Şimdi Ara

illa ODTÜ İTü mi lazım? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
1.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • iyi okullarda mühendislik okumazsanız en iyi fiyata çalışabileceğiniz yer devlet oluyor. Özelde kötü şirketlerde az paraya sürünmek çok fena. Kpss kaçınılmaz oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

iyi okullarda mühendislik okumazsanız en iyi fiyata çalışabileceğiniz yer devlet oluyor. Özelde kötü şirketlerde az paraya sürünmek çok fena. Kpss kaçınılmaz oluyor.

Bu başlıkları arıyo musun özellikle?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolga0695

Arkadaşlar makine mühendisliği istiyorum tamam okuduğun üniversitenin iyi olması gerekli örneğin odtü itü gibi ama illa oralar olması mı lazım ben mesela fazla bişey istemiyorum denizli pamukkale üniversitesi istiyorum kendimi geliştirdiğim sürece en az 2 dil olduğu sürece (ing alm) hiç mi şansım yok iyi biyerlere gelmem için bu konuda düşüncelerinizi söylerseniz sevinirm şimdiden teşekkürler..

2 yıllık üniversite mezunu mühendis kendini geliştirip, ODTÜ'den mezun 15 yıllık mühendisten daha fazla para alıyor diye ODTÜ'lü istifa ediyor.Ekşi sözlükte görmüştüm, önemi olan kendini geliştirmen.Bugün Dünya'nın en zenginleri Dünya'nın en büyük üniversitelerindende çıkmamıştır.

• bu kendini geliştirme masallarına kanmayın. Kendinizi geliştirmeniz için bir iş bulup tecrübe kazanmanız lazım. Okul kötü olursa iyi bir iş bulamazsınız ve tecrübe olmadığı için kendinizi geliştiremezsiniz.

Ya da ufak bir şirkette kazandığınız tecrübe de nitelikli olmaz. O tecrübe ile büyük şirketlere geçemezsiniz.
  • sırf bu konuyu görünce cevap yazmak için üye oldum.

Nicotinella ne yapmaya çalıştığını bilmiyorum ama böyle konuşup insanların morallerini bozmaya hakkın yok. Belki de söylediklerinde haklılık payı vardır ama odtü, itü dışında bir üni.den mezun olup, odtülülerden, itülülerden daha iyi yerlerde olanlar da var.

yıllar yılı öncesinde abimin bir arkadaşı Doğuş üniversitesi (Okan uni. de olabilir tam hatırlamıyorum) Makine mühendisliğinden mezun oldu, mülakatlarda nice odtülüleri, itülüleri hatta boğaziçilileri bile geçip, işe başlamıştı.

Tabi ki şimdi olanaklar daha fazla, elinin altında internet var, kendini geliştirmek için interneti altına üstüne getirebilirsin.

böyle bir şeyi anlatayım dedim, moral bozmaya gerek olmadığını söylüyorum. Kabul etmek gerek ki Odtü, İtü, Boğaziçi gibi üni.lerden mezun adam bir adım önde oluyor ama bu fark kapanamaz bir fark değil, kendini geliştirebilen odtülüleri de, itülüleri de geçebiliyor işte.

• Zaten sorun da orda misal sen marmara üni bitirdin adam okan üni mezunu. Bu adam sana rakip olabilir cok sakat. Marmara ilk 50 binde okan 250 binde. Insanin gururuna dokunur bir tutulmak bu adamla. Ben okan mezunu adami uyarmiyorum zaten adamin o puanla yazabilecegi baska bir yer yok. 30 bin 40 bindeki adami uyariyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtü veya Odtü olması şart gibi artık. Boğaziçi de olur ama başka okul olmaz kendimizi garantiye almamız için. Vakıflara hiç güvenemiyorum gerekli prestijleri yok bence.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.