Şimdi Ara

IMDB nasıl kullanılır? İlgili her soru ve cevap (ANA KONU) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
10
Favori
29.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smyrna

Konusunu değiştirmek istediğimiz filme giriyoruz. Yukarıdaki sekmelerden MORE tıklıyoruz ve bir alt bölüm açılıyor. Orada STORYLINE başlığının altında PLOT SUMMARY linkine giriyoruz. EDIT PAGE butonuna tıklıyoruz ve konusunu değiştirmek istediğimiz filmin 2 adet bölümü karşımıza çıkıyor. PLOT OUTLINE hikayenin konusunun ana hatlarını bize verir, PLOT SUMMARIES ise kısa özet gösterir. İkisini veya hangisini coverlamak istiyorsak karşısındaki kutu listesinden CORRECT/DELETE yani DÜZELT/SİL seçeneğini seçip CONTİNUE butonuna tıklıyoruz. Karşımıza düzenleme yapacağımız metin geldi. ACTION kısmından düzenleme yapmak istiyorsak CORRECT seçeneğini seçip CHECK THESE UPDATES butonuna basıyoruz ve düzenleme yapacağımız metin aktif duruma geliyor. Burada düzenleme yapıp BY kısmına da kim tarafından yazıldığını -mesela isim yazmak istemiyorsanız Anonymous diyebilirsiniz- belirterek tekrar CHECK THESE UPDATES butonuna tıklayarak kontrol ekranına yönlendiriliyoruz. Burada Imdb kendince bir kontrol yapıyor. Eğer hatalı yazım görürse otomatik düzelterek yazdığın metni karşına getiriyor. Her şey tamamsa SAVE FOR LATER diyoruz ve güncelleme kaydediliyor.

Keywords ekleme konusu da yine STORYLINE kısmında yer alıyor. PLOT KEYWORDS linkine tıklıyoruz. Burada filmin türünü değiştirebileceğimiz kısım da sunuluyor. Keywords eklemek için karşısındaki kutu listesinden mesela ADD 5 ITEMS yani 5 kelime eklemek istiyoruz. Tıkladıktan sonra karşımıza 5 kutucuk geliyor. Kelimelerimizi girdikten sonra CHECK THESE UPDATES diyoruz ve kelimeye onay verildiyse yeşil yanıyor. Ardından SUBMIT THESE UPDATES diyerek anahtar kelimemizi girmiş oluyoruz. Imdb kısa bir süre sonra kelimeyi filme gireceğini belirten yazıyla karşımıza çıkıyor.

http://www.imdb.com/badge/

güzel hazırlamışsınız konuyu ama keşke rozetler kısmına da değinseydiniz.. yararlı olurdu

• Eskiden imdb sayfamızın "your ratings" sekmesinin sağ tarafında "rafine ratings" adlı bir bölüm vardı , uçup gitmiş şimdilerde. Akıbeti hakkında bir bilgisi olan var mı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: obili

Eskiden imdb sayfamızın "your ratings" sekmesinin sağ tarafında "rafine ratings" adlı bir bölüm vardı , uçup gitmiş şimdilerde. Akıbeti hakkında bir bilgisi olan var mı acaba ?

Şu kısmı diyorsunuz. Burayı silmişler yani kaldırmışlar. Oylama kısmında birkaç güncellemeye daha gidilmiş.

IMDB nasıl kullanılır? İlgili her soru ve cevap (ANA KONU)
  • smyrna kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle yapmışlar . Kullanışlı idi . Hiç iyi olmamış .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Add Watchlist vardı o da mı gitmiş? Göremedim ben?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Add Watchlist vardı o da mı gitmiş? Göremedim ben?

Film isminin yanına bir "+" işareti koymuşlar onun yerine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: obili

quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Add Watchlist vardı o da mı gitmiş? Göremedim ben?

Film isminin yanına bir "+" işareti koymuşlar onun yerine.

Eyvallah. Nasıl farketmemişim anlamadım. Beynimi "Add Watchlist" diye şartlandırmışım sanırım.
  • verdigimiz oylar etki ediyor mu
  • Yorumları hangi dilde kabul ediyorlar?
    Yazılan bir yorum ne zaman yayınlanıyor?
  • Selamlar. Bir filmde rol aldım ama kendimi nasıl o filmin cast tarafına ekleyebilirim. Imdb yi kullanmayı iyi bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?
  • Bildiğim kadarıyla filmleri ratinglerine göre sıralayan bir site, yanılıyor muyum?
  • Güzel bir paylaşım. Teşekkür ederim.
  • Merhaba,

İmdb sitesinde actörleri takibe alabiliyor muyuz ?

Nasıl ki en sevilen film listemizi ya da izleme listemizi yapıyoruz ya add list diyip o şekilde de sevdiğimiz actörleri gözümüzün önünde durması için öyle bir liste yapma özeliği var mı imdb sitesinde ?

İmdb hakkında bilgiye sahip değilim o yüzden soruyorum. Bunu bilmem gerekiyor. Geri dönüş yaparsanız sevinirim.
  • Çok güzel site lakin üye olmaya gerek yok. Uzaktan takip ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galaxy.

Çok güzel site lakin üye olmaya gerek yok. Uzaktan takip ediyorum
    Sanırım, anladım :)
    Öyle bir özellik yok galiba.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delimi -- 14 Eylül 2019; 0:21:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delimi

merhabalar ben beğendiğim bir diziyi desteklemek için oy atmak istedim.Siteye üyeyim 651 kişi oy atmıştı.ben de puanladım ama hiç değişmedi neden acaba biliyor musunuz ?
  • Gamermn kullanıcısına yanıt
    Diziyi bana atar mısınız? çünkü oylar herkesin verdiği puana göre hesaplanıyor. mesela bir filmi sadece iki kişi oylarsa.
    A kişisi = 6 yıldız
    B kişisi = 5 yıldız
    verirse Filmin imdb puanı 5.5 olur. E-okul hesabı gibi. :)
    Bu arada dizinin ismi nedir?
    Daha detaylı bir anlatım içinhttps://forum.donanimhaber.com/imdb-oy-sistemi-nasil-isler-merak-edenler-icin-aciklamali-baslik--17087294
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delimi

Diziyi bana atar mısınız? çünkü oylar herkesin verdiği puana göre hesaplanıyor. mesela bir filmi sadece iki kişi oylarsa.
    A kişisi = 6 yıldız
    B kişisi = 5 yıldız
    verirse Filmin imdb puanı 5.5 olur. E-okul hesabı gibi. :)
    Bu arada dizinin ismi nedir?
    Daha detaylı bir anlatım içinhttps://forum.donanimhaber.com/imdb-oy-sistemi-nasil-isler-merak-edenler-icin-aciklamali-baslik--17087294
    Hocam 651 di ben oy attıktan 1 saat sonra bakmıştım hayla 651 oy vardı.ayni şeyi birkaç dizide daha yaşamıştım.Ama şimdi size linki atmak icin baktım 652 oy olmuş
    Bu arada dizi bu
    https://m.imdb.com/title/tt8337662/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamermn -- 29 Ocak 2020; 3:28:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.