Şimdi Ara

ils olmayan havaalanına nasıl incem lütfen yardım edin... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • cevaplarınız için çok teşekkürler ben bu havacılığa yeni merak saldım az çok öğreniyorum sizin yardımlarınızla sizlere zaman zaman takıldığım yerlerde sorularım olacak sıkılmadan cevapladığınız için ayrıca sağolun ....
  • quote:

hocam bir sorum olacaktı ben circle to land mantığını anlayamadım yani nasıl yapılıt chartlarda pek irşeyde göremedim.

Kusura bakma Sinan cevapladım sanıyordum ben dalgılınlığıma gelmiş.

"Circle to land" ve "straight in landing" bu tür yaklaşmaların sonunda karşımıza çıkan iki zıt kavram. İkinci dediğim straight in olan, doğrudan iniş demektir, yaklaşma manevrasının ardından piste doğrudan inilir.

Türlü sebeplerle, bazen VOR-DME ya da benzeri bir yaklaşmayı yaptıktan sonra piste doğrudan inmek mümkün değildir, mesela geliş rotamız piste göre çok açılı olabilir (offset). Bu durumda circle to land yapılır.

Circle to land "turlu yaklaşma", kabaca pistin üstüne kadar gelip bir meydan turu atarak inmektir. Bazı ufak püf noktaları var ama kabaca bu işin mantığı göz temasını koruyarak ve charttaki circle için minimum irtifalara uyarak meydanın etrafında düzgün inebilecek şekilde bir tur atmaktır.

ils olmayan havaalanına nasıl incem lütfen yardım edin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eveready -- 8 Nisan 2008; 20:42:05 >

• Mesela yukarıdaki haritada 05 yaklaşma prosedürünü yapıp 23 pistine inmek istersem, bir önceki mesaja koyduğum resimdeki 1. manevra ile 23 pistine inebilirim, circle to land'ın en kabaca tasviri budur.
  • Sağolun hocam biraz biraz anlamaya başladım şimdi ıspartada deneme yapıcam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eveready

quote:

hocam bir sorum olacaktı ben circle to land mantığını anlayamadım yani nasıl yapılıt chartlarda pek irşeyde göremedim.

Kusura bakma Sinan cevapladım sanıyordum ben dalgılınlığıma gelmiş.

"Circle to land" ve "straight in landing" bu tür yaklaşmaların sonunda karşımıza çıkan iki zıt kavram. İkinci dediğim straight in olan, doğrudan iniş demektir, yaklaşma manevrasının ardından piste doğrudan inilir.

Türlü sebeplerle, bazen VOR-DME ya da benzeri bir yaklaşmayı yaptıktan sonra piste doğrudan inmek mümkün değildir, mesela geliş rotamız piste göre çok açılı olabilir (offset). Bu durumda circle to land yapılır.

Circle to land "turlu yaklaşma", kabaca pistin üstüne kadar gelip bir meydan turu atarak inmektir. Bazı ufak püf noktaları var ama kabaca bu işin mantığı göz temasını koruyarak ve charttaki circle için minimum irtifalara uyarak meydanın etrafında düzgün inebilecek şekilde bir tur atmaktır.

ils olmayan havaalanına nasıl incem lütfen yardım edin...

4 NUMARAYI PEK ANLAYAMADIM İNİP TEKRAR MI HAVALANIYOR?

• quote:

Orjinalden alıntı: AzadArda

Biriniz İls Kulanmayı
    Bilmez Biriniz Online Uçamaz
    Biriniz Online Uçar Otopilotu Bilmez
    Bunedir Bu Bölümde Yüzlerde Konu Açılıyor Yeter Bukadar Pilot Artık Fazlası Devlete Zarar Sen Bırak Bu İşi Bence
    />

arda bunları söylerken hiç bakmıyomusun arkana? 380 ile eskişehir diye samandıraya indiğin zamanları?? ne bu şiddet ne bu celal? neden zarar olsun herkesin hakkı var sonuçta bu simülasyonu oynamaya. ayıp yaptığın

• quote:

Orjinalden alıntı: cidik

quote:

Biriniz İls Kulanmayı
    Bunedir Bu Bölümde Yüzlerde Konu Açılıyor Yeter Bukadar Pilot Artık Fazlası Devlete Zarar Sen Bırak Bu İşi Bence
    />

arda bunları söylerken hiç bakmıyomusun arkana? 380 ile eskişehir diye samandıraya indiğin zamanları?? ne bu şiddet ne bu celal? neden zarar olsun herkesin hakkı var sonuçta bu simülasyonu oynamaya. ayıp yaptığın

muhaha arda eskişehir diye samandırayamı inmiş

• quote:

Orjinalden alıntı: emure

quote:

Biriniz İls Kulanmayı
    />

hocam nası bırak dersin ya sen sorarak öğrenmedinmi vor/dme ineceksin doğru söyleluyolar ama görerekte inebilirsin ben şahsen hep görerek iniyorum

Tabi Görerek İnersin İls İnmeyi Bilmezsen

• quote:

Orjinalden alıntı: sinan02

quote:

Orjinalden alıntı: cidik

quote:

Biriniz İls Kulanmayı
    />

muhaha arda eskişehir diye samandırayamı inmiş

Eskişerimei İnmişim A380Le Hiç Hatırlamıyorum A380Le Ankaraya Birde İstanbula İndiğimi Dün Gibi Hatırlıyorum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.