlerde fark etmez.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.