Merhaba arkadaşlar, 32 yaşındayım ve inşaat kalıp işlerinde çalışıyorum. Boyum 1.83, kilom 75 ve ektomorf bir yapıya sahibim. Spor yapmaya başlamadan önce biraz bilgi sahibi olmayı ve sizlerin tecrübelerinden faydalanmayı hedefliyorum. Genel Bilgi ve İhtiyaçlar
Sorunlar ve Çekinceler
Danışmanlık ve Program
Maddi Tartışmalar
Sizlerin tecrübeleri ve önerileri benim için çok değerli. Her türlü bilgiye açığım ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim! |
İnşaat İşçisi Olarak Ektomorf Spor ve Beslenme Tavsiyeleri Arıyorum
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Merhaba hocam,
Çalıştığınız işte kas gücü çok fazla gerekiyorsa ki öyle gibi tahmin ediyorum, bu dezavantaj olabilir, kasların gelişme sürecinde dinlenmeye ihtiyacı var. Ama bunu bir kenara bırakıp bam güm dalın bence :)
Evde spor bir yere kadar, imkanlar çok kısıtlı. Salon öneririm.
Bu işin kuralı çok basit; egzersiz + beslenme + dinlenme
Bunu kim ne kadar yapabilirse o kadar verim alır
Başarılar dilerim
-
Kenara bırakıp bam güm dalamadım. Çünkü maddi anlamda bütün hayatımı bu spora versem ancak ihtiyaçları karşılarım.
Hayatım bu da olsun istemiyorum. Bu motivasyonu koruyacak maddi yeterliliğe sahip değilim ne yazık ki..Bu enflasyonda da pek mümkün görünmüyor.
Egzersiz-beslenme+dinlenme dedin ama egzersiz konusunda her türlü ağırlığın altına gireriz de beslenme konusunda, dinlenme konusunda beni garantiye alacak olmasa da, kim karşılayacak giderleri?
Hadi onu da karşıladık diyelim vücuduma ve psikolojime verdiğim hasarı, stresi kim düzeltecek, biyolojimi mahvetmiş olmaz mıyım?
İntihar sebebi gibi geliyor :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nahamoa -- 2 Eylül 2024; 18:53:25 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X