Bildirim
@nahamoa
"onbaşı": Geleneksel rütbe sistemi koşulları geçerlidir.
Diğer rütbeleri gör
Gönderileri
Merhaba arkadaşlar,
32 yaşındayım ve inşaat kalıp işlerinde çalışıyorum. Boyum 1.83, kilom 75 ve ektomorf bir yapıya sahibim.
Spor yapmaya başlamadan önce biraz bilgi sahibi olmayı ve sizlerin tecrübelerinden faydalanmayı hedefliyorum.
Genel Bilgi ve İhtiyaçlar
- Fiziksel Zorluklar: İnşaat işi oldukça yorucu olduğundan, spor yaparken enerji ve zaman yönetimi konusunda sıkıntı yaşamaktan çekiniyorum.
- Beslenme: Son zamanlarda tavuk kanat, baget ve but gibi ürünler tüketiyorum. Yakında yağsız tavuk göğsü de almayı planlıyorum.
- Abimin Hardline Pro Gainer'ını kullanıyorum, günde 4 ölçek alarak günlük 3000 kalorinin üzerine çıkıyorum.
- Egzersiz: Şu anda evde egzersiz yapıyorum; mekik, şınav, plank, dips ve squat gibi hareketlerle idare ediyorum. Ama bu yeterli olur mu, emin değilim.
Sorunlar ve Çekinceler
- Kahve ve Kalp Çarpıntısı: Kahveye karşı hassasiyetim var, çarpıntı yapıyor. Henüz düzenli içmiyorum, sadece deneme aşamasındayım.
- Bütçe: Bütçemi zorlamadan beslenme ve spor malzemeleri almak istiyorum. Tüm paramı spora harcamak istemiyorum.
- Günlük Kalori ve Su İhtiyacı: İnşaatta çalıştığım için günlük kalori ihtiyacım değişken. Günde 3 litre su içiyorum.
- Yemek Düzeni: Sabahları iştahım olmuyor, öğlene doğru açılıyorum ama öğleden sonra tekrar yemek yemek zor oluyor. Akşamları da iştahım az.
Danışmanlık ve Program
- Danışmanlık: Hulk, Furkan gibi profesyonellerden danışmanlık almalı mıyım? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
- Program: Şu anda belirli bir programım yok. Temel olarak neleri bilmem ve öğrenmem gerekiyor? Her şey elimde mevcut, ancak bilgiyi teyit etmek zaman alıyor.
Maddi Tartışmalar
- Gıda ve Beslenme: Protein kaynaklarına yatırım yapmaya çalışıyorum. Günlük kalori ihtiyacımı karşılamak ve sağlıklı beslenmek için bütçemi nasıl daha etkili kullanabilirim? Tavuk, supplement ve diğer besinler için sınırlı bir bütçem var.
- Su ve Diğer İhtiyaçlar: Temel ihtiyaçlarım mevcut, ancak bunların maliyetleri göz önünde bulundurulduğunda, diğer beslenme ve spor malzemelerine nasıl bütçe ayırabilirim?
- Genel Harcamalar: Hayatımı tamamen spora endeksleyip tüm bütçemi buna harcamak istemiyorum. Bu dengeyi nasıl kurabileceğim konusunda tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Sizlerin tecrübeleri ve önerileri benim için çok değerli.
Her türlü bilgiye açığım ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim!
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 23
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 361 (Bu ay: 7)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 23
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 361 (Bu ay: 7)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları