Şimdi Ara

İmam Nikahı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Allah'ın hükümlerine elbette boyun eğeriz ama din ne diyor sorusunun cevabını insanlar farklı farklı veriyor. bugün birisi çıkıp kadın yanında mahremi olmadan 90 km'den fazla seyahat edemez diyebiliyor, kaynak soruyorsun, muteber birşey yok. şimdi bunu din mi söylemiş oluyor mesela?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl 2019, resmi nikahını yap geç.

• Valla kardeş müslümansan inançlı bence imam nikahı yaptır.

Arkadaşların dediği gibi o cümlelerin anlamı farklı bence olumsuz bir anlam yok.

Resmi nikahtaki sözleri saçma buluyorum ben.Nikah memuru espri falan yapıyor saçma sapan şeyler.

Ben boşandım kurtuldum gerçi bundan sonra evlenirsem resmi nikah kıymam imam nikahı kafi benim için...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Feminizm alert

• Yanıtlar için herkese teşekkürler. Dün gece internette biraz araştırma yaptım Kur'an'da nikah ile ilgili ayetleri okudum, farklı farklı hocaların söylediklerini okudum dinledim ve imam nikahının saçma olduğuna karar verdim. Çünkü Kur'an'da yazdığı şekilde nikah gerçekleşecek. Yani nikah olabilmesi için yazan herşey mevcut. Şahitler , şahitlerin müslüman olması , düğünün duyurulması vs. vs.

O yüzden ben kendi açımdan imam nikahının gereksiz olduğuna karar verdim. Çünkü Kur'an'da böyle birşey yok. Şuan kıyılan resmi nikah Kur'an'da yazan şekli ile uygulanıyor.

Tekrardan cevaplar için teşekkürler.
  • Ben de düğünden sonra imam nikahı yaptırdım gecesine. İmam böyle sorular sormadı. Kendi rizanla mi diye sordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.