Şimdi Ara

imademelaugh tavsiye konusu ( tyt 2k say 3k)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
21
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle geçen yıl bu zamanlar forumda bir çok tavsiye konusu okumuştum dolayısıyla bir tane de ben yazayım dedim. Sıralamam kimine göre iyi kimine göre kötü olabilir sonuç belgemi de ekliyorum aşağıya

TYT Türkçe
    Ben küçüklükten beri çok fazla kitap okuyan biriydim bunun kesinlikle etkisi olduğunu düşünüyorum msü ve yks sonucumda. Ama son yıl kitap okuyup bir anda paragraf netlerinizin yükselmesini beklemeyin onun yerine paragraf çözün.Sene başında zaten 30 üstü netlerle başlamıştım paragraflar sağ olsun. Yks Türkçe netim en iyi Türkçe netim değildi sınavı çok daha iyi yönetebilirdim heyecana gitti bence. Gelelim kaynaklara:
    Paragraf:
    Karekök Paragraf: Çözdüğüm tek paragraf kitabı diyebiliriz güzeldi bence saçma sapan cevapları yoktu.
    Limit Paragraf Denemeleri: Bitirmedim çünkü içip de yazılmış gibi saçma sapan işler almayın.
    Dil Bilgisi
    Arı Dil Bilgisi Denemeleri: Bunun da tamamını bitirmedim ama güzeldi bence alınır
    Endemik Tyt Türkçe: Yarım yamalak çözsem de hoş kitaptı zaten tyt türkçe kitaplarının hepsi birbirine benziyor.
    Denemeler
    Bu kısmı sene içinde aldığım notlardan kopyalıyorum sorunuz olursa sorabilirsiniz.
    paraf tyt türkçe denemeleri (orta üstü genel olarak güzel)
    apotemi tyt türkçe denemeleri( orta üstü dilbilgisi zorlayıcı)
    345 tyt türkçe denemeleri( orta üstü dilbilgisi soruları çok zorlayıcı abartıldığı kadar güzel değil ama yine de kaliteli)
    bilgi sarmal tyt türkçe( kolay - orta çok tekrar eden bir deneme)

TYT SOSYAL
    Her sayısalcı gibi ben de kitap çözmeye yeltenip yarıyolda elenmiş biriyim. Sosyal konusunda ön yargılı davranmayın sayısalcılar. Bakınca bir çok sorunun genel kültürle çıktığını görürsünüz. Ben limitin el kitaplarını okudum akşamları yatmadan. Ama en etkili öğrenme denemelerle oluyor kesinlikle. Yapamadığınız sorulara bakın öğrenin zaten benzer çıkıyor.Yavuz Tuna sınav öncesi örnek sorular videosu gibi bir şey vardı oradan coğrafya sorusunun aynısı çıktı mesela. Tarihte de bir iki Benim Hocam videosu izledim ama en son Kampüs Son Tekrara kalmıştım :) 100.yılı olan önemli olaylara anlaşmalara falan bakın bazen sorabiliyorlar.
    Denemeler
    yayın denizi tyt sosyal denemeleri( arada uç bilgi soruları olan ama çözülebilir bir deneme)
    3d tyt sosyal denemeleri( genel olarak orta çok güzel)
    bilgi sarmal tyt sosyal denemeleri( paragraf ağırlıklı ortalama)
    prf tyt sosyal denemeleri (gayet kaliteli belki tarihte bilgi sorusu sayısı bir tık fazla olabilir ama ösym seviyesi)

TYT MATEMATİK
    Ben oldum olası matematikten hoşlanmam hatta 9 dayken falan keşke türkçe fen bölümü de olsa derdim. Öncelikle benim ilk tyt mat netim 23 tü ve bir süre 25 civarlarında kaldı hiç yükselmedi. Yükselmeme sebebini ben yaptım siz yapmayın diye yazıyorum soruya bakıp ben şimdi buna uğraşamam sürem yetmez zaten diye atlamamdı. Sonra da 15 dkm artar ama asla soruya geri dönmezdim. Bu olayı aşınca 30 ları görmeye başladım. Tyt mattan hiçbir kitap bitirmedim ben sadece problem fasikülünün temeli olan biri için yeterli olduğunu düşünüyorum. Özel dersten ödev vs geldiği için çözmüşümdür. Tyt matın anahtarı deneme zaten. Her ne kadar sınavdan dolayı 30 altında kalsam da 35 üstüydü son denemelerim genelde.
    Problem fasikül
    acil problemler (orta seviye)
    apotemi problemler(orta üstü)
    bilgi sarmal problemler(orta)
    bence çözecek biri bs-acil-apo diyerek çözmeli eğer isterse üstüne bir de endemik çözebilir.
    Deneme
    345 tyt matematik deneme( genel olarak orta ama her seviye var)
    3D tyt matematik deneme( genel olarak orta üstü ama kolay dışında her seviye var)
    endemik tyt matematik deneme ( ösym seviyesine en yakını dikkat hatalarına müsait genel olarak orta )
    acil tyt matematik ( orta - kolay üstü bir deneme soru tipi olarak ösymye yakın)
    favlarım 3D ve endemik

TYT FEN
    İlk özdebiri 8.25 net sınavı 17.5 olan biri olarak iyi arttırdığımı düşünüyorum. Kimyayla biyodan kitap çözmek bir tık mantıksız bence ama fizikten 1 veya 2 çözebilirsiniz . Ben dersane ödevi olduğundan biyodan da çözdüm ama pek artısı olduğunu düşünmüyorum
    Fizik
    Tyt fizik ayt fizikten zor bile olabilir optik zaten 3 yıldır öğrenemediğim bir konu zaten yanlışım da oradan. Ben özel ders almıştım fizikten orada da işliyorduk ama optiği en son sınava girmeden önce vip fizikten dinledim kesinlikle öneririm. 345 ve/veya 3D çözerseniz zaten hallolur büyük ölçüde geri kalanı fen denemesi
    Bir de Esş denemelerini çözdüm güzellerdi kargo bedava yapmak için alınabilir.
    Kimya
    Konuları bir defa dersanede dinledim yine orada aydın tyt kimya denemesi çözmüştük sınavda 1 yanlış yaptım ama kitap çözsem de yapamazdım pişman değilim dolayısıyla . (bknz Elektron Denizi Sorusu)
    Biyoloji
    Paraf tyt biyo çözdüm ama ona o kadar para vermeyin. 3D veya 345 yine işinizi görür.
    Genel Fen Deneme
    bilgi sarmal tyt fen denemeleri ( güzel yorum soruları var orta)
    345 tyt fen denemeleri ( güzel yorum soruları var her seviye mevcut )
    3d tyt fen denemeleri ( ösymnin üzerinde ama kaliteli soruları var)

GENEL TYT DENEME
    3d tyt genel deneme( orta orta üstü ösymye çok yakın )
    rasyonel genel tyt deneme( türkçesi ösymden uzun feni bi tık daha zor ama genel olarak orta)
    345 genel tyt deneme( dilbilgisi ösymden zor ama seviye seviye sınav provası gibi)
    limit kronometre tyt genel deneme ( ösymden oldukça uzak türkçesi zor ama geri kalan bütün dersleri kolay)
    apotemi tyt genel deneme( orta üstü süre sıkıntısı yaratan ama çözülebilir bir deneme)
    avantaj tyt genel deneme( orta üstü çözülebilir)
    2018 tyt ( açık ara çıkmışlar arasında en kolayı bazı sorular müfredat dışı ona uygun baskı almak lazım)
    2019 tyt ( en yüksek yaptığım deneme bu oldu her şey tadındaydı güzel soruları da vardı yine sorulara aşinalık var)
    2020 tyt ( türkçesi gerçekten ağırdı şıklar birbirine çok yakındı en düşük türkçe netim bunda geldi. sos fen ve mat seviyeleri üç yıl da yakındı bence ama kaliteli bir deneme olmuş 165 dk da çözülmelik)
    2021 tyt ( çok zordu hem türkçe hem matematik )

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 2 hafta sonra ayt kısmını ekliyorum
    AYT MAT
    Ben mattan kitap çözmeyi pek sevmiyordum ondan geneli hep yarım ama özellikle denemelerin çok etkili olduğunu düşünüyorum.
    Yarım yarım acil ,3D çözdüm. Apotemi fasiküllerini trigo limit türev de %80-90 arası çözmüşümdür. İntegral genel olarak boş bir tık daha rahat yaptığımı düşündüğümden. Çözdüğüm kısımlar olarak hepsi çok kaliteliydi kesinlikle tavsiye ederim özellikle 3D yi.
    Deneme
    endemik ayt matematik( orta ama özellikle geometrisi kaliteli)
    full ayt matematik( orta - ortanın bi tık üstü yeni nesil ve klasik ayarı çok iyi tutulmuş)
    bilgi sarmal ayt matematik( orta tyt ile ortak konulardan olan soruları zorlayıcıydı genel olarak ösym sorularına benzer)
    3d ayt matematik ( zorlayıcı ama çok kaliteli ve geliştirici)
    345 ayt matematik (ösym formatına çok uygun genel olarak orta üstü seviye ama her seviye mevcut)
    apotemi ayt matematik( bir deneme çözdüm ama güzeldi çözülebilir)
    AYT FİZİK
    En çok emek verdiğim ama sınav anına kurban giden dersim:(
    Kitap olarak 345, 3D, Nihat Bilgin(bazı konular), MF Kazanım çözdüm. Yazdığım sırayla çözebilirsiniz hepsi çok kaliteli kitaplardı bunlara ek olarak Karaağaç da çok kaliteli.
    Ben fizikten özel ders de aldım çünkü öncesinde çok eksiktim. Büyük oranda toparladığım ve fiziğe olan ön yargımın kırıldığını düşünüyorum. Son ay ESŞ denemelerinde en kötü 11/3 yapmıştım cidden sınav anı çok önemli .
    Denemeler
    bilgi sarmal ayt fizik( zorlayıcı yorum soruları vardı ama çok kaliteliydi)
    toprak ayt fizik( arada güzel soruları olan ama genel olarak kolay-orta)
    yayın denizi ayt fizik ( bilgi sarmala göre bir tık daha kolay ama güzel yorum soruları içeren )
    apotemi ayt fizik( zor ama çözmesi çok keyifli oldukça kaliteli hazırlanmış)
    ertan sinan şahin ayt fizik deneme ( ösym soruları analiz edilerek hazırlanmış kavram yanılgılarına değinen ara sıra akademik seviyeye çıksa da insana çok şey katan orta üstü bir deneme )
    nihat bilgin ayt fizik denemeleri( ösym seviyesinde tam arada bir iki zor soru olabiliyor soru tipleri çok güzel)
    AYT KİMYA
    Ösym çizgisini bozmazsa çok zorlancağınız bir ders değil. Ben sadece Orbital ayt kimya ve Aydın Organik Fasikülü çözdüm. Orbitalde arada cevap anahtarı hatalı olabiliyor belki yeni baskıda düzeltirler. Aydın Organikte de bütün organik bilgilerini komplike edip sormuşlar genelde. Ondan en azından hidrokarbonlar kısmını bitirmeden başlamayın bu neymiş olursunuz- birebir yaşandı-daha basit bir kaynakla başlayın. Benim Hocam Görkem Hoca öneririm kesinlikle.
    Denemeler
    endemik ayt kimya( zorlayıcı organik soruları olan kaliteli bir deneme )
    apotemi ayt kimya( zora yakın ama çok kaliteli bir deneme belki işlem soruları bir tık fazla)
    orbital ayt kimya ( orta üstü ben pek soru tiplerini sevemedim ama kaliteli )
    aydın ayt kimya( tam kıvamında bir deneme orta ösymye yakın)
    AYT BİYO
    Çok güvendiğim ama yine sınav paniğinde harcanan bir ders. Bu yıl çok rahat 13 yapılırdı ama geçen yılın biyosunu da göz önünde bulundurun ösym sürpriz yapabiliyor. Kitap olarak biyotik paraf ve tekrar amaçlı da Limit çözdüm. Bu sırayı öneririm size de . Konu anlatımını barış hocadan dinledim eksik hissettiğimde onu da öneririm.
    Denemeler
    bilgi sarmal ayt biyoloji( yorum soruları ağırlıklı orta-orta üstü zorlukta)
    apotemi ayt biyoloji( yorum soruları genel olarak güzel arada müfredat dışına çıkabiliyor orta üstü)
    biyotik ayt biyoloji( tamamıyla yorum sorusu olan ama kolay bir deneme)
    yanıt ayt biyoloji( bazı soruları çok güzel bazı soruları çok detay ortalama bir deneme genel olarak orta üstü)
    endemik ayt biyoloji( bilgi sorusu ağırlıklı orta üstü arada tyt sorusu var )
    paraf ayt biyoloji denemesi( orta üstü yanıta benzeyen çirkin soruları oluyor ama genel olarak daha iyi orta üstü bir deneme)
    aydın ayt biyo denemeleri( beni biyodan nefret ettirmişti bir sürü tyt sorusuyla baskısı değiştiyse denenebilir)
    Genel Ayt Denemeleri
    fen
    345 ayt fen ( ösym formatına uygun biyolojisi biraz tuhaf ama fizik ve kimyası çok güzel orta seviye)
    3d ayt fen( kaliteli hazırlanmış orta-orta üstü)
    ens ayt fen ( fizik ve kimyası orta biyolojisi orta üstü güzel bir deneme)
    genel
    3d ayt sayısal deneme( branşları kadar zor değil ösym seviyesine daha yakın güzel bir deneme)
    rasyonel ayt sayısal deneme( yine çözülebilir orta güzel bir deneme)
    2019 ayt ( matematiği de feni de oldukça kıvamında tabi ki biz bazı soruları gördüğümüzden bize kolay geliyor ancak orijinal sorulara sahip )
    2020 ayt ( zorlandığım bir sorusu vardı galiba gerçekten yığılmaya sebep olacak kadar basit bir sınav olmuş biyolojisi diğer yıllara göre çok daha zorlama olmuş bu da meb kitabı okumanın önemini gösteriyor)
    2021 ayt ( çok zordu ösym seviyesi kavramını taammen değiştirdi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imademelaugh -- 22 Ağustos 2021; 17:52:27 >

• burayı da lazım olur diye ayırıyım

• tebrik ederim, ne güzel seneymiş 31-3 matematikle 4k gelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-88BB6CDAE -- 7 Ağustos 2021; 15:28:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ah hocam vah hocam. Büyük fırsatı teptik . Kendi adıma en azından. Konu sahibi arkadaş için uplamış olalım. Tebrikler

• sonuçlara inanamayıp 3 defa aç kapa yapmıştım 😂

• 64 AYT neti 4 bin getirmiş önemle dikkatimi çekti. Gerçekten müthiş bir sinavmiş. Sıralamalar açıklanmadan önce baskın görüş 15-20 bin arasi geleceğiydi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EA soru-cevap,tavsiye (Y-76)
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Felis.Domesticus F kullanıcısına yanıt
    hocam o forumdaki baskın görüştü genelde dışarıdakiler 5-10 arası bekliyorlardı tabi ondan da iyi geldi ilginç bir sınav geçirdik

• tyt mattan 4 net fazla yapsam 2k oluyomus oha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam tebrikler çok iyi sonuç. resmen aytde her branştan birer ikişer daha yapsaymışım efsane bir sıralama gelirmiş bunu görmek üzdü....

• Hocam sınav senesi dershane önerir misiniz

• hocam sınav anı ya benim o mattaki 3 yanlış +2 boş da tamamen panikten gitmiş

• 12nin başında tyt ayt netleriniz kaçtı

• Jwthh kullanıcısına yanıt
    hocam benimki butikti ondan söz hakkı çok bendeydi ama kurumsal dersanelere gidip çok iyi yapan arkadaşlarım da var bence kişiye bakıyor sadece özel ders alıp + denemeye gidip iyi yapan da var. Ben konuları sınıfta yüzyüze anladığımdan tercih ettim siz online anlıyorsanız gitmeyebilirsiniz yani

• mart gibi ilk aytm 56 ydı tytm de 82-85 civarıydı kolaylarda 90 görüyordum ekim kasım gibi toprakta 70 görmüştüm mesela

• imademelaugh kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam dershaneler genelde kötü görülüyor extra çalışma süresi bırakmadıklari için ben de bundan dolayı sormuştum

• Jwthh kullanıcısına yanıt
    yani benimki haftada 4 gün iki gün akşam iki gün sabahtandı etütlere vs katılmadım hiç dolayısıyla çok acayip vaktimi yemedi son 1.5 ay da denemeye gittim sadece

• up ayt ekledim sonunda

• uplayalım ya bildirim gelince burayı hatırladım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.