Şimdi Ara

iMAC'e o kadar para vermeye değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu aralar yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum ve iMAC'ler acayip ilgimi çekmiş durumda. 3000 TL gibi bir paraya değer mi sizce? Yoksa o kadar para verdikten sonra sıkı bir pc mi toplamak daha mantıklı olur?

Fikirlerinizi bekliyorum.

Not, bilgisayar genelde açık olacağı için sessiz olması tercih sebebi, işlemcisi güçlü olmalı çünkü çizim programları ve matlab sıklıkla kullanılacak, ekranı kaliteli olmalı hem okuma&yazma hemde film için.

• iMAC alacağıma parayı çöpe atarım

O kadar paraya süper bir sistem toplarsın bence çöpe atma
  • Değmez, işletim sistemi ve makyajı dışında bir özelliği yok, bildiğiniz PC. Laptop ise Monster alın o paraya, değilse 2000TL civarına super bir PC toplayabilirsiniz, öneriler mevcut forumda.
  • Kullanım amacınıza göre değişir, alma paranı çöğe atma diyen arkadaşlar bilgisayarı oyun, internet vs. gibi işler için kullanacağınızı düşündüğü için söylemişler, grafik işi ile uğraşan kimseler çoğunlukla Apple kullanır özellikle Adobe firmasının programlarını kullanalar. Bana göre bir imac film, internet gibi işlerde kullanacaksanız da fazlasıyla işinizi görecektir ve windows' a göre de çok stabil çalışacağı ve virüs girme olasılığı da neredeyse sıfır. Bana göre eğer ihtiyaçlarınızı karşılayacaksa ve mac işletim sistemi kullanabilcekseniz apple öncelikli tercihiniz olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanbozkurts

Kullanım amacınıza göre değişir, alma paranı çöğe atma diyen arkadaşlar bilgisayarı oyun, internet vs. gibi işler için kullanacağınızı düşündüğü için söylemişler, grafik işi ile uğraşan kimseler çoğunlukla Apple kullanır özellikle Adobe firmasının programlarını kullanalar. Bana göre bir imac film, internet gibi işlerde kullanacaksanız da fazlasıyla işinizi görecektir ve windows' a göre de çok stabil çalışacağı ve virüs girme olasılığı da neredeyse sıfır. Bana göre eğer ihtiyaçlarınızı karşılayacaksa ve mac işletim sistemi kullanabilcekseniz apple öncelikli tercihiniz olsun.

bende böyle düşündüğüm için aklımı çok çeliyor iMAC. Her ne kadar güzel bir PC daha ucuza toplanabilecekse de windows işi sıkıntı oluyor. Virüs girmesiydi format gereksinimiydi hep vakit kaybı. Gerçi daha kullanmadım ama denilene göre Windows 7 baya iyiymiş..

• Macler PowerPC işlemcileri kullanırken farklıydılar. Sonuçta Mac OS X kullanacaksanız işlemci mimarisi farklı olduğundan dolayı el mahkum Apple alacaktınız. Ama günümüzde Apple bilgisayarlarında standart PC bileşenleri kullanılmaktadır. Eğer Mac OS X kullanmayacaksanız aynı bileşenlere çok daha fazla para vermenizin anlamı yok. Bir de Mac OS X'in Türkçe desteği yok gibi. Eğer işletim sistemini Türkçe kullanmayı seviyorsanız, Windows veya Linux tavsiye ederim. Bunlarla karşılaştırınca Mac OS X'in Türkçe desteği yok dersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoNotClick

iMAC alacağıma parayı çöpe atarım

O kadar paraya süper bir sistem toplarsın bence çöpe atma

O kadar paraya toplayacağın süper bir sistem;

- imac kadar grafik işlemleri hızlı yapamaz (Apple'ların özelliği budur, Grafikerler Windows PC'lerden kat kat hızlı işlem yaptıkları için ve de monitörleri ince ayrıntılarda başarılı oldukları için Apple kullanırlar.)

- imac'in monitörü kadar kaliteli monitörü olamaz (olması için Apple Cinema Display Monitör alman lazım, o da zaten 2000 liranın üzerinde)

- antivirus, antimallware, anti spyware vs.vs.vs. derken gereksiz sistem gereksinimi kullanımı (imac'de bunlara hiç gerek yok)

- belli bir süre sonunda kayıt defteri şişer, yan yatar, çamura batar ve format şart olur. (imac'de kayıt defteri yok, çökme - göçme yok)

- imac kadar az yer kaplamaz

- imac kadar sessiz olmaz

- imac kadar estetik olmaz

KISACA; bu saydıklarım sizin için önemli gerekliliklerse değer. Bahsettiğim gibi Apple'ın 20" Monitörlerinin bile 2000 liranın üzerinde olduğunu düşünürseniz 3000 liraya 20" imac gerçekten iyi.

DoNotClick süper bilgisayarına imac'in görüntü kalitesine erişmek için Apple Cinema Display koysa geri kalan parayla süper bilgisayar falan toplayamaz, Hantal, estetikten yoksun, desibel canavarı bişey çıkar ortaya...

quote:

Orijinalden alıntı: *ekim*

Macler PowerPC işlemcileri kullanırken farklıydılar. Sonuçta Mac OS X kullanacaksanız işlemci mimarisi farklı olduğundan dolayı el mahkum Apple alacaktınız. Ama günümüzde Apple bilgisayarlarında standart PC bileşenleri kullanılmaktadır. Eğer Mac OS X kullanmayacaksanız aynı bileşenlere çok daha fazla para vermenizin anlamı yok. Bir de Mac OS X'in Türkçe desteği yok gibi. Eğer işletim sistemini Türkçe kullanmayı seviyorsanız, Windows veya Linux tavsiye ederim. Bunlarla karşılaştırınca Mac OS X'in Türkçe desteği yok dersiniz.

Çavuş, ben 2003'de ibook kullanırken bile Türkçe desteği gayette güzel vardı, LÜTFEN BİLMEDEN YORUM YAPMAYIN...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedeparted -- 26 Eylül 2009; 16:10:13 >

• javada yazdığım bir analiz programında 400 truss dan oluşan bir geometriyi analiz etmeye çalıştığımda(görsel olarak sonuç alınıyordu) doğru düzgün sonucu bile göremiyordum çünkü inanılmaz zorluyordu bilgisayarımı...(T7500,4 GB ram,8600M GS) ama aynı kodları imac kullanan hocamın bilgisayarında sanki o sırada işlem yapılmıyormuşçasına çalıştırabildim...ve hocamın kullandığı modeli hatırlamıyorum ama benim configürasyondan daha kötüydü,bundan eminim...Bu kadar fark olduğunu bilmiyordum(grafiksel anlamda)
  • şu an için macintosh ların normal pc lerden pek bir farkı yok. core 2 işlemci nvidia ya da ati ekran kartı. genellikle görsel işlerle uğraşanlar veya film montaj işleriyle uğraşamlar imac kullanıyor. sanıyorum monitorun kalitrsinden dolayı çoğunlukla. ama sonuç olarak kendinde yüksek verimli sessiz bir psu, kaliteli sessiz fanlar ve hoşuna giden bir kasa ve full hd bir monitor ile güzel bir sistem kurabilirsin.
  • ----------------------------------------------------------------
    Gigabyte MA790FXT-UD5P/DDR3 S+GL+1394+16X*2 938pin
    196,00 USD

OCZ Urban Elit 4 GB (2*2) 1600 MHz DDR3 Dual Kit
    157,00 USD

AMD Phenom II 955 X4 QuadCore (3.2 GHz) 8MB 938p
    266,00 USD

Zotac GTX 295 1792 MB 896Bit GDDR3 Dual DVI 16X
    559,00 USD

ZEROTHERM BTF95 Universial Cpu Cooler
    69,00 USD

Cooler Master RC-831 KKN1 GP ATX Kasa Black(Psu Yo
    275,00 USD

Logitech LX 710 Kablosuz K&M Set 967670-1125
    61,00 USD

HighPower 850W Moduler Güç Kaynağı
    179,00 USD

WD 1 TB 7200 RPM 32MB SATA2 (Caviar Black)
    105,00 USD

Lg M227WD-PZ 22" LCD Monitör TV P.Siyah Full HD
    482,20 YTL

KDV
    414,29 TL

TOPLAM
    3.687,64 TL
    ----------------------------------------------------------------
    Bu bilgisayarwww.Exa.com'dan toplanmıştır.
    ----------------------------------------------------------------
    Bu sistem adeta yanıyor :D 3.5 liranı bana göre bu şekilde değerlendirirsen hiç başın ağrımaz unutmamak lazım Apple Genelde Elmayı ısırıyor üstüne pahalı veriyor.

Virüsleri dert ettiğine deymez En güvenilir Virüs programlarından birisini satın alırsın seni tamamen olmasada yüksek seviyede koruyacaktır bence bu sistem ile uçabilirsin.
    -----------------------------------------------------------------
    Eğer O parayla Imac alırsan parası olmayıp yazdığım gibi pc hayali kuranlar (içlerinde bende varım)
    Sana nefretle bakarlar (şaka bir yana ama yinede gıcık bir durum)

• Ben yaklasik 10 gubndur Macbook Pro kullaniyorum.

Artilari

- Muhtemesem gorsellik
    - Harika bir isletim sistemi
    - Inanilmaz hizli acilis ve kapanis sureleri (Snow Leopard kullaniyorum)
    - Kullanmaya basladigim gunden beri tek bir uyari dahi almadim. (emin misiniz? Son karariniz mi? Su program izin isitoyr veriyor musunuz? gibi aptal sorular ile muhatap olmuyorum en azindan)
    - Bir Windows OS lu laptopun ruyasinda bile goremeyecegi kadar uzun batarya omru.
    - Time Machine yazilimi. (Bir de Time Capsule varsa tadindan yenmez)
    - Sessizlik
    - Isinmazlik

Eksileri

- Platform degisikligi nedeniyle gunlerce surebilecek acemilik evresi
    - Windowstan alistigimiz bazi cok basit islemlerin yapilamamasi veya yapilabilse alikanlik gerektirmesi
    - Klavyesinde numerik tusun olmamasi (Benim icin cok onemli bir ozelliktir numerik tus)
    - Fiyatlari. (Bendeki 17", 2.8Ghz C2D, 4GB 1066mhz DDR3, 500GB 5400RPM HDD, 9600M GT konfigurasyonuna sahip Macbook Pro nun TR satis fiyati yaklasik 7.500 TL. Amerka'dan ise 3.800 TL civarina mal edilebiliyor)
    - Aksesuar fiyatlari korkunc pahali. (Bilkom 1GB Time Capsul u 1.300 TL ye satiyor. E cusssss)

- Oyun sikintisi. (Henuz arayipta bulamadigim bir yazilim olmadigindan yazmadim ama bazilarinin boyle bir sikintisi da oilabilir.)
    -

• İmac çok iyidir.Param olsa imac alırdım ama normal bir insan için işinde kullanmayacaksa lüks kaçıyor.

Görsel,işletim sistemi ve malzeme kalitesi olarak çok çok iyidir.O paranın hakkını verir.
  • Apple oyun oynayacaklar için değildir ve Bilkom sayesinde Türkiyede yıllardır lükstür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.